Θέλετε 1 εκατομμύριο δολάρια στην τράπεζα μέχρι τα 50; Πώς να πάτε εκεί

Πηγή εικόνας: Getty Images

Εάν αποταμιεύετε και επενδύετε με συνέπεια, μπορείτε να φτάσετε σε αυτόν τον αριθμό.


Βασικά σημεία

  • Για να έχετε 1 εκατομμύριο δολάρια μέχρι την ηλικία των 50 ετών, πρέπει να επενδύσετε περίπου 500 έως 5.000 δολάρια το μήνα, ανάλογα με την ηλικία σας όταν ξεκινάτε.
  • Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να φτάσετε στο 1 εκατομμύριο δολάρια είναι να επενδύσετε σε μεγάλο βαθμό στο χρηματιστήριο.
  • Επίσης, επενδύστε σε λογαριασμούς συνταξιοδότησης με φορολογικά πλεονεκτήματα για εξοικονόμηση φόρων.

Η εξοικονόμηση 1 εκατομμυρίου δολαρίων είναι ένας δημοφιλής οικονομικός στόχος. Για να το κάνετε ακόμα πιο φιλόδοξο, μπορείτε να στοχεύσετε να έχετε τόσα χρήματα μέχρι την ηλικία των 50 ετών. Εάν μπορείτε να το κάνετε αυτό, θα είστε σε μια άνετη οικονομική θέση και μπορεί ακόμη και να συνταξιοδοτηθείτε πρόωρα.

Αν και αυτό είναι δύσκολο, ειδικά αν δεν έχετε υψηλό εισόδημα, είναι πιο πραγματικό από όσο νομίζετε. Αυτός ο γρήγορος οδηγός θα σας δείξει ακριβώς πώς να έχετε 1 εκατομμύριο δολάρια στην τράπεζα μέχρι την ηλικία των 50 ετών. Θα σας ξεκινήσουμε με πόσα χρήματα πρέπει να εξοικονομείτε ανά μήνα και, στη συνέχεια, θα εξετάσουμε ορισμένες στρατηγικές δημιουργίας πλούτου για να αυξήσετε τα χρήματά σας.

Πόσα χρήματα πρέπει να εξοικονομήσετε για να έχετε 1 εκατομμύριο δολάρια μέχρι την ηλικία των 50;

Το ποσό που πρέπει να εξοικονομήσετε για να έχετε 1 εκατομμύριο δολάρια μέχρι την ηλικία των 50 εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Το πιο σημαντικό είναι η ηλικία σου. Όσο πιο γρήγορα αρχίσετε να επενδύετε, τόσο περισσότερο χρόνο έχουν τα χρήματά σας για να αυξηθούν με ανατοκισμό. Το σύνθετο επιτόκιο είναι όταν κερδίζετε τόκους πάνω από τους τόκους που έχετε ήδη κερδίσει.

Το ετήσιο εισόδημά σας κάνει επίσης μεγάλη διαφορά. Κερδίζοντας 10% ετησίως μέσω του χρηματιστηρίου θα σας βοηθήσει να κερδίσετε 2% ή 3% μέσω τραπεζικού λογαριασμού. Το 10% ετησίως είναι η μέση απόδοση του χρηματιστηρίου τα τελευταία 50 χρόνια.

Ας υποθέσουμε ότι επενδύετε σε μετοχές και κερδίζετε μέση ετήσια απόδοση 10%. Ξεκινώντας από το μηδέν, πόσα πρέπει να εξοικονομείτε ανά μήνα ανάλογα με την ηλικία σας:

  • 20 χρονών: $507 το μήνα
  • 25 χρονών: 847 $ το μήνα
  • 30 χρονών: 1.455 $ το μήνα
  • 35 ετών: 2.623 $ το μήνα
  • 40 χρόνια: 5.229 $ το μήνα

Όπως μπορείτε να δείτε, όταν ξεκινάτε σε νεαρή ηλικία, δεν χρειάζεται να επενδύσετε σχεδόν τόσο πολύ. Αυτή είναι η δύναμη του σύνθετου τόκου.

Όλοι αυτοί εξακολουθούν να είναι υψηλοί στόχοι. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι 20χρονοι πιθανότατα δεν θα μπορούν να διαθέσουν 507 $ το μήνα. Το κλειδί είναι να επενδύσετε όσο περισσότερο μπορείτε, το συντομότερο δυνατό, ώστε να έχετε περισσότερο χρόνο για να αυξηθούν τα χρήματά σας. Στη συνέχεια, ας δούμε μερικές στρατηγικές για να αυξήσετε την αύξηση των χρημάτων σας.

Συνεισφέρετε σε φορολογικά προνομιούχους λογαριασμούς συνταξιοδότησης

Οι λογαριασμοί συνταξιοδότησης σάς επιτρέπουν να εξοικονομείτε και να επενδύετε χρήματα ενώ εξοικονομείτε φόρους. Υπάρχουν διάφοροι δημοφιλείς λογαριασμοί συνταξιοδότησης:

Το 401(k) είναι ένα πρόγραμμα συνταξιοδότησης που χρηματοδοτείται από τον εργοδότη. Συνεισφέρετε απευθείας από τον μισθό σας σε αυτό, μέχρι ένα ετήσιο όριο (22.500 $ το 2023 για άτομα κάτω των 50 ετών). Οι εισφορές σας 401(k) μειώνουν το φορολογητέο εισόδημά σας επειδή δεν πληρώνετε φόρους μέχρι να αποσύρετε τα χρήματα στη σύνταξη. Πολλοί εργοδότες αντιστοιχούν στις εισφορές μέχρι ένα ορισμένο ποσό και βοηθούν το υπόλοιπο του λογαριασμού σας να αυξάνεται ταχύτερα.

