Μάρκετινγκ αναζήτησης, εξηγείται

Το μάρκετινγκ αναζήτησης είναι μια τεράστια επιχείρηση.

Σημείωση: Αν και η Google δεν αποκαλύπτει ακριβείς αριθμούς, οι αριθμοί εκτιμάται ότι κυμαίνονται από 3,5 δισεκατομμύρια έως πραγματικά εκπληκτικά 8,5 δισεκατομμύρια την ημέρα. Με όποιον τρόπο το κόψετε, αυτό ισοδυναμεί με εκατομμύρια αναζητήσεις ανά λεπτό, Ολη μέρα κάθε μέρα. Και ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των χρηστών ερευνά προϊόντα για αγορά, αποφασίζει αν θα αγοράσει αυτά τα προϊόντα, αναζητά επιλογές από πολλούς πωλητές κ.λπ. Η αναζήτηση είναι ένα τεράστιο συστατικό του ψηφιακού μάρκετινγκ και του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ, η πανταχού παρουσία του Google, μαζί με άλλες μηχανές αναζήτησης όπως το Microsoft Bing – και η συνολική σημασία της αναζήτησης γενικά – σημαίνει ότι μια σταθερή στρατηγική αναζήτησης είναι απαραίτητη για να ανταγωνιστείτε για κλικ που μετατρέπονται σε δολάρια.

Αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσει στα βασικά του μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης (SEM), της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης (SEO) και της πληρωμένης αναζήτησης (γνωστή και ως πληρωμή ανά κλικ ή PPC). Θα εξετάσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ και τις βέλτιστες πρακτικές για την αντιμετώπισή τους, καθώς και το μέλλον του μάρκετινγκ αναζήτησης.

Ο Ιστός είναι ένα μεγάλο, πολυάσχολο μέρος, επομένως οι έμποροι που ανταγωνίζονται για τον χρόνο, την προσοχή και, κυρίως, τα χρήματα των καταναλωτών πρέπει να κατανοήσουν τον κρίσιμο ρόλο που παίζει η αναζήτηση στο ψηφιακό μάρκετινγκ και πώς να χρησιμοποιούν την αναζήτηση προς όφελός τους.

Περιεχόμενα

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτό

Τι είναι το μάρκετινγκ αναζήτησης;

Σε γενικές γραμμές, το μάρκετινγκ αναζήτησης είναι μια στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ στην οποία οι έμποροι χρησιμοποιούν μηχανές αναζήτησης για να αποκτήσουν ορατότητα και επισκεψιμότητα για την παρουσία τους στο διαδίκτυο. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το μάρκετινγκ αναζήτησης περιλαμβάνει SEO και PPC (περισσότερα για τα δύο αργότερα), αλλά με την ευρεία έννοια, η στρατηγική περιλαμβάνει οποιαδήποτε τακτική για την αύξηση της προβολής μιας ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης.

Ο κύριος στόχος για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ που χρησιμοποιούν μια στρατηγική αναζήτησης είναι να αυξήσουν την κατάταξή τους στα αποτελέσματα αναζήτησης. Από πρακτική άποψη, αυτό σημαίνει ότι όταν κάποιος αναζητά κάτι όπως “καλύτεροι φυσητές χιονιού” ή “πού να αγοράσω σετ αίθριων από ξύλο τικ κοντά μου”, οι επιχειρήσεις τείνουν να κατατάσσονται κοντά στην κορυφή των σελίδων αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης που προκύπτουν (SERP) τρέχουν πίσω.

Αυτό το πολυπόθητο ακίνητο αθροίζει περισσότερα κλικ – τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι περίπου το 30% όλων των κλικ πηγαίνουν στα κορυφαία αποτελέσματα αναζήτησης στο Google – και οι έμποροι ελπίζουν για περισσότερες αγορές ως αποτέλεσμα.

Δύο τακτικές που χρησιμοποιούνται συνήθως στο μάρκετινγκ αναζήτησης για την αύξηση της προβολής είναι το SEO και η PPC. Το SEO, που σημαίνει βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, είναι ένα οργανικό συστατικό του μάρκετινγκ αναζήτησης. Οι ιδιοκτήτες ιστοτόπων χρησιμοποιούν λέξεις-κλειδιά και άλλες στρατηγικές για να κάνουν τον ιστότοπό τους όσο το δυνατόν πιο ψηλά στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Ο καθορισμός του τι αναζητά το κοινό-στόχος σας και στη συνέχεια η δημιουργία περιεχομένου για την αντιμετώπιση της πρόθεσης πίσω από το ερώτημα αναζήτησής του είναι ένα βασικό στοιχείο του SEO.

