Η Tesla ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα του 4ου τριμήνου, ο Διευθύνων Σύμβουλος Έλον Μασκ εστιάζει στην κλήση κερδών

Ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ συμμετείχε στην πρόσκληση κερδών της Tesla την Τετάρτη, καθώς η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων και καθαρής ενέργειας ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο.

Η Tesla είπε ότι δημιούργησε έσοδα περίπου 24,32 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο, αύξηση 37% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν σχεδόν 59% στα 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια από το τέταρτο τρίμηνο του 2021, με κέρδη ανά μετοχή 1,19 δολάρια.

tesla (AP Photo/David Zalubowski/AP Newsroom)

Οι εκτιμήσεις της Refinitiv για έσοδα και EPS ήταν 24,16 δισεκατομμύρια δολάρια και 1,13 δολάρια, αντίστοιχα, που σημαίνει ότι η Tesla ξεπέρασε και τα δύο.

Η εταιρεία είπε στις αρχές Ιανουαρίου ότι η παραγωγή οχημάτων για το τρίμηνο ήταν περισσότερα από 439.700 οχήματα. Εν τω μεταξύ, η προσφορά του ήταν γύρω στις 405.300.

Η TESLA ΕΠΕΝΔΥΕΙ 3,6 ΔΙΣ. ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΗΜΙ ΚΑΙ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΤΗΣ NEVADA

Την Τετάρτη το απόγευμα, ο Μασκ επαίνεσε την ομάδα της Tesla για την απόδοσή της «παρά το γεγονός ότι το 2022 ήταν μια απίστευτα δύσκολη χρονιά λόγω αναγκαστικών τερματισμών λειτουργίας, πολύ υψηλών επιτοκίων και πολλών προβλημάτων παράδοσης».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, στέκεται στα εγκαίνια του εργοστασίου της εταιρείας στο Βερολίνο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, παρευρίσκεται στα εγκαίνια του εργοστασίου της Tesla στο Βερολίνο, στο Βρανδεμβούργο, την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022, στο Gruenheide της Γερμανίας. (Patrick Pleul/Pool μέσω AP/AP Newsroom)

Επέστησε επίσης την προσοχή στη ζήτηση για αυτοκίνητα Tesla.

“Μέχρι στιγμής τον Ιανουάριο, έχουμε δει τις ισχυρότερες παραγγελίες που έχουμε δει ποτέ στην ιστορία μας. Αυτή τη στιγμή, βλέπουμε σχεδόν διπλάσιο ρυθμό παραγωγής”, είπε ο Μασκ. «Είναι δύσκολο να πει κανείς» αν αυτό θα συνεχιστεί.

Είπε σε επενδυτές και αναλυτές ότι πιστεύει ότι η ζήτηση θα ήταν καλή «παρά πιθανώς μια συρρίκνωση στη συνολική αγορά αυτοκινήτων».

Καρδιά Ασφάλεια Τέλος Αλλαγή Αλλαγή %
TSLA TESLA INC. 144,43 +0,54 +0,38%

Η τιμή, σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, είναι «πραγματικά σημαντική», προσθέτοντας ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που «θέλουν να αγοράσουν ένα Tesla αλλά δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά» και ότι οι αλλαγές στις τιμές «κάνουν πραγματικά τη διαφορά στον μέσο καταναλωτή».

Η TESLA ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΑΣ: ΑΝΑΦΟΡΑ

Ο Μασκ αναφέρθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Tesla ακολουθούσε τα πλεονεκτήματα της μάρκας και πώς θα διαχειριζόταν οποιαδήποτε ζημιά στο εμπορικό σήμα.

«Έχω 127 εκατομμύρια ακόλουθους και συνεχίζει να αυξάνεται πολύ γρήγορα», είπε ο Μασκ. «Αυτό δείχνει ότι είμαι αρκετά δημοφιλής».

Παραδέχτηκε ότι «ίσως να μην είναι δημοφιλής σε μερικούς ανθρώπους», προτού προσθέσει: «Αλλά για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων, ο αριθμός των ακολούθων μου μιλάει από μόνος του. Είμαι ίσως ένας από τους πιο ελκυστικούς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, σίγουρα στο Twitter. – και αυτό ήταν πριν την αγορά.”

Ο Έλον Μασκ με το λογότυπο του Twitter

Ο Έλον Μασκ λέει ότι το FBI υπερβαίνει τις εξουσίες του σχετικά με τη διαδικτυακή λογοκρισία. (Muhammed Selim Korkutata / Anadolu Agency / Getty Images)

Η αγορά του Twitter 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο, με τον Μασκ να κάνει πολλές αλλαγές στην εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης και στην ίδια την πλατφόρμα.

Είπε ότι η πλατφόρμα «είναι στην πραγματικότητα ένα απίστευτα ισχυρό εργαλείο για την αύξηση της ζήτησης για την Tesla».

Ο ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΣΕ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΤΕΣΛΑ Tweets

«Πραγματικά ενθαρρύνω τις εταιρείες αυτοκινήτων ή άλλων εταιρειών να χρησιμοποιούν περισσότερο το Twitter και να χρησιμοποιούν τον λογαριασμό τους στο Twitter με έναν ενδιαφέροντα και ενημερωτικό, διασκεδαστικό τρόπο που θα τις βοηθήσει να αυξήσουν τις πωλήσεις, όπως έκανε για την Tesla», συνέχισε. «Η καθαρή αξία του Twitter —εκτός από τους λίγους ανθρώπους που παραπονέθηκαν— είναι προφανώς τεράστια».

Αργότερα στην κλήση, είπε ότι «το μέλλον είναι πολύ συναρπαστικό» για την Tesla.

Tesla Cybertruck Price

Ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, στέκεται μπροστά από το πρόσφατα αποκαλυπτόμενο πλήρως ηλεκτρικό Tesla Cybertruck στο Tesla Design Center στις 21 Νοεμβρίου 2019 στο Hawthorne της Καλιφόρνια. (Φωτογραφία FREDERICK J. BROWN / AFP) FREDERICK J. BR (Getty Images)

«Θα υπάρξουν ανωμαλίες στην πορεία και θα έχουμε μια πραγματικά σκληρή ύφεση φέτος — πιθανότατα, ελπίζω όχι, αλλά πιθανώς — και έτσι είναι αδύνατο να προβλεφθεί η βραχυπρόθεσμη αξία των μετοχών γιατί όταν υπάρχει ύφεση Και οι άνθρωποι πανικοβάλλονται στο χρηματιστήριο, τότε οι τιμές των μετοχών ή οι αξίες των μετοχών μπορεί να πέσουν σε εκπληκτικά χαμηλά επίπεδα», είπε ο Μασκ. «Αλλά μακροπρόθεσμα, πιστεύω ότι η Tesla θα είναι η πιο πολύτιμη εταιρεία στον πλανήτη».

Ο Μασκ εξέθεσε προηγουμένως το όραμά του για την πιθανή μελλοντική αξία της Tesla κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης κλήσης κερδών, λέγοντας ότι μπορούσε να δει ότι η εταιρεία «αξίζει περισσότερο από την Apple και τη Saudi Aramco μαζί».

Leave a Comment