Κακή διαχείριση του κυβερνητικού συστήματος ασφάλισης ανεργίας της Καλιφόρνια σε κρίση – InsuranceNewsNet

Έφυγε από αυτό το κράτος Ταμείο Ασφάλισης Ανεργίας ανίκανος να καταπολεμήσει τη Μεγάλη Ύφεση που έπληξε το κράτος κατά τη διάρκεια της δεκαετίας. Το σχετικά μικρό ταμείο ανεργίας εξαντλήθηκε γρήγορα και η κυβέρνηση δανείστηκε χρήματα 10 δισεκατομμύρια δολάρια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να πληρώσει το έλλειμμα.

Για να εξοφλήσουν το χρέος, ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι αύξησαν τους φόρους μισθοδοσίας των εργοδοτών για τα επόμενα δέκα χρόνια. Ωστόσο, Καλιφόρνια Οι πολιτικοί δεν έκαναν τίποτα για να ενισχύσουν το ταμείο και όταν περισσότεροι από 2 εκατομμύρια εργαζόμενοι έχασαν τις δουλειές τους το 2020, το ταμείο ανεργίας ξέμεινε γρήγορα από χρήματα λόγω στάσεων εργασίας καθώς χτύπησε η πανδημία COVID-19.

Και πάλι, το κράτος δανείστηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αυτή τη φορά σχεδόν το διπλάσιο 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όχι μόνο η πολιτεία ήταν πίσω σε χρέη στον θείο Σαμ, αλλά η διαχείριση των παροχών της EDD, τόσο από το κρατικό πρόγραμμα όσο και αργότερα από τις ξεχωριστές παροχές της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, έγινε διοικητικός εφιάλτης.

Οι ειδικευμένοι υποψήφιοι συχνά περίμεναν μήνες για επιδόματα και απορρίφθηκαν από το προσωπικό της EDD ενώ η υπηρεσία πλήρωνε τόσα πολλά. 30 δισεκατομμύρια δολάρια στην επέκταση των ομοσπονδιακών παροχών σε δόλιες αιτούντες, μερικοί από τους οποίους βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα σε κρατικές φυλακές – μια αποτυχία που δεν έχει ποτέ εξηγηθεί πλήρως.

Πήγε κι αυτός Καλιφόρνια με τεράστιο χρέος, επί του παρόντος περίπου 18 δισεκατομμύρια δολάριακαι με εξαντλημένους Ταμείο Ασφάλισης Ανεργίας.

Πέρυσι, με το κράτος σχεδόν απολαμβάνουν 100 δισεκατομμύρια δολάρια δημοσιονομικό πλεόνασμα, ο Newsom και οι νομοθέτες οικειοποιήθηκαν 750 εκατομμύρια δολάρια μείωση του χρέους και άλλα 500 εκατομμύρια δολάρια για την αντιστάθμιση του ομοσπονδιακού φόρου των εργοδοτών για την εξόφληση του χρέους.

Είναι εντάξει.

Το τεράστιο πλεόνασμα έχει πλέον μετατραπεί σε έλλειμμα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων και ο προτεινόμενος προϋπολογισμός 2023-24 της Newsom τον περασμένο μήνα εξάλειψε και τις δύο πληρωμές. Εν τω μεταξύ, το ταμείο ανεργίας μετά βίας μπορεί να ανταποκριθεί στις ημερήσιες πληρωμές παροχών ακόμη και χωρίς ύφεση.

Δημιουργεί σχετικά με τους φόρους μισθοδοσίας 6 δισεκατομμύρια δολάρια έρχεται ένα έτος για το ταμείο όταν τα οφέλη μη ύφεσης διαρκούν περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση EDD. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να συσσωρεύσει τα αποθέματα που απαιτούνται για να αντισταθμίσει ακόμη και μια ήπια ύφεση – όπως αυτή που προκλήθηκε από την αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, όπως υποθέτουν πολλοί οικονομολόγοι.

Πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα που όχι μόνο κοστίζει τεράστια χρηματικά ποσά, αλλά επηρεάζει και τις ζωές των εργοδοτών, ιδιαίτερα των μικρών επιχειρήσεων και χιλιάδων απολυμένων εργαζομένων. Silicon Valley οι εργαζόμενοι χάνουν τώρα τις δουλειές τους.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, έχουμε ισχυρές ενδείξεις ότι το σύστημα δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Εναπόκειται στη Newsom και το νομοθετικό σώμα να το διορθώσουν.

Νταν Γουόλτερς είναι αρθρογράφος του CalMatters.

Leave a Comment