Ο λόγος για να χρησιμοποιήσετε το SEO ως μέρος της στρατηγικής μάρκετινγκ αναζήτησης είναι απλός. Η Google και άλλες μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν “crawlers” για να ανιχνεύσουν τον ιστό, δημιουργώντας ένα εκτενές ευρετήριο ή βιβλιοθήκη ιστοσελίδων χρησιμοποιώντας πληροφορίες από τις σελίδες που συναντούν τα προγράμματα περιήγησης.

Στη συνέχεια, οι αλγόριθμοι – το σύνολο κανόνων που χρησιμοποιούν οι μηχανές αναζήτησης για να καταλάβουν τι πρόκειται για ιστοσελίδες – αναλύουν τις σελίδες για να καθορίσουν τη σειρά με την οποία εμφανίζονται τα αποτελέσματα και αναλύουν τη χρήση, τη συνάφεια, την ποιότητα και πολλά άλλα. κοιτάξτε παράγοντες όπως

Αφού πληκτρολογήσετε λέξεις-κλειδιά, το επόμενο λογικό βήμα στο SEO είναι να δημιουργήσετε χρήσιμο περιεχόμενο για τα θέματα για τα οποία προσπαθείτε να λάβετε αποτελέσματα αναζήτησης, έτσι ώστε οι μηχανές αναζήτησης να αναγνωρίζουν τη συνάφεια και την εξουσία.

Ουσιαστικά, η Google, το Microsoft Bing και άλλες μηχανές αναζήτησης δεν δέχονται πληρωμή για την κατάταξη ιστοτόπων στις σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης. Αλλά η υπομονή είναι το κλειδί. Πολλοί ειδικοί λένε ότι οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ θα πρέπει να περιμένουν τρεις ή περισσότερους μήνες για να αρχίσουν να αποδίδουν αυτές οι τακτικές, επειδή χρειάζεται δουλειά και στρατηγική για τη βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων αναζήτησής σας.

Από την άλλη πλευρά, το μάρκετινγκ pay-per-click (PPC) πληρώνεται στρατηγική. Οι διαφημιστές χρησιμοποιούν δίκτυα όπως το Google Ads για την προώθηση ιστοτόπων πάνω από τα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης. Οι μηχανές αναζήτησης εμφανίζουν διαφημίσεις ΔΕΗ με βάση τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες – περίπου τι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν οι έμποροι ή οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων κάθε φορά που κάποιος κάνει κλικ στη διαφήμισή του.

Η εύρεση του γλυκού σημείου μεταξύ της δημιουργίας του σωστού αριθμού κλικ και της διασφάλισης ότι δεν θα ρίξετε τον προϋπολογισμό σας είναι το κλειδί για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ, όπως η παρακολούθηση της απόδοσης χρησιμοποιώντας υπηρεσίες όπως το Google Analytics και η εστίαση σε ποιες διαφημίσεις μετατρέπονται πότε και πότε. Σημειώστε επίσης ότι η ΔΕΗ δεν είναι pay-to-win. Αυτό σημαίνει ότι εάν οι προσφορές σας είναι υψηλότερες, οι διαφημίσεις σας δεν θα τραβήξουν τόση προσοχή. Και δεν πρόκειται μόνο για κλικ, αλλά και για το Δείκτη ποιότητας της Google.

Πόσο αποτελεσματικό είναι λοιπόν το SEO και η ΔΕΗ; Γιατί να νοιάζονται οι έμποροι; Για αρχή, σκεφτείτε ότι ο μέσος άνθρωπος κάνει αναζήτηση στο Google πολλές φορές την ημέρα και το 59% των αγοραστών λέει ότι χρησιμοποιεί τη μηχανή αναζήτησης για να ερευνήσει προϊόντα που σκοπεύουν να αγοράσουν.

Η συντριπτική πλειοψηφία (65%) των συνεδριών ηλεκτρονικού εμπορίου το 2019 προήλθε από αναζήτηση: 33% οργανική και 32% επί πληρωμή, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε η Statista τον Νοέμβριο. Δεν υπάρχουν δύο τρόποι γι ‘αυτό – χρειάζεται μια πραγματικά ισχυρή στρατηγική μάρκετινγκ αναζήτησης για να καταταγείτε ανάμεσα στα εκατομμύρια των τοποθεσιών στο διαδίκτυο.

Η οργανική αναζήτηση Google μπορεί να οδηγήσει περίπου στο 60% της επισκεψιμότητας στον ιστό. Πέρυσι, τα έσοδα από τις διαφημίσεις αναζήτησης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 33% στα 78 δισεκατομμύρια δολάρια. Σας είπαμε ότι ήταν μεγάλη υπόθεση.

