Η Women Invest αποκτά την επενδυτική πλατφόρμα Gaia Investments με επίκεντρο τη βιωσιμότητα

Όταν ξεκίνησε το Women Investing το 2019, το έκανε με στόχο τη δημιουργία μιας κοινότητας όπου οι γυναίκες που θέλουν να επενδύσουν στο χρηματιστήριο αλλά δεν είναι σίγουρες από πού να ξεκινήσουν θα μπορούν να αποκτήσουν τη γνώση και την αυτοπεποίθηση για να κάνουν το βήμα. Τώρα οι χρήστες του θα μπορούν να το κάνουν στην πλατφόρμα Women’s Investment.

Η startup με έδρα την Κοπεγχάγη ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι εξαγόρασε τη Δανέζικη fintech Gaia Investments, με σχέδια να ενσωματώσει στην εφαρμογή της μια πλατφόρμα συναλλαγών επικεντρωμένη στην επένδυση σε εταιρείες με στόχους βιώσιμης ανάπτυξης. Η τιμή αγοράς της Gaia δεν αποκαλύφθηκε, αλλά η εκκίνηση αποτιμήθηκε στα 3 εκατομμύρια δολάρια τρεις μήνες πριν από τη συναλλαγή, δήλωσε η Women Invest στο TechCrunch.

Για την Camilla Falkenberg, συνιδρυτή και συνεργάτη της Female Invest, η προσθήκη της δυνατότητας απευθείας επένδυσης μέσω της Female Invest είναι ένα εξαιρετικό επόμενο βήμα για την εγγραφή στην πλατφόρμα edtech.

“Από την πρώτη μέρα, ήμασταν πάντα πολύ επικεντρωμένοι στη δημιουργία χαρακτηριστικών και προϊόντων που απαιτούνται από την κοινότητά μας”, δήλωσε ο Falkenberg. «Και λαμβάνουμε καθημερινά ερωτήματα σχετικά με τη δυνατότητα πραγματοποίησης συναλλαγών απευθείας μέσω εμάς».

Πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι η πλατφόρμα λαμβάνει αυτό το αίτημα συχνά επειδή οι χρήστες της την εμπιστεύονται. Μια πρόσφατη έρευνα πελατών διαπίστωσε ότι το 96% από αυτούς προτιμούν να εμπιστεύονται τα χρήματά τους στη Women’s Investment παρά στην τράπεζά τους.

Η Women Invest πέρασε τον τελευταίο χρόνο χτίζοντας την εταιρεία για να ενσωματώσει πιο εύκολα τις συναλλαγές. Μετά τη συγκέντρωση 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο Νοέμβριο, ο Falkenberg είπε ότι έφτιαξαν ένα πρόγραμμα, επέκτειναν την ομάδα τεχνολογίας τους και συγκέντρωσαν επιπλέον 3 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση.

Όταν όμως συνάντησαν την Gaia Investments τον Ιούλιο, συνειδητοποίησαν ότι η συνεργασία με μια υπάρχουσα πλατφόρμα συναλλαγών θα μπορούσε να έχει περισσότερο νόημα και να εξοικονομήσει χρόνο από το να φτιάξουν οι ίδιες μια Γυναικεία Επένδυση.

«Η Gaia έχει μια ισχυρή επωνυμία στις σκανδιναβικές χώρες και μια ισχυρή εστίαση στην ηθική και τις βιώσιμες επενδύσεις, για τις οποίες μας ενδιαφέρει πολύ», είπε. «Καθώς προχωρούσαν οι διαπραγματεύσεις, γινόταν όλο και πιο σαφές ότι αυτό ήταν ένα μεγάλο βήμα για εμάς».

Η ομάδα της Gaia ένιωσε με τον ίδιο τρόπο, δήλωσε στο TechCrunch ο συνιδρυτής και CTO Mads Sverre Willumsen.

«Γνωρίζουμε τη Women’s Invest και είδαμε το ταξίδι που έκαναν τα τελευταία τρία χρόνια», είπε. «Μόλις μιλήσαμε και είδαμε ότι ήμασταν συμβατοί, δεν ήταν τόσο δύσκολο να αποφασίσουμε».

Οι δύο εταιρείες μοιράστηκαν παρόμοιες ιδρυτικές ιστορίες – και οι δύο προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα επενδυτικό προϊόν που θεώρησαν ότι ήταν απαραίτητο και δεν υπήρχε.

Για το Women Investing, το 2019, οι ιδρυτές συνειδητοποίησαν ότι δεν υπήρχε ένας καλός πόρος που να διδάσκει στις γυναίκες πώς να ξεκινήσουν να επενδύουν. Για την Gaia, η μητέρα του συνιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου David Bentzon-Ehlers τον ρώτησε το 2020 εάν υπήρχε ένα ασφαλές μέρος για να επενδύσει σε βιώσιμες εταιρείες και συνειδητοποίησε ότι η πλατφόρμα που αναζητούσε δεν υπήρχε ακόμη.

Αν και δεν είναι ασυνήθιστο για νεοφυείς επιχειρήσεις να αποκτώνται τόσο νωρίς στη ζωή τους – η Gaia μόλις ολοκλήρωσε το πρόγραμμα επιτάχυνσης TechStars πριν από λίγους μήνες – ο Sverre Willumsen είπε ότι η συναλλαγή είχε νόημα για τη Gaia επειδή ενδιαφέρονται περισσότερο να επεκτείνουν το πεδίο των δραστηριοτήτων τους. προϊόντα αντί να είναι ιδρυτές startup.

«Δεν έγινα ιδρυτής για να είμαι ιδρυτής εξαρχής», είπε. «Το έκανα γιατί ήταν μια ευκαιρία για τους ανθρώπους να καινοτομήσουν και να κάνουν τη διαφορά πολύ γρήγορα».

Οι τρέχοντες χρήστες της Gaia θα φορτωθούν με πλήρη επιστροφή χρημάτων στο εγγύς μέλλον καθώς η πλατφόρμα αρχίζει να ενσωματώνεται με το Women’s Investment. Ο Falkenberg είπε ότι δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας για γυναίκες χρήστες Επενδύσεων από εκεί, αλλά η δυνατότητα διαπραγμάτευσης θα ξεκινήσει πρώτα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μετά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ενοποίηση των startups σε πρώιμο στάδιο ήταν μια ανοδική τάση φέτος, και καθώς ο τομέας των fintech αντιμετωπίζει την αβεβαιότητα του 2022, φαίνεται σοφό για ορισμένες από αυτές τις μικρότερες εταιρείες να συγχωνευθούν για να μην μείνουν πίσω. Είμαι σίγουρος ότι θα αρχίσουμε να βλέπουμε περισσότερο αυτόν τον τίτλο του χρόνου.

Ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για τις Γυναικείες Επενδύσεις υλοποιείται ανεξάρτητα από τις συνθήκες της αγοράς.

«Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε μια εξαιρετικά φιλική προς τον χρήστη και εύκολη στην πλοήγηση πλατφόρμα με έμφαση στη βιωσιμότητα για να επενδύσουμε στις αξίες που έχουν σημασία για αυτούς», δήλωσε ο Falkenberg. «Έχουμε μια πολύ πιστή βάση χρηστών που μας περιμένει να λανσάρουμε το επόμενο προϊόν, το οποίο είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης».

Leave a Comment