Κερδοφόρα επενδυτική επιλογή CBI το 2023

Castries, 25 Ιανουαρίου 2023 (GLOBE NEWSWIRE) — Με τις παγκόσμιες αλλαγές και τις συνεχείς εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά μετανάστευσης, μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τα πραγματικά οφέλη των διαφορετικών προγραμμάτων Citizenship by Investment (CBI) και να λάβει τις σωστές επενδυτικές αποφάσεις. .

Ως ένα από τα νεότερα προϊόντα CBI στην αγορά, η St Lucia έχει κάνει μεγάλα βήματα στην προσφορά μιας εναλλακτικής επενδυτικής επιλογής σε μια από τις πιο ανεπτυγμένες και ποικιλόμορφες οικονομίες της Καραϊβικής. Το νησιωτικό έθνος αναδεικνύεται ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην περιοχή της Καραϊβικής και η χώρα φημίζεται για την προσφορά ποικίλων επενδυτικών και επιχειρηματικών ευκαιριών σε όσους αναζητούν επιλογές για τον προγραμματισμό του πλούτου τους και τη διαφοροποίηση των χαρτοφυλακίων τους.

Ως δημοφιλές δεύτερο σπίτι για τους επενδυτές και τις οικογένειές τους, το νησί εκτιμάται ιδιαίτερα για τις προηγμένες και εκσυγχρονισμένες υποδομές του και για το ότι προσφέρει ένα από τα πιο εκσυγχρονισμένα συστήματα εκπαίδευσης και υγειονομικής περίθαλψης στην περιοχή.

Εφαρμογή του Εθνικού Ομολόγου Δράσης το 2023

Η Διεύθυνση CBI της χώρας παρουσίασε τη νέα επενδυτική επιλογή για προσφορές της CBI μετά από έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο της CBI και τον αξιότιμο Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Τουρισμού, Επενδύσεων, Δημιουργικών Βιομηχανιών, Πολιτισμού και Ενημέρωσης Ernest Hilaire.

Από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, μια νέα επένδυση σε ομόλογα είναι διαθέσιμη για επενδυτές που αγοράζουν άτοκα κρατικά ομόλογα.

Για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα CBI της St Lucia, οι αιτούντες πρέπει να επιλέξουν από τέσσερις επενδυτικές επιλογές, μία από τις οποίες είναι το National Action Bond (NAB), ένα νέο άτοκο κρατικό ομόλογο που διατίθεται από την 1η Ιανουαρίου. 2023.

Προηγουμένως, η επιλογή επένδυσης κρατικών ομολόγων παρείχε ένα ελάχιστο ποσό επένδυσης 500.000 $. Τον Μάιο του 2020, εισήχθη μια επιλογή περιορισμένου χρόνου Ειδικού Ομολόγου Αρωγής COVID-19 για να επιτρέψει στην κυβέρνηση να δανειστεί κεφάλαια για δημόσια χρήση κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Το ελάχιστο ποσό επένδυσης στο πλαίσιο της ειδικής επιλογής ομολόγου ανακούφισης COVID-19 ήταν 250.000 $. Ωστόσο, αυτή η επενδυτική επιλογή έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022. Σε μια προσπάθεια να παράσχει παρόμοια επενδυτική επιλογή στους αιτούντες, η κυβέρνηση έχει πλέον εισαγάγει το Εθνικό Ομόλογο Δράσης (NAB) ως νέο άτοκο κρατικό ομόλογο. Σύμφωνα με την επιλογή NAB, η ελάχιστη επένδυση είναι 300.000 $ ανά αίτηση, με πάγια κρατική διοικητική αμοιβή 50.000 $, ανεξάρτητα από τον αριθμό των εξαρτώμενων που προσδιορίζονται. Το NAB πρέπει επίσης να κρατηθεί για μια ελάχιστη περίοδο πέντε ετών.

Άλλες επενδυτικές επιλογές

Άλλες επενδυτικές επιλογές που είναι διαθέσιμες στους αιτούντες του προγράμματος CBI περιλαμβάνουν:

 • Το Εθνικό Οικονομικό Ταμείο (NEF) ιδρύθηκε για να λάβει επιλέξιμες επενδύσεις για τη χρηματοδότηση έργων που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση στο νησί. Οι αιτούντες μπορούν να αποκτήσουν υπηκοότητα καταβάλλοντας χρηματική συνεισφορά στο NEF μέσω ενός από τα καθορισμένα επίπεδα συνεισφοράς. Η συνεισφορά ανά αιτούντα ξεκινά από 100.000 USD.

