Η TEF ανακοινώνει τις επιλεγμένες Start-Ups και από τις 54 αφρικανικές χώρες για το Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας 2022

…. κάθε επιχειρηματίας λαμβάνει 5.000 $ που δεν επιστρέφονται

Το 56% των δικαιούχων είναι γυναίκες επιχειρηματίες

Κινσάσα, ΛΔΚ: Τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022, το Ίδρυμα Tony Elumelu (TEF) ανακοίνωσε τους δικαιούχους του εμβληματικού του Προγράμματος Επιχειρηματικότητας 2022 στην πρώτη ετήσια ανακοίνωση επιλογής του Ιδρύματος Tony Elumelu εκτός της Νιγηρίας, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Νιγηρίας. Κονγκό (ΛΔΚ).

Η φιλοξενία της ανακοίνωσης επιλογής του 2022 του Παναφρικανικού Επιχειρηματικού Προγράμματος του Ιδρύματος Tony Elumelu στη ΛΔΚ είναι σημαντική, καθώς υπογραμμίζει τη δέσμευση της TEF στον εκδημοκρατισμό των ευκαιριών και στην αύξηση της πρόσβασης σε ευκαιρίες για όλους τους Αφρικανούς στην ήπειρο.

Αυτή η εξαιρετικά συμβολική εκδήλωση αντιπροσωπεύει το επόμενο κεφάλαιο του Προγράμματος Επιχειρηματικότητας TEF και συγκλήθηκε στην πρωτεύουσα Κινσάσα σε συνεργασία με τον Υπουργό Οικονομικών της ΛΔΚ. Υπό την ηγεσία της Εξοχότητάς του Nicolas Kazadi, Αρχηγού του Κράτους της ΛΔΚ, της Εξοχότητάς του Προέδρου Felix-Antoine Tshisekedi Tshilombo και με την υποστήριξη της United African Bank (UBA) στη ΛΔΚ. συμμετείχαν Υπουργός Οικονομικών της ΛΔΚ. Nicolas Kazadi, Υπουργός Επικρατείας για την Επιχειρηματικότητα της ΛΔΚ. Eustache Muhanzi Mubembe και Πρωθυπουργός της ΛΔΚ· SE Sama Lukonde, άλλα διακεκριμένα μέλη της κυβέρνησης και βασικοί παράγοντες του δημόσιου-ιδιωτικού τομέα στο επιχειρηματικό οικοσύστημα της ΛΔΚ.

Το 2015, ο ιδρυτής του TEF κ. Tony O. Elumelu και η οικογένειά του δέσμευσαν 100 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε 10 χρόνια για τον εκδημοκρατισμό της περιουσίας και τη διάδοση της οικονομικής ελπίδας σε ολόκληρη την Αφρική ενδυναμώνοντας 10.000 Αφρικανές γυναίκες και άνδρες μέσω του ετήσιου Επιχειρηματικού Προγράμματος του Ιδρύματος Tony Elumelu. .

Μετά από μόλις 7 κύκλους αυτού του Προγράμματος, το Ίδρυμα Tony Elumelu έχει βραβεύσει περισσότερα από 85 εκατομμύρια δολάρια σε νέους και επιχειρηματίες και ενδυνάμωσε 18.000 Αφρικανές γυναίκες και άνδρες που συνεχίζουν να επιδιώκουν τις καινοτόμες ιδέες τους και να επιλύουν τις πιο δύσκολες προκλήσεις της Αφρικής.

Αυτό που στοχεύει να επιτύχει το Ίδρυμα Tony Elumelu μέσω του προγράμματος επιχειρηματικότητας του είναι να επιταχύνει πραγματικά την ανάπτυξη στην Αφρική και να αλλάξει όχι μόνο την αφήγηση αλλά την πραγματικότητα για το τι είναι ικανή η Αφρική. Μέσω των στρατηγικών συνεργασιών δημόσιου-ιδιωτικού τομέα-Νεολαία του Ιδρύματος Tony Elumelu με τοπικούς και διεθνείς φορείς, έχει καταλύσει ένα παγκόσμιο κίνημα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη μείωση της φτώχειας και την ένταξη των γυναικών και στις 54 αφρικανικές χώρες.

Οι συνεργάτες που συνεργάζονται με το Ίδρυμα Tony Elumelu για να επεκτείνουν τον αντίκτυπό του στην Αφρική το 2022 περιλαμβάνουν: Κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό (ΛΔΚ)· Πρόεδρος Félix Antoine Tshisekedi, Αφρικανικό Ταμείο Ανάπτυξης Ηνωμένων Πολιτειών (USADF), Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) για το Μάλι, Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) για τη Ρουάντα, Arab Bank for Economic Development in Africa (BADEA), SightSavers και Αφρικανική Εκπαίδευση στο Ίδρυμα Κονγκό Μπραζαβίλ (FAE Αφρική).

