Κάθε εταιρεία είναι μια εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ τώρα – είτε σας αρέσει είτε όχι

Το μάρκετινγκ δεν θα είναι ποτέ το ίδιο. Οι μέρες των εικονιδίων Mad Men έχουν αντικατασταθεί από την επιστήμη των παρουσιάσεων ψηφιακών μέσων που βασίζονται σε αριθμούς. Όπως είπε το παλιό μου αφεντικό στη Microsoft: κάθε εταιρεία γίνεται ψηφιακή εταιρεία. Αλλά κατά τη γνώμη μου, κάθε εταιρεία γίνεται και ψηφιακή εμπορία εταιρεία – είτε θέλει είτε όχι.

Με το Meta και το Twitter σε αναταραχή, μια ισχυρή στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ είναι πιο σημαντική από ποτέ. Η προσέγγιση των καταναλωτών σήμερα είναι μια διαδικασία που βασίζεται σε μια εταιρεία που αναλύει επιτυχώς τα δεδομένα των καταναλωτών, κατανοεί πώς περνούν το χρόνο τους και στη συνέχεια προσεγγίζει τους καταναλωτές μέσω νέων μέσων όπως το TikTok, η συνδεδεμένη τηλεόραση ή οι διαφημίσεις διαδικτυακών προγραμμάτων του Forbes. Πολλοί δεν βλέπουν πλέον τις βραδινές ειδήσεις ούτε περνούν τέσσερις ώρες τη νύχτα στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση. Αντίθετα, οι άνθρωποι είναι στις συσκευές τους, τα σηκώνουν το πρώτο πράγμα το πρωί και τα αφήνουν κάτω πριν τον ύπνο. Στην πραγματικότητα, το 71% των αγορών διαφημίσεων στις ΗΠΑ είναι πλέον ηλεκτρονικές ψηφιακές αγορές, ένα νέο ρεκόρ, σημειώνοντας αύξηση 16 μονάδων μόνο φέτος.

Κάθε επιτυχημένη εταιρεία σήμερα πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτό το νέο περιβάλλον ή να μείνει μακριά από τον ψηφιακό ανταγωνισμό που είναι έτοιμη να διαταράξει την αγορά της και να παραγκωνίσει τους καταναλωτές της.

Γιατί κάθε εταιρεία είναι εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ;

Γιατί οι σημερινοί καταναλωτές είναι ψηφιακοί καταναλωτές. Γνωρίζαμε ότι ο παγκόσμιος ιστός θα άλλαζε τα πάντα. Συνεργάστηκα με τον Bill Gates στην κεντρική ομιλία της CES πριν από 20 χρόνια, όταν είπε ότι όλη η ψυχαγωγία θα παραδοθεί ψηφιακά. Όμως η εφαρμογή και η ψηφιακή φύση της πληροφόρησης, της ψυχαγωγίας και του τρόπου ζωής έχει ξεπεράσει οτιδήποτε θα μπορούσαμε να φανταστούμε μόλις πριν από είκοσι χρόνια. Από τις έντυπες εφημερίδες και τους ζωντανούς κινηματογράφους έως τη γραμμική τηλεόραση, η ανάπτυξη του ψηφιακού οικοσυστήματος στην καρδιά της ζωής σημαίνει ότι σχεδόν κάθε κίνηση και αλληλεπίδραση των καταναλωτών είναι πλέον online.

Γιατί η εξατομίκευση είναι το παν. Έχουμε προχωρήσει πολύ από την οικονομία της Ford όπου κάθε αυτοκίνητο βάφτηκε στο ίδιο χρώμα για να κάνει τα πράγματα πιο προσιτά. Έχουμε περάσει ακόμη και την εποχή της προσαρμογής των Starbucks, όπου υπήρχαν 55 ποικιλίες κάτι τόσο απλού όπως ο καφές. Φτάσαμε στην οικονομία της Uber – αντί να αναπαράγουν απλώς προϊόντα, οι επιχειρήσεις δημιούργησαν την υποδομή για να προσφέρουν εμπειρίες προϊόντων και υπηρεσιών που σας μεταφέρουν άμεσα σε ένα εξατομικευμένο και συνδεδεμένο ταξίδι. Αυτό απαιτεί από τις επιχειρήσεις να γνωρίζουν περισσότερα για τους καταναλωτές και να κάνουν περισσότερα για να τους διατηρήσουν και να τους ικανοποιήσουν. Πρέπει να τους δώσουμε την αγαπημένη τους παραγγελία πριν καν παραγγείλουν. ή όπως λέω στους ηγέτες μάρκετινγκ, παραδώστε τη σωστή διαφήμιση ή προϊόν στο σωστό άτομο την κατάλληλη στιγμή. Οι επιτυχημένες εταιρείες θα βασιστούν στη διασταύρωση του ψηφιακού μάρκετινγκ και της ψηφιακής κατασκευής για να αναπτυχθούν σε αυτόν τον χώρο.

