Θέλετε 200 $ σε μηνιαίο εισόδημα από μερίσματα το 2023; Επενδύστε 19.500 $ σε αυτό το Ultra High Yield Duo

Σε λίγο περισσότερο από τρεις εβδομάδες, θα γυρίσουμε τη σελίδα στο 2022 προς τέρψη των επαγγελματιών και καθημερινών επενδυτών. ο Dow Jones Industrial Average, S&P 500και Nasdaq Composite όλα έχουν πέσει στις αντίστοιχες bear markets φέτος, με την αγορά ομολόγων να παράγει τις χειρότερες αποδόσεις της πάντα.

Αν και δεν υπάρχουν πολλά μέρη για να βάλετε τα χρήματά σας με ασφάλεια βραχυπρόθεσμα, μια ιστορικά αξιόπιστη ευκαιρία για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης της χρηματιστηριακής αγοράς είναι να βάλουν τα χρήματά τους σε μετοχές μερισμάτων.

Πηγή εικόνας: Getty Images.

Θέλετε μηνιαίο εισόδημα που ξεπερνά τον πληθωρισμό; Οι υπερχρεωμένες μετοχές μερισμάτων μπορεί να είναι η απάντηση

Γιατί μετοχές μερισμάτων; Πρώτον, οι εταιρείες που πληρώνουν τακτικά τους μετόχους τους είναι σχεδόν πάντα κερδοφόρες. Εάν οι μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης μιας εταιρείας δεν ήταν σε γερές βάσεις, θα ήταν δύσκολο να συνεχίσει να πληρώνει μετρητά στους μετόχους.

Για να προσθέσουμε σε αυτό το σημείο, τα αποθέματα εισοδήματος συνήθως ελέγχονται χρονικά. Αυτό σημαίνει ότι έχουν περάσει από αμέτρητες ύφεση και οικονομική ύφεση. Η ύπαρξη μιας εδραιωμένης επιχείρησης μπορεί να βοηθήσει πολύ στη μείωση της αστάθειας κατά τη διάρκεια των αναπόφευκτων bear markets.

Αλλά ίσως το καλύτερο από όλα, οι μετοχές μερισμάτων είναι απλώς ανώτερες. Σύμφωνα με μια έκθεση του 2013 από την JP Morgan Asset Management, ένα τμήμα JPMorgan Chase, σε μια περίοδο 40 ετών (1972-2012), οι εταιρείες που ξεκίνησαν και αύξησαν τις πληρωμές τους ξεπέρασαν εύκολα τις εταιρίες που δεν πλήρωναν μερίσματα. Σε σύγκριση με την ίδια περίοδο τεσσάρων δεκαετιών, οι μετοχές που πληρώνουν μερίσματα άφησαν τα μη μερίσματα στη σκόνη: 9,5% ετήσια απόδοση έναντι 1,6% ετήσια.

Ωστόσο, δεν δημιουργούνται όλα τα μερίσματα ίσα. Οι επενδυτές θα προτιμήσουν την υψηλότερη δυνατή απόδοση με τον μικρότερο κίνδυνο. Το πρόβλημα είναι ότι από τη στιγμή που τα αποθέματα εισοδήματος φτάσουν σε κατάσταση υψηλής απόδοσης (4% και άνω), η απόδοση και ο κίνδυνος τείνουν να κινούνται ταυτόχρονα.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι μετοχές με μερίσματα υψηλών οκτανίων είναι κακά νέα. Στην πραγματικότητα, ορισμένα μπορούν να παρέχουν σταθερό εισόδημα που ξεπερνά τον πληθωρισμό Μηνιαίο κύριος. Αν θέλετε 200 $ σε εισόδημα από μερίσματα κάθε μήνα το 2023, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επενδύσετε 19.500 $ (μοιράζονται ισόποσα) σε αυτό το δυναμικό δίδυμο εξαιρετικά υψηλής απόδοσης.

AGNC Investment: Απόδοση 14,65%.

Το πρώτο ταμείο εισοδήματος εξαιρετικά υψηλής απόδοσης που μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε 200 $ σε μηνιαίο εισόδημα από μερίσματα είναι ένα επενδυτικό καταπίστευμα στεγαστικών ακινήτων (REIT). AGNC Investment (AGNC 0,92%). Η AGNC έχει επιστρέψει 10% ή περισσότερο σε 13 από τα τελευταία 14 χρόνια, υποδηλώνοντας ότι η τρέχουσα απόδοσή της στο 14,65% δεν είναι τυπογραφικό λάθος ή ανωμαλία.

