Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, περισσότερα παιδιά SC καλύπτονται από ασφάλιση υγείας, αλλά τα κέρδη μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο Υγεία

Ο Κολομβιανός παιδίατρος Δρ. Η Deborah Greenhouse θεράπευσε παιδιά στο ιατρείο της στις 7 Δεκεμβρίου για στρεπτόκοκκο, βρογχιολίτιδα και άλλες παθήσεις από το κύμα αναπνευστικών ασθενειών που σαρώνει τη Νότια Καρολίνα. Ανατριχιάζει όταν σκέφτεται πώς θα έμοιαζε αν χιλιάδες ακόμη άνθρωποι ήταν ανασφάλιστοι και έπρεπε να πάνε σε ένα ήδη γεμάτο Αίθουσα Επειγόντων Περιστατικών.

«Θα επιβαρύνει περαιτέρω ένα ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης για τα παιδιά», είπε η Greenhouse. «Οι οικογένειες δεν πρέπει να αντιμετωπίζουν την αβεβαιότητα όταν χρειάζονται περισσότερο την υποστήριξη και την ψυχική ηρεμία».

Περισσότερες οικογένειες απέκτησαν ασφάλιση υγείας και ο αριθμός των ανασφάλιστων παιδιών μειώθηκε χάρη στους κανόνες έκτακτης ανάγκης που τέθηκαν σε ισχύ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με έκθεση της 7ης Δεκεμβρίου από το Κέντρο Παιδιών και Οικογενειών του Πανεπιστημίου Τζορτζτάουν. Μεταξύ 2019 και 2021, υπήρχαν 210.000 λιγότερα ανασφάλιστα παιδιά στις ΗΠΑ, μια πτώση από 5,7 τοις εκατό σε 5,4 τοις εκατό, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία χρησιμοποίησε στοιχεία από το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ.

Ο αριθμός των ανασφάλιστων παιδιών στη Νότια Καρολίνα μειώθηκε κατά 9,5%, από 69.000 σε 63.000, αναφέρει η έκθεση. Ενώ η Νότια Καρολίνα συνέχισε να βρίσκεται στην 32η θέση μεταξύ των πολιτειών, το ποσοστό ανασφάλιστων παιδιών αυξήθηκε από 5,8 τοις εκατό σε 5,3 τοις εκατό.

Η Joan Alker, εκτελεστική διευθύντρια του Georgetown Center, είπε ότι μεγάλο μέρος της βελτίωσης προήλθε από μέτρα της εποχής της πανδημίας, όπως το Families First Act. Σε αντάλλαγμα για ένα επιπλέον 6,2 τοις εκατό στη χρηματοδότηση του Medicaid, πολιτείες όπως η Νότια Καρολίνα συμφώνησαν να μην κλωτσήσουν κανένα παιδί ή οικογένεια από το Medicaid κατά τις ομοσπονδιακά αναγνωρισμένες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία.

Αυτή η κήρυξη έκτακτης ανάγκης 90 ημερών έχει παραταθεί αρκετές φορές και επί του παρόντος έχει οριστεί να λήξει στις 11 Ιανουαρίου 2023. Ωστόσο, δεδομένου ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν είπε ότι θα ειδοποιήσει τα κράτη τουλάχιστον 60 ημέρες πριν από τη λήξη της παραγγελίας, η προθεσμία έχει ήδη παρέλθει και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα παραταθεί μέχρι τις 11 Απριλίου. Οι πολιτείες μπορούν στη συνέχεια να ξεκινήσουν τη διαδικασία επαλήθευσης εάν οι οικογένειες και τα παιδιά εξακολουθούν να είναι επιλέξιμα για κάλυψη Medicaid.

Η γρίπη εξαπλώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω των καθυστερήσεων του εμβολίου μεταξύ των παιδιών και των εγκύων γυναικών

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των ατόμων και των παιδιών στο Medicaid σε εθνικό επίπεδο και στη Νότια Καρολίνα έχει αυξηθεί σημαντικά. Σε εθνικό επίπεδο, οι εγγραφές στο Medicaid και στο Πρόγραμμα Ασφάλισης Υγείας για Παιδιά αυξήθηκαν από 70,7 εκατομμύρια τον Φεβρουάριο του 2020 σε 90,55 εκατομμύρια τον Αύγουστο, σημειώνοντας αύξηση 28,1%, σύμφωνα με ανάλυση Post and Courier των ομοσπονδιακών δεδομένων.