 • Η ελάχιστη επένδυση που απαιτείται για την επιλογή ακινήτων έχει ενημερωθεί. Το επενδυτικό όριο έχει μειωθεί κατά ένα τρίτο από 300.000 δολάρια ΗΠΑ σε 200.000 δολάρια ΗΠΑ. Οι αιτούντες μπορούν να λάβουν την υπηκοότητα αγοράζοντας ένα ακίνητο εγκεκριμένο από την κυβέρνηση αξίας τουλάχιστον 200.000 $. Αυτό το ακίνητο πρέπει να ανήκει και να διατηρείται για τουλάχιστον 5 χρόνια μετά τη χορήγηση της υπηκοότητας.

 • Οι υποψήφιοι μπορούν να αποκτήσουν την υπηκοότητα επενδύοντας ανεξάρτητα ή από κοινού σε ένα προεγκεκριμένο επιχειρηματικό έργο. Η ανεξάρτητη επένδυση πρέπει να εκτιμηθεί σε 3,5 εκατομμύρια δολάρια και να δημιουργήσει τουλάχιστον 3 μόνιμες θέσεις εργασίας. Για τις συνεπενδύσεις, κάθε επενδυτής πρέπει να συνεισφέρει τουλάχιστον 1 εκατ. USD, με αποτέλεσμα τη συνεπένδυση 6 εκατ. USD και τη δημιουργία τουλάχιστον 6 μόνιμων θέσεων εργασίας.

Πλεονεκτήματα του CBI

Το Citizenship by Investment έχει πολλά οφέλη, ειδικά στην Saint Lucia, καθώς προσελκύει Άμεσες Ξένες Επενδύσεις (FDI) για το έθνος, το οποίο χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη διαφόρων έργων όπως η ανάπτυξη υποδομών, η ανάπτυξη ακινήτων, η επέκταση των επιχειρήσεων και η δημιουργία θέσεων εργασίας. καινοτομία.

Ένας παράδεισος για όσους αναζητούν τη φύση, τους λάτρεις της ιστορίας και όσους αναζητούν διακοπές, η Αγία Λουκία προσφέρει στους πολίτες όλα τα τροπικά οφέλη της Καραϊβικής. Αυτά τα οφέλη περιλαμβάνουν επίσης:

 • Παγκόσμια κινητικότητα

 • Το δικαίωμα στη διπλή υπηκοότητα

 • Ισόβια υπηκοότητα με δικαίωμα διαμονής και εργασίας στη χώρα

 • Τέσσερις επενδυτικές επιλογές

Το πρόγραμμα CBI της St Lucia είναι γνωστό για τα υψηλά πρότυπα και τα αποκλειστικά προνόμιά του. Είναι μια από τις πιο περιζήτητες εφαρμογές στον κόσμο. Το πρόγραμμα προσφέρει διάφορα οικονομικά οφέλη στους πολίτες του, όπως φοροαπαλλαγή, μόνιμη διαμονή και ταξίδια χωρίς βίζα.

Σύμφωνα με τη Moody’s Analytics, το νησιωτικό έθνος μπόρεσε να προσελκύσει ξένες επιχειρήσεις και επενδύσεις, ιδιαίτερα στις υπεράκτιες τραπεζικές και τουριστικές βιομηχανίες, με τον κατασκευαστικό του τομέα να είναι ο πιο ποικιλόμορφος στην Ανατολική Καραϊβική. Αυτό το καθιστά μια ελκυστική επιλογή για όσους επιθυμούν να επενδύσουν σε μια ασφαλή και ευημερούσα χώρα.

Είναι αυτό το πρόγραμμα CBI κατάλληλο για εσάς;

Τα ακόλουθα μπορεί να είναι επιλέξιμα για το πρόγραμμα:

 • Ιδιώτες/επιχειρηματίες που θέλουν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση στο εξωτερικό

 • Οικογένειες που θέλουν καλύτερη παγκόσμια κινητικότητα

 • Επαγγελματίες που θέλουν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους

 • Οικογένειες που θέλουν τα παιδιά τους να φοιτούν σε πανεπιστήμια κύρους

CONTACT: PR Saint Lucia Saint Lucia +1 758 458 6050 [email protected]

Leave a Comment