Ενώ τα περισσότερα REIT στοχεύουν στην απόκτηση και μίσθωση ακινήτων, τα ενυπόθηκα REIT αγοράζουν τίτλους που υποστηρίζονται από υποθήκες (MBS). Το μοντέλο λειτουργίας τους περιλαμβάνει συνήθως δανεισμό χρημάτων με το χαμηλότερο δυνατό βραχυπρόθεσμο επιτόκιο και στη συνέχεια χρήση αυτού του κεφαλαίου για την αγορά MBS που προσφέρουν υψηλότερες μακροπρόθεσμες αποδόσεις.

Αυτό που κάνει τα στεγαστικά REIT τόσο αγαπημένα μεταξύ των επενδυτών μερισμάτων (πέρα από τις παράλογα υψηλές αποδόσεις τους) είναι η προβλεψιμότητα της απόδοσής τους. Μια προσεκτική ματιά στη νομισματική πολιτική και την καμπύλη απόδοσης των επιτοκίων της Federal Reserve θα πει στους επενδυτές όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν.

Το τρέχον περιβάλλον λειτουργίας της AGNC είναι σίγουρα δύσκολο. Η επιθετική νομισματική πολιτική της Fed αύξησε γρήγορα τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια δανεισμού, γεγονός που με τη σειρά του μειώνει το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο — το εισόδημα από το MBS που κατέχει η AGNC, μείον το μέσο επιτόκιο δανεισμού. Η καμπύλη απόδοσης επιτοκίων αντιστρέφεται επίσης από σταθερή. Αυτό είναι το αντίθετο από το ιδανικό σενάριο για το AGNC, αλλά παρόλα αυτά μια μεγάλη ευκαιρία για μια σχετικά βραχυπρόθεσμη αδυναμία.

Ένα ενδιαφέρον πράγμα σχετικά με την καμπύλη απόδοσης επιτοκίων είναι ότι ξοδεύει δυσανάλογο χρόνο με κλίση προς τα πάνω και προς τα δεξιά. Αυτό σημαίνει ότι τα ομόλογα με μεγαλύτερη διάρκεια έχουν υψηλότερες αποδόσεις από τα ομόλογα με μικρότερη διάρκεια. Δεδομένου ότι οι περίοδοι οικονομικής επέκτασης διαρκούν πολύ περισσότερο από την ύφεση, θα ήταν λογικό να αναμένουμε ότι μια κίνηση στην καμπύλη αποδόσεων θα ωφελούσε την AGNC και το καθαρό περιθώριο επιτοκίου της τα επόμενα χρόνια.

Επιπλέον, τα υψηλά επιτόκια δεν είναι όλα κακά νέα για την AGNC Investments. Παρά την αύξηση του κόστους του βραχυπρόθεσμου δανεισμού, η απόδοση των αγορασθέντων ΜΒΣ της εταιρείας είναι θετική. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό θα συμβάλει στην επέκταση του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου της εταιρείας.

Το τελευταίο σημείο πώλησης στην AGNC, το οποίο έχω θίξει άπειρες φορές στο παρελθόν, είναι η σύνθεση του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου. Από τις επενδύσεις 61,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μόνο 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια είναι μεταφορές πιστωτικού κινδύνου και περιουσιακά στοιχεία εκτός πρακτορείου. Με άλλα λόγια, όλα τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει είναι της ποικιλίας «πρακτορείο».

Η ασφάλεια της εταιρείας υποστηρίζεται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε περίπτωση αθέτησης υποχρεώσεων. Με αυτήν την πρόσθετη προστασία στα πανιά της, η AGNC μπορεί να εφαρμόσει μόχλευση όπως κρίνει σκόπιμο για να αυξήσει τα κέρδη της και να δημιουργήσει ένα μεγάλο μηνιαίο μέρισμα.

Επιχειρηματίας που κρατά ένα tablet κοιτάζοντας έξω από το παράθυρο του γραφείου.

Πηγή εικόνας: Getty Images.