Η αξιοποίηση της δύναμης της τεχνητής νοημοσύνης και της ανάλυσης δεδομένων είναι πάντα μέρος της συζήτησης όσον αφορά την πρόβλεψη του μέλλοντος οτιδήποτε στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ – και αυτό είναι σίγουρα η περίπτωση εδώ. Συγκεκριμένα, υπάρχουν αρκετά σημαντικά στοιχεία που πρέπει να παρακολουθήσετε προσεκτικά.

Πρώτον, κατανοήστε ότι ενώ η Google είναι ο κυρίαρχος τιτάνας της αναζήτησης, υπάρχει χώρος για ανταγωνισμό και προέρχεται κυρίως από το Amazon και το Facebook και το Instagram της Meta. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πληρωμένη διαφήμιση στο Amazon και η σωστή στρατηγική λέξεων-κλειδιών είναι σημαντική για τους επαγγελματίες του ψηφιακού μάρκετινγκ, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι οι πελάτες που αναζητούν τον ιστότοπο είναι πιθανότατα έτοιμοι να αγοράσουν.

Μία από τις διαχρονικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι έμποροι με τη στρατηγική οργανικής αναζήτησης είναι να συμβαδίζουν με τους μεταβαλλόμενους αλγόριθμους αναζήτησης. Για παράδειγμα, η Google έχει κάνει περίπου 10 σημαντικές ενημερώσεις στον αλγόριθμο αναζήτησής της τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς και πολλά πειράματα που δεν έχουν αποκαλυφθεί και μικρές βελτιώσεις. Για τους επαγγελματίες του ψηφιακού μάρκετινγκ, είναι σημαντικό να παρακολουθούν αυτές τις αλλαγές – και να ανταποκρίνονται κατάλληλα, καθώς και να επικεντρώνονται στο branding.

Οι έμποροι θα πρέπει να συνεχίσουν να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις λέξεις-κλειδιά τόσο για το SEO όσο και για τη ΔΕΗ (υπάρχουν διαφορές). Μιλώντας για λέξεις-κλειδιά, οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι η φωνητική αναζήτηση (ειδικά για τοπικές επιχειρήσεις, εστιατόρια, καταστήματα κ.λπ.) αυξάνεται σε δημοτικότητα και ακρίβεια. Η βελτιστοποίηση ιστοτόπων και λέξεων-κλειδιών για κινητές συσκευές για την υποστήριξη της φωνητικής αναζήτησης είναι σημαντική, κατανοώντας ότι τέτοιες αναζητήσεις βασίζονται σε πλήρεις, προφορικές προτάσεις.

Πόροι για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το μάρκετινγκ αναζήτησης

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το διαδίκτυο είναι γεμάτο χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το μάρκετινγκ αναζήτησης. Μπορείτε να βρείτε πολλές χρήσιμες πληροφορίες εδώ ή στον αδελφό μας ιστότοπο Search Engine Land.

  • Το εξαιρετικό primer του Search Engine Land για το μάρκετινγκ αναζήτησης μπορείτε να το βρείτε εδώ.
  • Συμβουλές Google για τα βασικά στοιχεία αναζήτησης μπορείτε να βρείτε εδώ.

Αποκτήστε το MarTech! Καθημερινά. Ελεύθερος. Στα εισερχόμενά σας.Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι αυτές του καλεσμένου συγγραφέα και όχι απαραίτητα εκείνες της MarTech. Οι συγγραφείς του προσωπικού παρατίθενται εδώ.


Σχετικά με τον Συγγραφέα

Johanna Marmon

Η Johanna Marmon είναι συγγραφέας και συντάκτρια με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας καλύπτοντας μια ποικιλία επαγγελματικών υπηρεσιών και βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένου του δικαίου, για εταιρικό, εμπορικό και καταναλωτικό κοινό. Επί του παρόντος, έμπορος στην αρχιτεκτονική/μηχανική/κατασκευή (A/E/C), η Johanna ανταποκρίνεται σε πολύπλοκα RFP και συνεργάζεται με προγραμματιστές επιχειρήσεων για τη στρατηγική σύλληψης για αναζήτηση και προτάσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Γεννημένη στη Νότια Φλόριντα, ζει στα βόρεια της Νέας Υόρκης με τον σύζυγό της, τους δύο γιους της και ένα άτακτο Wheaten Terrier που ονομάζεται Scout. Δεν είναι ποτέ σε προθεσμία.

Leave a Comment