Οι εγγραφές στο Medicaid στη Νότια Καρολίνα αυξήθηκαν από 1,23 εκατομμύρια τον Φεβρουάριο του 2020 σε 1,29 εκατομμύρια στις 30 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας αύξηση 4,88%, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών S.C. Τα παιδιά στο Medicaid στην Πολιτεία Palmetto εκτινάχθηκαν από 650.713 σε 742.705, σημειώνοντας αύξηση 14,1%, σύμφωνα με ανάλυση των κρατικών και ομοσπονδιακών δεδομένων από την The Post and Courier.

Μερικά παιδιά ήταν προηγουμένως κατάλληλα για το Medicaid ή άλλα προγράμματα και δεν εγγράφηκαν, αλλά στη συνέχεια απέκτησαν κάλυψη όταν οι γονείς τους έγιναν επιλέξιμοι για το Medicaid και έγραψαν ολόκληρη την οικογένεια, είπε ο Άλκερ. Οι ερευνητές πιστεύουν επίσης ότι τα ομοσπονδιακά δεδομένα είναι πολύ μικρά για να εξηγήσουν τη διαφορά μεταξύ αυτών που λαμβάνουν κάλυψη Medicaid και τη μικρότερη βελτίωση στο ποσοστό ανασφάλιστων. Τα παιδιά σε οικογένειες χαμηλού εισοδήματος είδαν τα μεγαλύτερα κέρδη στην κάλυψη, είπε.

«Η βελτίωση του ποσοστού ανασφάλιστων παιδιών ήταν ένα φωτεινό σημείο για τα παιδιά στις σκοτεινές μέρες της πανδημίας», είπε ο Άλκερ. «(Αλλά) αν και αυτά είναι καλά νέα για τα παιδιά της Αμερικής, μπορεί να είναι βραχύβια».

Εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να χάσουν την κάλυψη όταν λήξουν φέτος οι ομοσπονδιακές προστασίες

Οι πολιτείες μπορούν να επανεκτιμήσουν την καταλληλότητα μετά το τέλος της έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία και οι υποστηρικτές φοβούνται ότι πολλοί θα πέσουν θύματα «διαδικαστικών απωλειών», είπε ο Άλκερ, παιδιά και οικογένειες που απορρίφθηκαν λόγω διοικητικών σφαλμάτων. Το κέντρο υπολόγιζε προηγουμένως ότι 6,7 εκατομμύρια παιδιά σε εθνικό επίπεδο μπορεί να έχουν χάσει την κάλυψη, πολλά από πράγματα όπως οι οικογενειακές μετακομίσεις και η πολιτεία που στέλνει ειδοποιήσεις επανεγγραφής σε λάθος διεύθυνση εάν οι πληροφορίες δεν ενημερωθούν.

Για να μην συμβεί αυτό, η South Carolina Medicaid έχει ένα λεπτομερές σχέδιο για να επαληθεύει ηλεκτρονικά την καταλληλότητα του εισοδήματος μιας οικογένειας μέσω άλλων κρατικών βάσεων δεδομένων, όπως το Υπουργείο Απασχόλησης και Εργατικού Δυναμικού, ή ελέγχοντας ομοσπονδιακές πηγές. Οι επαναξιολογητές θα λάβουν ειδοποίηση 60 ημερών πριν από τη διακοπή της επιλεξιμότητας. Σε αντίθεση με ορισμένες άλλες πολιτείες, η Νότια Καρολίνα σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει κλήσεις και γραπτά μηνύματα για να επικοινωνήσει με τις οικογένειες, ανέφερε η κρατική υπηρεσία.

Η Greenhouse είπε ότι το κράτος πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να συνεχίσει αυτή την κάλυψη.

«Δεν μπορούμε να απογοητεύσουμε τα παιδιά αυτή τη στιγμή», είπε.

Η καλύτερη κάλυψη υγείας, νοσοκομείων και επιστημών στη Νότια Καρολίνα παραδίδεται στα εισερχόμενά σας κάθε εβδομάδα.

Προσεγγίστε τον Tom Corwin στο 843-214-6584. Ακολουθήστε τον στο Twitter @AUG_SciMed.

Leave a Comment