Η startup Tampa Slide αγοράζει 91.400 συμβόλαια ιδιοκτητών σπιτιού από την UPC Insurance

Μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία ασφαλιστικής τεχνολογίας Tampa απέκτησε περισσότερα από 91.400 ασφαλιστήρια συμβόλαια ιδιοκτητών σπιτιού στη Φλόριντα από την UPC Insurance of St. Petersburg, η οποία αποφάσισε να αποχωρήσει από την αγορά της Φλόριντα το περασμένο καλοκαίρι.

Το 2021, η Slide, που ιδρύθηκε από ένα πρώην στέλεχος της Tampa’s Heritage Insurance, θα λάβει ετήσιο μπόνους 272 εκατομμυρίων δολαρίων, ανεβάζοντας την αξία όλων των βραβείων της στα 560 εκατομμύρια δολάρια.

Η UPC, η οποία ανήκει στην United Insurance Holdings Corp., δήλωσε την Τετάρτη ότι θα ακυρώσει τα συμβόλαια 72.000 ιδιοκτητών κατοικιών και θα εκδώσει αμέσως συμβόλαια αντικατάστασης στο Slide. Ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής του Slide, Μπρους Λούκας, δήλωσε ότι τα υπόλοιπα συμβόλαια θα λήξουν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμα για ανανέωση.

«Είναι ουσιαστικά η ίδια πολιτική, την έχουμε δομήσει», είπε ο Λούκας. «Είναι το ίδιο ασφάλιστρο, η ίδια κάλυψη, οι ίδιες εκπτώσεις. Χρησιμοποιούμε εγκεκριμένα έντυπα UPC μέχρι τη φυσική σας ημερομηνία ανανέωσης. Στη συνέχεια, θα λάβετε μια προσφορά αναβάθμισης από το Slide χρησιμοποιώντας τις φόρμες και τις τιμές μας τη στιγμή της ανανέωσης. Για την ώρα δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία αλλαγή για αυτούς που αναλάβαμε σήμερα».

Οι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν αμέσως.

Η εξαγορά είναι παρόμοια με πέρυσι, όταν η Slide κέρδισε 400 εκατομμύρια δολάρια σε έπαθλα 120.000. και το Orlando’s St. 150.000 ασφαλισμένοι από την Johns Insurance Co.

Οι αλλαγές στους ασφαλιστικούς νόμους της πολιτείας που εγκρίθηκαν από το νομοθετικό σώμα τον Δεκέμβριο έπεισαν τα στελέχη της εταιρείας ότι είναι μια ασφαλής στιγμή να επεκτείνουν την παρουσία τους στη Φλόριντα, είπε ο Λούκας. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν ένα ταμείο 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για να βοηθήσει τους ασφαλιστές που αντιμετωπίζουν προβλήματα και περιορισμούς στην ικανότητα των αντισυμβαλλομένων να τους μηνύσουν.

Η συμφωνία UPC περιλαμβάνει την πνευματική ιδιοκτησία της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων κινδύνου και αναδοχής και δεδομένα αποζημιώσεων για πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια ασφαλιστικής αξίας. Τα δεδομένα είναι το κλειδί για το επιχειρηματικό μοντέλο του Slide, το οποίο χρησιμοποιεί για τη δημιουργία προσαρμοσμένων πολιτικών.

«Μας βοηθά να κατανοήσουμε το χαρτοφυλάκιο σε πιο λεπτομερές και ακριβές επίπεδο, κάτι που μας βοηθά να γράφουμε πολιτικές καλύτερα και να επιλέγουμε πολιτικές που θα έχουν λογικό περιθώριο κέρδους», είπε ο Lucas. “Έχουμε ήδη αυτά τα δεδομένα και τα χρησιμοποιούμε ήδη.”

Η United δήλωσε ότι σχεδιάζει να αποσύρει τις πολιτικές της για τους ιδιοκτήτες σπιτιού στη Φλόριντα, τη Λουιζιάνα, το Τέξας και τη Νέα Υόρκη μετά την υποβάθμισή της από «A» από την εταιρεία χρηματοοικονομικής ανάλυσης Demotech. Η βαθμολογία Demotech του Slide είναι αυτή τη στιγμή ‘A’. Η εταιρεία έχασε περίπου 36,5 εκατομμύρια δολάρια από τροπικές καταιγίδες, συμπεριλαμβανομένου του τυφώνα Ίαν, το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τις καταθέσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Δεδομένου του μικρότερου φόρτου πολιτικής του Slide, η επιτυχία του Ian “μάλλον σημείωσε ένα διάλειμμα ή μια μικρή απώλεια ή ένα μικρό κέρδος” κατά τη διάρκεια του τριμήνου, είπε ο Lucas. Και είναι ακόμα γεμάτη μετρητά. Στα τέλη του 2021, η εταιρεία έκλεισε έναν κύκλο χρηματοδότησης 105 εκατομμυρίων δολαρίων Series A, ακολουθούμενος από έναν επιπλέον γύρο συνδρομής 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παρακολουθήστε τις τάσεις που επηρεάζουν την τοπική οικονομία

Εγγραφείτε στο δωρεάν ενημερωτικό δελτίο Business with Bay

Κάθε Τετάρτη, θα μοιραζόμαστε τα τελευταία νέα και πληροφορίες για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές που πρέπει να γνωρίζετε.

Είστε όλοι εγγεγραμμένοι!

Θέλετε περισσότερα από τα δωρεάν, εβδομαδιαία ενημερωτικά δελτία μας στα εισερχόμενά σας; Ας αρχίσουμε.

Εξερευνήστε όλες τις επιλογές σας

«Δεν χρειάζεται να συγκεντρώσουμε χρήματα, ούτε καν για να στηρίξουμε αυτή την επιχείρηση», είπε. «Είμαστε σε συζητήσεις με αρκετές εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων για μια μεγαλύτερη συναλλαγή και συνεργασία. Αλλά μέχρι να γίνει κάτι, αυτή είναι η κουβέντα».

Αυτή τη στιγμή η Slide έχει περισσότερους από 100 υπαλλήλους και ο Lucas είπε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να προσθέσει 50 ή περισσότερους εργαζομένους μετά από αυτή τη συμφωνία, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τη United.

«Συνεργαζόμαστε με την UPC για τον εντοπισμό των εκτοπισμένων εργαζομένων, ώστε να μπορέσουμε να τους δώσουμε ένα νέο σπίτι στο Slide», είπε. «Άρα είναι καλό για την τοπική μας οικονομία».

Leave a Comment