Κρατικές επενδύσεις για αύξηση των τιμών των μετοχών

Βιετνάμ, 24 Δεκεμβρίου –

HÀ NỘI — Πολλές επιχειρήσεις στο χρηματιστήριο θα ωφεληθούν καθώς η κυβέρνηση αυξάνει τις δημόσιες επενδύσεις και επιταχύνει τις πληρωμές.

Στις 6 Δεκεμβρίου 2022, το Υπουργείο Σχεδιασμού και Επενδύσεων, εξουσιοδοτημένο από την Κυβέρνηση, υπέβαλε έκθεση στη Διαρκή Επιτροπή του Milli Majlis σχετικά με τα μέτρα που σχετίζονται με τη διάθεση και εισφορά κεφαλαίων του κρατικού προϋπολογισμού και την επιτάχυνση των δαπανών κεφαλαίων τον 11ο μήνα του τρέχοντος έτους. του κρατικού επενδυτικού κεφαλαίου τον τελευταίο μήνα του έτους.

Στις 30 Νοεμβρίου 2022, το συνολικό κεφάλαιο του κρατικού προϋπολογισμού που διατίθεται σε έργα που μπορούν να πληρωθούν από υπουργεία, κεντρικές υπηρεσίες και τοπικούς φορείς έφθασε τα 550,4 τρισεκατομμύρια VND (23,3 δισεκατομμύρια USD), αντιπροσωπεύοντας το 94,9% του στόχου. Το αδιάθετο κεφάλαιο ήταν 29,64 τρισ. VND. Σε 11 μήνες, η απορρόφηση του κεφαλαίου δημοσίων επενδύσεων έφτασε περίπου τα 338,32 τρισεκατομμύρια VND, δηλαδή το 58,33 τοις εκατό του σχεδίου ολόκληρου του έτους.

Νωρίτερα, στις 10 Νοεμβρίου 2022, ο Πρωθυπουργός απέστειλε αίτημα σε υπουργεία, τομείς και περιφέρειες για επιτάχυνση της απορρόφησης κεφαλαίων δημοσίων επενδύσεων τους τελευταίους μήνες του 2022 και αρχές του 2023.

Προκειμένου να διατηρηθεί η δυναμική της ανάκαμψης και να υποστηριχθεί θετικά η οικονομική ανάπτυξη της τάξης του 8% το 2022, όλα τα επίπεδα και οι τομείς θα πρέπει να επικεντρωθούν στην επιτάχυνση της χρήσης των δημόσιων επενδυτικών κεφαλαίων, τα οποία θεωρούν ως κινητήρια δύναμη για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης. και το κύριο πολιτικό καθήκον, είπε ο πρωθυπουργός στην έρευνα.

Η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στους πόρους για δημόσιες επενδύσεις, σχεδιάζοντας να εκταμιεύσει έως και 790 τρισεκατομμύρια VND το 2023.

Οι υποδομές μεταφορών είναι ένα από τα βασικά σημεία του κρατικού επενδυτικού σχεδίου της επόμενης χρονιάς, όπως και για το 2021-2025. Πρόσφατα, το Υπουργείο Μεταφορών απηύθυνε έκκληση σε μια σειρά διευθετήσεων σχετικά με την επιτάχυνση της εκκαθάρισης γης για συνιστώσα έργα της κατασκευής της οδού ταχείας κυκλοφορίας Βορρά-Νότου το 2021-2025.

Το Υπουργείο Μεταφορών ενέκρινε το έργο συνιστώσας των 12 οδών ταχείας κυκλοφορίας Βορρά-Νότου, η 2η φάση, συνολικού μήκους περίπου 724 km, ολοκλήρωσε τη φάση προετοιμασίας της επένδυσης του έργου, συντομεύοντας την περίοδο προετοιμασίας της επένδυσης κατά 5 τοις εκατό σε σύγκριση με την προηγούμενη φορά. στη φάση υλοποίησης του έργου.

Η υποδομή του αεροδρομίου του έργου Long Thanh International Airport ξεκίνησε επίσης τον Δεκέμβριο του 2022.

Η πολιτική προώθησης των κρατικών επενδύσεων προβλέπεται να βοηθήσει πολλές επιχειρήσεις στο χρηματιστήριο. Για παράδειγμα, τους πρώτους 8 μήνες του 2022, η Đèo Cả Transport Infrastructure OJSC (HHV) κέρδισε περισσότερα από 10 πακέτα προσφορών συνολικής αξίας περίπου 1,5 τρισ. VND.

Στην ομάδα δομικών υλικών, η Bình Minh Plastics θεωρείται ότι έχει περισσότερα πλεονεκτήματα όσον αφορά τα υλικά εισροής από τη μητρική εταιρεία (SCG Group of Thailand).

Επιχειρήσεις με λατομεία κοντά σε μεγάλα έργα με μεγάλα αποθέματα όπως τα λατομεία Tân Cảng και Thiên Tân και Đồng Nai και Hoá An και Biên Hoa Building and Construction Materials Manufacturing (VLB) απολαμβάνουν επίσης μεγάλα πλεονεκτήματα. Η Hoá An δημιούργησε 92,8 δισεκατομμύρια VNĐ σε έσοδα και 19,1 δισεκατομμύρια VNĐ μετά από φόρους το τρίτο τρίμηνο του 2022, αυξημένα κατά 37,4 τοις εκατό και 11,4 τοις εκατό από έτος σε έτος. Η KBSV πιστεύει ότι τα κέρδη της εταιρείας από το τέταρτο τρίμηνο του 2022 θα έχουν θετικές προοπτικές.

Για τις επιχειρήσεις της βιομηχανίας τσιμέντου, οι δημόσιες επενδύσεις θεωρούνται ως κινητήρια δύναμη που συμβάλλει στη βελτίωση της εγχώριας ζήτησης για τσιμέντο σε ένα πλαίσιο όπου οι εξαγωγές τσιμέντου προβλέπεται να είναι λιγότερο θετικές. Η τιμή του άνθρακα, που αποτελεί σημαντικό μέρος του κόστους εισροών για τις τσιμεντοβιομηχανίες, έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 20 τοις εκατό φέτος σε σύγκριση με την κορύφωση, γεγονός που θα συμβάλει στη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους του κλάδου.

Η Mirae Asset Vietnam Securities Company προβλέπει ότι τα έσοδα της Hà Tiên 1 Cement Co θα φτάσουν τα 9,34 τρισεκατομμύρια VNĐ και τα 7,41 τρισεκατομμύρια VNĐ το 2022 και το 2023, αντίστοιχα. Τα κέρδη μειώθηκαν κατά περισσότερο από 24 τοις εκατό σε σύγκριση με το 2021 σε 277,8 δισεκατομμύρια VND και αυξήθηκαν κατά 52,3 τοις εκατό σε 423 δισεκατομμύρια VND σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022.

Στον όμιλο χάλυβα, επιχειρήσεις όπως η Hoà Phát Group (HPG), η Nam Kim Group (NKG) θεωρείται ότι επωφελούνται από κρατικές επενδύσεις, αλλά στην πραγματικότητα, ο μεγάλος όγκος κατανάλωσης των επιχειρήσεων χάλυβα εξακολουθεί να είναι στον τομέα της κατασκευής κατοικιών και των εξαγωγών . , οπότε αν η εγχώρια ακίνητη περιουσία εξακολουθεί να είναι ήσυχη και οι εξαγωγές αντιμετωπίζουν δυσκολίες, η επιχειρηματική απόδοση αυτού του ομίλου δεν θα βελτιωθεί. VNS

Leave a Comment