Η Tesla ανακοινώνει επένδυση 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην παραγωγή ηλεκτρικών ημιφορτηγών στο Sparks | Carson City Nevada News

Η Tesla σχεδιάζει να επενδύσει 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια στην κατασκευή μπαταριών και ηλεκτρικών ημιαυτόματων στη Sparks, επεκτείνοντας την παρουσία της εταιρείας και τη βιομηχανία καθαρής ενέργειας στη Νεβάδα, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Λευκός Οίκος.

Το εργοστάσιο του Sparks θα αυξήσει την παραγωγή του Tesla Semi, ενός πλήρως ηλεκτρικού ημιφορτηγού κατηγορίας 8. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Έλον Μασκ έθεσε ως στόχο τον Οκτώβριο να παράγει 50.000 ημιτελικούς ετησίως έως το 2024.

Ο κυβερνήτης Τζο Λομπάρντο (R-NV) και ο επικεφαλής υποδομής του Λευκού Οίκου Μιτς Λαντριέ χαιρέτησαν την ανακοίνωση ως απόδειξη των δυνατοτήτων των αντίστοιχων διοικήσεων τους. Ο Landrieu χαρακτήρισε την επένδυση της Tesla μέρος της “βιομηχανικής έκρηξης των δύο πρώτων ετών του Προέδρου Μπάιντεν” που θα φέρει περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας στην περιοχή Reno-Sparks.

«Αυτή η ανακοίνωση είναι η τελευταία σε περισσότερες από 300 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα στην καθαρή ενέργεια και την κατασκευή ημιαγωγών που ανακοινώθηκαν από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Πρόεδρος», δήλωσε ο Landrieu. «Θα δημιουργήσει περισσότερες από 3.000 καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας στη Νεβάδα και θα βοηθήσει την Αμερική να πρωτοστατήσει στην παραγωγή καθαρής ενέργειας, να ενισχύσει την ενεργειακή μας ασφάλεια και τελικά να μειώσει το κόστος για τις οικογένειες».

Η επένδυση της Tesla θα είναι η δεύτερη στην περιοχή. Το 2014, ο τότε Κυβερνήτης. Ο Μπράιαν Σάντοβαλ έφερε τον γίγαντα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Βόρεια Νεβάδα μέσω φορολογικών κινήτρων που εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια σε 20 χρόνια. Το αποτέλεσμα – το Tesla Gigafactory της Storey County – είναι μία από τις πέντε μόνο τέτοιες εγκαταστάσεις Tesla στον κόσμο.

Σύμφωνα με μια έκθεση του 2022 από το Γραφείο Οικονομικής Ανάπτυξης του Κυβερνήτη της Νεβάδα (GOED), το Gigafactory απασχολούσε περισσότερους από 18.000 κατοίκους της Νεβάδα στις κατασκευές και την κατασκευή μπαταριών.

Σύμφωνα με το GOED, η Tesla δεν υπέβαλε αίτηση για φορολογικές ελαφρύνσεις για το νέο της έργο. Ο νόμος της Νεβάδα παρέχει αυτόματα εκπτώσεις φόρου και εκπτώσεις για εγκεκριμένα έργα με επένδυση κεφαλαίου άνω των 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 10 χρόνια, εφόσον το 50 τοις εκατό των εργαζομένων είναι κάτοικοι της Νεβάδας και η εταιρεία πληροί ορισμένες απαιτήσεις μισθών και ασφάλισης υγείας.

Το μέγεθος της νέας επένδυσης φαίνεται κατάλληλο.

Ο Λομπάρντο υποστήριξε την ανακοίνωση της Tesla – την οποία ανέφερε ως μια νέα εγκατάσταση – ως απόδειξη της υπέρ-επιχειρηματικής στάσης της κυβέρνησής του στην ομιλία της Δευτέρας για την κατάσταση της Ένωσης.

«Είτε πρόκειται για το κλείσιμο του βρόχου λιθίου, για το ξεκλείδωμα της καινοτομίας και των επενδύσεων σε logistics, ψυχαγωγία, επιστήμη και τεχνολογία, είτε αγκαλιάζει την επιχειρηματικότητα, το μήνυμα είναι ότι η Νεβάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί», δήλωσε ο Lombardo.

Ο Λομπάρντο υποσχέθηκε επίσης να παραστεί στην ανακοίνωση. Το γραφείο του δεν έχει ακόμη διευκρινίσει αν θα συμμετέχει όντως ή τι φορολογικά οφέλη θα λάβει η εταιρεία.

Ο Landrieu, εν τω μεταξύ, πιστοποίησε την επένδυση της Tesla με την αναζήτηση καθαρής ενέργειας της κυβέρνησης Μπάιντεν, ιδιαίτερα τη χρηματοδότηση για την ηλεκτροκίνηση και την κατασκευή οχημάτων μέσω ενός δικομματικού νομοσχεδίου για τις υποδομές. Η νομοθεσία προέβλεπε 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια για την επεξεργασία και την κατασκευή υλικών μπαταριών – περίπου 120 εκατομμύρια δολάρια από τα οποία έχουν ήδη πάει σε εταιρείες της Νεβάδα – και 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα δίκτυο σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, ήρθε στη Νεβάδα τον Δεκέμβριο για να αποκαλύψει ένα πλήρως ηλεκτρικό ημιφορτηγό που θα κατασκευάσει η εταιρεία του, να το παραδώσει σε έναν πελάτη της PepsiCo και να ανακοινώσει ότι η Tesla χρησιμοποιεί τα οχήματα μεταξύ της Νεβάδα και των εγκαταστάσεων της στο Fremont της Καλιφόρνια.

Αυτή η ιστορία χρησιμοποιείται με την άδεια του The Nevada Independent. Για ενημερώσεις σχετικά με αυτήν και άλλες ιστορίες, μεταβείτε εδώ.

Leave a Comment