Οι Tony Elumelu Entrepreneurs του 2022 επιλέχθηκαν από εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις και από τις 54 αφρικανικές χώρες που συμμετείχαν σε διαγωνισμό business pitching όπου έλαβαν παγκόσμιας κλάσης εκπαίδευση διαχείρισης επιχειρήσεων, καθοδήγηση ειδικών και απέδειξαν δυνατότητες επιχειρηματικής ανάπτυξης. και την καινοτομία, όλα σχεδιασμένα για να παρέχουν βιώσιμες λύσεις στις μοναδικές προκλήσεις της Αφρικής.

Σε όλους τους επιλεγμένους επιχειρηματίες Tony Elumelu παρέχεται ισόβια πρόσβαση στο www.TEFConnect.com, την ψηφιακή πλατφόρμα του Ιδρύματος Tony Elumelu με δίκτυα αποφοίτων και καθοδηγητών του Ιδρύματος Tony Elumelu, συνδέσεις στην αγορά και ευκαιρίες δικτύωσης. πάνω από 1,5 εκατομμύριο Αφρικανοί επιχειρηματίες από όλη την ήπειρο που εγγράφονται στην πλατφόρμα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ σήμερα. [The Democratic Republic of the Congo (DRC)] Είναι ένα δεύτερο σπίτι για μένα. United Bank of Africa (UBA); και το Ίδρυμα Tony Elumelu. Έχουμε μια πολύ δυνατή σχέση με [DRC]Η UBA λειτουργεί εδώ, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι το Ίδρυμα Tony Elumelu έχει τις ρίζες του σε αυτή τη σπουδαία χώρα.

το 2019 [the DRC] φιλικός πρόεδρος ΚΑΘΕ Πρόεδρος Ο Félix-Antoine Tshisekedi Tshilombo παρακολούθησε προσωπικά το Tony Elumelu Foundation Forum το 2019, όπου όχι μόνο παρευρέθηκε αλλά και χρηματοδότησε επιχειρηματίες που επιλέχθηκαν από την κυβέρνησή του. [DRC] υπό την ηγεσία. Η αγάπη του για τη νεολαία και την επιχειρηματικότητα συνεχίζεται σε κάθε κουβέντα, η θέση του είναι πάντα «τι άλλο να κάνουμε για τη νεολαία μας;». ήταν Φέτος η κυβέρνησή του μέσω του υπουργού Οικονομικών Νικόλαος Καζάντι, Συνεργάζεται με το Ίδρυμα Tony Elumelu για την αύξηση της συμμετοχής των δικαιούχων [DRC].

Υποστηρίζουν περισσότερους επιχειρηματίες ύψους 600.000,00 $. Αυτό είναι σημαντικό για εμάς και στο Ίδρυμα Tony Elumelu πιστεύουμε ότι το μέλλον της ηπείρου μας βρίσκεται στα χέρια της νεολαίας μας. Υποστηρίζουμε και εκτιμούμε την κυβέρνηση για την αναγνώριση του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει, πρέπει και πρέπει να διαδραματίσει η νεολαία μας στην ανάπτυξη της ηπείρου μας. Έτσι, για να εκτιμήσουμε αυτό, αποφασίσαμε να ανακοινώσουμε την επιλογή του Ιδρύματος Tony Elumelu 2022 στη σπουδαία χώρα σας.Ο κ. Tony O. Elumelu, CFR., Ιδρυτής, Tony Elumelu Foundation.

«Είναι υπέροχο να βλέπουμε το τελικό αποτέλεσμα αυτής της σπουδαίας πρωτοβουλίας για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας μεταξύ του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και του Ιδρύματος Tony Elumelu. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον εταίρο μας Tony Elumelu και το Ίδρυμά του για αυτή την πρώτη δράση που έχουν συγκεντρώσει για να υποστηρίξουν την ευημερία των ΜΜΕ ώστε να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στις αφρικανικές οικονομίες, ειδικά στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ). – SE Sama, Πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό (ΛΔΚ).

Το Ίδρυμα Tony Elumelu συνεχίζει να υποστηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Αφρικής μέσω στρατηγικών συνεργασιών με κυβερνήσεις, αναπτυξιακούς οργανισμούς και ιδιωτικούς φορείς σε όλο τον κόσμο για τη δημιουργία οικονομικών ευκαιριών για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη μείωση της φτώχειας και την ενδυνάμωση των γυναικών σε όλη την ήπειρο.

Το Ίδρυμα Tony Elumelu θα αρχίσει να δέχεται αιτήσεις για το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας από την 1η Ιανουαρίου 2023 μέσω του www.tefconnect.com. Η λίστα με τους επιλεγμένους επιχειρηματίες του 2022 Tony Elumelu μπορεί να βρεθεί στον ιστότοπο του Tony Elumelu Foundation εδώ.

Προβολές ανάρτησης: 399

Leave a Comment