Οι IRA είναι λογαριασμοί συνταξιοδότησης που ανοίγετε μόνοι σας. Το ετήσιο όριο συνεισφοράς είναι 6.500 $ για άτομα κάτω των 50 ετών το 2023, και αυτό είναι το συνολικό όριο για τυχόν IRA που έχετε. Οι παραδοσιακοί IRA λειτουργούν σαν 401(k) καθώς οι εισφορές μειώνουν το φορολογητέο εισόδημά σας και πληρώνετε φόρους όταν αποσύρετε χρήματα. Οι Roth IRA διαφέρουν στο ότι οι εισφορές δεν μειώνουν το φορολογητέο εισόδημά σας, αλλά οι αναλήψεις είναι αφορολόγητες.

Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί σχετικά με τους λογαριασμούς συνταξιοδότησης είναι ότι υπάρχουν κυρώσεις για αναλήψεις που γίνονται πριν από την ηλικία των 59 1/2. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους λογαριασμούς για να λάβετε 1 εκατομμύριο $ για 50, αλλά πρέπει να περιμένετε για να λάβετε αυτά τα χρήματα χωρίς ποινή.

Επενδύστε σε μεγάλο βαθμό στο χρηματιστήριο

Το χρηματιστήριο θεωρείται ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους δημιουργίας πλούτου. Όπως προαναφέρθηκε, η μέση ετήσια απόδοση είναι περίπου 10%. Δύσκολα θα βρείτε άλλη επένδυση με τόσο υψηλή απόδοση και μακροπρόθεσμο ρεκόρ επιτυχίας.

Οι λογαριασμοί συνταξιοδότησης, καθώς και οποιοιδήποτε μεμονωμένοι λογαριασμοί μεσιτείας, θα προσφέρουν μια ποικιλία επενδυτικών επιλογών. Για το μεγαλύτερο δυναμικό ανάπτυξης, θα θέλετε να κρατήσετε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων σας σε μετοχές. Η επένδυση σε ομόλογα είναι μια πιο συντηρητική επιλογή. Ενώ τα ομόλογα λειτουργούν καλά για τη διατήρηση του πλούτου, οι μετοχές είναι καλύτερες για τη δημιουργία του.

Τα συνταξιοδοτικά προγράμματα και οι χρηματιστές έχουν συνήθως πολλά κεφάλαια που επενδύονται σε μεγάλο αριθμό μετοχών. Μία από τις καλύτερες επιλογές είναι το ταμείο δείκτη S&P 500. Θα παρακολουθεί την απόδοση των 500 μεγαλύτερων εταιρειών στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ. Με μία επένδυση θα αποκτήσετε ένα χαρτοφυλάκιο με όλες τις μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ.

Βάζοντάς τα όλα μαζί

Συνοψίζοντας, αν θέλετε να έχετε 1 εκατομμύριο δολάρια μέχρι την ηλικία των 50 ετών, επενδύστε όσο μπορείτε να αντέξετε οικονομικά σε μετοχές. Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε να το κάνετε αυτό αμέσως, γιατί όσο νεότεροι είστε όταν ξεκινάτε, τόσο λιγότερα χρειάζεται να επενδύετε ανά μήνα για να φτάσετε το 1 εκατομμύριο δολάρια.

Μπορείτε να επενδύσετε τα χρήματά σας σε λογαριασμούς συνταξιοδότησης, συμπεριλαμβανομένων 401(k) και IRA, καθώς και σε λογαριασμούς μεσιτείας. Συνεισφέρετε πρώτα στους λογαριασμούς συνταξιοδότησης λόγω της εξοικονόμησης φόρου που προσφέρουν. Εάν ο εργοδότης σας θα αντιστοιχίσει τις συνεισφορές σας σε ένα 401(k), φροντίστε να μεγιστοποιήσετε την αντιστοίχιση του εργοδότη σας επειδή είναι ουσιαστικά δωρεάν χρήματα.

Εάν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές και επενδύσετε σε κεφάλαια δεικτών, θα δημιουργήσετε πλούτο. Το αν θα φτάσετε στα $50 έως $1 εκατομμύριο θα εξαρτηθεί από το πόσα θα επενδύσετε και την απόδοση της αγοράς. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτές είναι εξαιρετικές συνήθειες που πρέπει να ακολουθήσετε για μακροπρόθεσμη προσωπική οικονομική επιτυχία.

Προειδοποίηση: η υψηλότερη κάρτα επιστροφής μετρητών που έχουμε δει έχει εισαγωγή 0% APR μέχρι το 2024

Εάν χρησιμοποιείτε λάθος πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, μπορεί να σας κοστίσει σοβαρά χρήματα. Ο ειδικός μας λατρεύει αυτήν την κορυφαία επιλογή, με 0% εισαγωγική τιμή για τον Απρίλιο έως το 2024, έως και 5% επιστροφή μετρητών και χωρίς ετήσιες χρεώσεις σε κάθε περίπτωση.

Στην πραγματικότητα, αυτή η κάρτα είναι τόσο καλή που ο ειδικός μας τη χρησιμοποιεί ακόμη και προσωπικά. Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε την πλήρη κριτική μας δωρεάν και να κάνετε αίτηση σε μόλις 2 λεπτά.

Διαβάστε τη δωρεάν κριτική μας

Leave a Comment