Γιατί η δημιουργικότητα εξακολουθεί να είναι βασιλιάς. Η καλύτερη τηλεοπτική διαφήμιση μάλλον έχει ήδη δημιουργηθεί, αλλά η καλύτερη ψηφιακή διαφήμιση μάλλον δεν έχει γίνει ακόμα. Οι περισσότερες ψηφιακές διαφημίσεις είναι στατικές και βαρετές, εμφανίζοντας ένα απλό όνομα ή προσφορά μπροστά στον καταναλωτή. Το επιτυχημένο ψηφιακό μάρκετινγκ απαιτεί ένα νέο είδος δημιουργικότητας που βασίζεται στις νέες μεθόδους παραγωγής, την επαυξημένη πραγματικότητα και το αυξανόμενο σύνολο νέων εργαλείων που είναι διαθέσιμα σήμερα. Οι περισσότερες ψηφιακές διαφημίσεις είναι απλώς ενοχλητικές – οι καλύτερες ψηφιακές εταιρείες θα το αλλάξουν αυτό.

Επειδή πρέπει να αποδείξετε στο μέλλον την επιχείρησή σας. Σε προηγούμενες υφέσεις, οι ψηφιακοί προϋπολογισμοί μειώθηκαν απότομα επειδή μπορούσαν. Οι ψηφιακές αγορές δεν κόλλησαν τις πρώτες μέρες. Σήμερα, πρέπει να ισχύει το αντίθετο: η ψηφιακή θα πρέπει να κοπεί τελευταία γιατί μεταφράζεται καλύτερα σε νέα έσοδα, είναι η πιο μετρήσιμη και έχει τη μεγαλύτερη ευκαιρία για καινοτομία. Οι ψηφιακές πλατφόρμες, το περιεχόμενο, τα δεδομένα και οι στρατηγικές στόχευσης μπορούν αποτελεσματικά και οικονομικά να προσφέρουν τη σωστή εμπειρία στον κατάλληλο πελάτη τη σωστή στιγμή. Υπάρχει χώρος για κάθε είδους διαφήμιση, αλλά ο φακός απόδοσης του ψηφιακού θα πρέπει να παραμένει στην πρώτη γραμμή, όχι να απέχει.

Ένα καλό παράδειγμα μιας εταιρείας που οδηγεί το κύμα του ψηφιακού μάρκετινγκ είναι η Chipotle. Ξεκίνησε λίγο πριν την πανδημία για να γίνει μια πραγματικά ψηφιακή επιχείρηση. Το αποτέλεσμα? Κατασκεύασε ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα προγράμματα αφοσίωσης στην ιστορία, συνδυάζοντας εταιρικά δεδομένα, δημιουργικό μάρκετινγκ και τακτικές ψηφιακής απόδοσης για να αυξήσει τη βάση μελών του σε 27 εκατομμύρια χρήστες. Η Burrito μπορεί να μην είναι ψηφιακή, αλλά οτιδήποτε άλλο σχετικά με την εταιρεία έχει δημιουργήσει μια ψηφιακή υποδομή που θα αποφέρει μερίσματα για δεκαετίες.

Μπορεί να φαίνεται προφανές ότι κάθε εταιρεία πρέπει να είναι εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ – αλλά κοιτάξτε τον αριθμό των εταιρειών που εξακολουθούν να είναι πολύ πίσω από την εποχή, προσκολλώνται σε παλιούς τρόπους σε μια οικονομία που οδηγείται από καταναλωτές που βλέπουν περιστασιακά τηλεόραση αλλά κοιτάζουν τα τηλέφωνά τους. αρκετές εκατοντάδες φορές την ημέρα. Εάν θέλετε να προετοιμαστείτε για μελλοντική ανάπτυξη, ο μετασχηματισμός του ψηφιακού μάρκετινγκ είναι το σωστό βήμα.

Leave a Comment