PennantPark Κυμαινόμενο Επιτόκιο Μετοχικό Κεφάλαιο: Απόδοση 9,98%.

Η δεύτερη μετοχή μερίσματος υψηλής απόδοσης που θα μπορούσε να σας βοηθήσει να πάρετε 200 $ κάθε μήνα το 2023 είναι μια εταιρεία ανάπτυξης επιχειρήσεων (BDC) Κυμαινόμενο Επιτόκιο Κεφάλαιο PennantPark (PFLT -0,53%). Το PennantPark πληρώνει 0,095 $ το μήνα για περισσότερα από επτά χρόνια και επί του παρόντος αποδίδει 9,98%. Σε συνδυασμό με την απόδοση 14,65% της AGNC, μιλάμε για μέση απόδοση 12,32% για αυτό το δυναμικό δίδυμο!

Οι BDC είναι εταιρείες που επενδύουν σε επιχειρήσεις μεσαίας αγοράς (δηλαδή, σε αυτές με αποτιμήσεις μικρής και πολύ μικρής κεφαλαιοποίησης). Ο λόγος που τα BDC επικεντρώνονται σε εταιρείες αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή λιγότερο είναι απλός: Έχουν περιορισμένη πρόσβαση στις αγορές χρέους και πιστώσεων. Με λιγότερες διαθέσιμες επιλογές χρηματοδότησης, οι εταιρείες που επιθυμούν να δανειστούν από μικρότερες/μη αποδεδειγμένες εταιρείες μεσαίας αγοράς μπορούν να επιτύχουν αποδόσεις άνω του μέσου όρου.

Τα BDC επικεντρώνονται στην απόκτηση είτε ιδίων κεφαλαίων είτε χρέους. Παρόλο που η PennantPark είχε 154,5 εκατομμύρια δολάρια σε προνομιούχες μετοχές και κοινές μετοχές στα τέλη Σεπτεμβρίου 2022, το 87% του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της ύψους 1,16 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι χρέος. Επομένως, είναι κατά κύριο λόγο ένα BDC που βασίζεται στο χρέος.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι το 99,99% του χρεωστικού αποθέματος του PennantPark είναι σε ομόλογα υψηλής εξασφάλισης. Σε περίπτωση που μια εταιρεία μεσαίας αγοράς αναζητήσει προστασία κατά της πτώχευσης, το πρώτο χρέος θα είναι το πρώτο στη σειρά πληρωμής. Η επιλογή αποφυγής άλλων επιπέδων χρέους συμβάλλει στη μείωση ενός μέρους του κινδύνου που σχετίζεται με την επένδυση σε λιγότερο αποδεδειγμένες/μικρότερες εταιρείες.

Ωστόσο, μην νομίζετε ούτε μια στιγμή ότι το PennantPark και η ομάδα του δεν κάνουν την εργασία τους. Στο τέλος του τρίτου τριμήνου, μόνο δύο από τις 125 επενδύσεις της ήταν σε καθυστέρηση, αντιπροσωπεύοντας μόλις το 0,9% του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου σε βάση κόστους.

Αλλά το καλύτερο μέρος για το PennantPark είναι ότι το 100% του χαρτοφυλακίου χρέους του 1,01 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχει μεταβλητά επιτόκια. Με την κεντρική τράπεζα της χώρας να αυξάνει επιθετικά τα επιτόκια για να καταπολεμήσει τον ιστορικά υψηλό πληθωρισμό, το PennantPark αναγνωρίζει υψηλότερες αποδόσεις σε κάθε χαρτονόμισμα που κατέχει. Η εταιρεία δεν χρειάστηκε να σηκώσει το δάχτυλο ακόμη, με τη μέση σταθμισμένη απόδοση των επενδύσεων σε χρέη να αυξάνεται στο 10% από 7,4% τους τελευταίους 12 μήνες (έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου).

Ούτε η Fed αύξησε τα επιτόκια. Ακόμη και όταν η κεντρική τράπεζα φτάνει στο απόγειό της για αυτόν τον κύκλο πεζοπορίας, ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell ανακοίνωσε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλά για κάποιο χρονικό διάστημα. Όλα αυτά είναι φανταστικά νέα για το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων χρέους κυμαινόμενου επιτοκίου της PennantPark Floating Rate Capital.

Leave a Comment