Θα επένδυα 300 £ το μήνα για ένα παθητικό εισόδημα ζωής 23.687 £

Πηγή εικόνας: Getty Images

Η μετατροπή ενός μέτριου £300 το μήνα σε μια τεράστια ροή παθητικού εισοδήματος μπορεί να φαίνεται συντριπτική. Αλλά δεν είναι. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν ορισμένες παράμετροι που θα χρησιμοποιήσω για να φτάσω εκεί.

Συνοπτικά, τα βασικά στοιχεία είναι ο χρόνος και η απόδοση της επένδυσης. Χρειάζομαι και τα δύο για να πετύχω τον στόχο μου.

Μακροπρόθεσμο πρόγραμμα παθητικού εισοδήματος

μέση απόδοση επένδυσης συμπεριλαμβανομένων των μερισμάτων για FTSE 100 είναι περίπου 10% ετησίως. Αυτός ο υπολογισμός χρονολογείται από όταν δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το Footsie το 1984.

Λάβετε υπόψη ότι οι μελλοντικές επιστροφές ενδέχεται να διαφέρουν. Όμως, δεδομένου ότι αυτή η περίοδος διήρκεσε αρκετές ύφεση και παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές κρίσεις, είμαι στην ευχάριστη θέση να το χρησιμοποιήσω ως εκτίμηση.

Ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας στην εξίσωση είναι ο χρόνος. Η επένδυση 300 λιρών το μήνα σε μετοχές του Ηνωμένου Βασιλείου είναι απίθανο να πετύχει τον φιλόδοξο στόχο μου σύντομα. Αλλά αν βάλω στόχο να το κάνω με συνέπεια τα επόμενα 30 χρόνια, γίνεται πιο ρεαλιστικός στόχος.

Με αυτές τις υποθέσεις, θα κατέληγα με ένα επενδυτικό δοχείο αξίας £592.178. Η κοινή σκέψη του κλάδου προτείνει ότι μπορώ να αποσύρω με ασφάλεια το 4% αυτού του ποσού κάθε χρόνο για το υπόλοιπο της ζωής μου. Αυτό ισοδυναμεί με ετήσιο παθητικό εισόδημα £23.687.

Σε τι να επενδύσεις;

Μια επιλογή είναι να αγοράσετε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο δείκτη FTSE 100. Είναι ένα εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για να αναπαράγει την απόδοση αυτού του δημοφιλούς χρηματιστηριακού δείκτη.

Μια άλλη επιλογή είναι να επιλέξετε και να επιλέξετε μία από τις καλύτερες μετοχές. Ένα πλεονέκτημα αυτού είναι ότι μπορώ να φιλτράρω οποιεσδήποτε αναρτήσεις θεωρώ ότι είναι κακής ποιότητας.

Για ένα μακροπρόθεσμο χαρτοφυλάκιο, θα ήθελα να δημιουργήσω μια διαφοροποιημένη επιλογή μετοχών. Για παράδειγμα, θα ήθελα να έχω μετοχές από διαφορετικές βιομηχανίες και στυλ. Οπότε δεν θα έβαζα όλα τα αυγά μου σε ένα καλάθι.

Η ιστορία δείχνει ότι οι μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης ξεπερνούν σε απόδοση τις μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης με την πάροδο του χρόνου. Είναι δηλαδή πιο πτητικά και λιγότερο υγρά. Αντίθετα, οι μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης μπορεί συχνά να είναι σχετικά αργές και σταθερές.

Προτιμώ να συμπεριλάβω όλα αυτά τα είδη μετοχών στο χαρτοφυλάκιό μου για να αποκτήσω αυτά τα διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Τι μετοχές;

Αν είχα επιπλέον 300 £ το μήνα που θα μπορούσα να βάλω σε ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα παθητικού εισοδήματος, θα αγόραζα τις ακόλουθες μετοχές σήμερα.

Μεγάλη επιλογή καπακιού: Ρίο Τίντο, BP, Επόμενο, AstraZeneca, Εμπειρος, Diageoκαι Νομική και Γενική Ομάδα.

Επιλογή μεσαίου καπακιού: Εργαστήριο παιχνιδιών, Liontrust Asset Management, Ξυλουργείο Howden, Γκρεγκςκαι Ομάδα Vistry.

Επιλογή μικρού μεγέθους: UP Global Sourcing Holdings, Ρόμπερτ Γουόλτερς, Bloomsbury Publishingκαι Zotefoams.

Αυτό μου φαίνεται ως ένα υψηλής ποιότητας, διαφοροποιημένο, μακροπρόθεσμο χαρτοφυλάκιο. Αναδεικνύοντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, η απόδοση του χρησιμοποιούμενου κεφαλαίου προσφέρει περιθώριο κέρδους 22 και 20%. Επωφελείται επίσης από μερισματική απόδοση 4% και αναλογία τιμής προς κέρδη 13.

Λάβετε υπόψη ότι πολλά πράγματα μπορούν να αλλάξουν στον επιχειρηματικό κόσμο. Ο νέος ανταγωνισμός ή η τεχνολογία μπορεί να διαταράξει τις προοπτικές μιας εταιρείας. Πρέπει να παρακολουθώ το χαρτοφυλάκιό μου για να εξασφαλίσω μακροπρόθεσμη επιτυχία.

Το άρθρο Πώς επένδυσα 300 £ το μήνα για να δημιουργήσω παθητικό εισόδημα 23.687 λιρών για μια ζωή εμφανίστηκε πρώτα στο βρετανικό Motley Fool.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Harshil Patel κατέχει θέσεις στην Bp Plc. Η Motley Fool UK συνέστησε τις Bloomsbury Publishing Plc, Diageo Plc, Experian Plc, Games Workshop Group Plc, Howden Joinery Group Plc και Liontrust Asset Management Plc. Οι απόψεις που εκφράζονται για τις εταιρείες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο είναι αυτές του συγγραφέα και ως εκ τούτου ενδέχεται να διαφέρουν από τις επίσημες συστάσεις που κάνουμε για τις συνδρομητικές μας υπηρεσίες όπως το Share Advisor, το Secret Winners και το Pro. Εδώ στο The Motley Fool, πιστεύουμε ότι η εξέταση διαφορετικών απόψεων μας κάνει καλύτερους επενδυτές.

Motley Fool UK 2023

Leave a Comment