Η SEC στέλνει επιστολή σε εταιρείες ζητώντας επικαιροποιημένες γνωστοποιήσεις εν μέσω «ευρείας διατάραξης» στις αγορές κρυπτονομισμάτων

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έστειλε επιστολή σε δημόσιες εταιρείες των ΗΠΑ ζητώντας τους να αξιολογήσουν τις υποχρεώσεις τους για γνωστοποίηση, συμπεριλαμβανομένης της «προσαρμοσμένης αποκάλυψης» σχετικά με το πώς οι πρόσφατες χρεοκοπίες κρυπτονομισμάτων και η ευρύτερη οικονομική δυσπραγία στην αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων έχουν επηρεάσει τις επιχειρήσεις τους.

Η επιστολή έχει σκοπό να απεικονίσει το είδος των σχολίων που μπορεί να στείλει ένας οργανισμός κινητών αξιών σε δημόσιες εταιρείες.

«Κατά την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους για γνωστοποίηση, οι εταιρείες θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις εξελίξεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων στα αρχεία τους, συμπεριλαμβανομένων των περιγραφών των επιχειρήσεων, των παραγόντων κινδύνου και της συζήτησης και ανάλυσης της διοίκησης», ανέφερε το τμήμα εταιρικών οικονομικών της SEC στην ανακοίνωσή του.

Στο συνημμένο δείγμα επιστολής, το πρακτορείο ζητά από τις εταιρείες να αποκαλύψουν τις σχέσεις τους με άλλες εταιρείες που έχουν υποβάλει αίτηση πτώχευσης, είχαν υπερπληρωμή (τραπεζικές συναλλαγές), είχαν ακαταλόγιστα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης ή παρουσίασαν «ουσιώδεις αποτυχίες εταιρικής συμμόρφωσης».

Ερωτηθείς εάν τα κρυπτονομίσματα χρειάζονται τους δικούς τους ειδικούς κανόνες, ο Πρόεδρος της SEC Gary Gensler είπε την Τετάρτη ότι η Yahoo Finance θα επιβάλει την υφιστάμενη νομοθεσία περί τίτλων.

Ο Gensler σημείωσε ότι η SEC έχει ήδη λάβει 100 ενέργειες επιβολής κατά εταιρειών κρυπτογράφησης, με αρκετές δεκάδες υπό τη δικαιοδοσία της.

“Το κύριο μήνυμα στο οποίο λαμβάνω είναι το ίδιο δημόσιο μήνυμα με το ιδιωτικό μήνυμα”, είπε ο Gensler στο Yahoo Finance. “Συμμορφωθείτε. Ο τομέας σας δεν θα διαρκέσει πολύ εκτός των κανόνων της δημόσιας πολιτικής.”

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) Gary Gensler καταθέτει ενώπιον της Επιτροπής Τραπεζών, Στέγασης και Αστικών Υποθέσεων της Γερουσίας κατά τη διάρκεια μιας εποπτικής ακρόασης στο Καπιτώλιο Χιλ στις 15 Σεπτεμβρίου 2022 στην Ουάσιγκτον των Η.Π.Α. REUTERS/Έβελιν Χόκσταϊν

Η επιστολή ενθαρρύνει περαιτέρω τις εταιρείες να μοιραστούν τον τρόπο με τον οποίο προστατεύουν τα κρυπτονομίσματα των πελατών και ποια πρωτόκολλα διακυβέρνησης διαθέτουν για την αποφυγή σύγκρουσης συμφερόντων.

Ο οργανισμός ρωτά επίσης τις εταιρείες εάν οι συνθήκες της αγοράς επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτή η επιχείρησή τους, πώς η εκκρεμής ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων μπορεί να επηρεάσει τις οικονομικές συνθήκες ή τις δραστηριότητές τους, ιδιαίτερα με τη μορφή της τιμής της μετοχής μιας εταιρείας, της ζήτησης πελατών, της χρηματοδότησης χρέους ή της δικαστικής αγωγής, η οποία “αναμένεται ή γνωστό.» συνιστάται να συζητήσουμε. να απειληθεί».

Η επιστολή της SEC έρχεται μετά την αίτηση πτώχευσης της υπεράκτιας ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων FTX για το Κεφάλαιο 11 στις 11 Νοεμβρίου. Η εταιρεία κρυπτογράφησης με έδρα τις Μπαχάμες, η οποία έχει ισολογισμό περίπου 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει προκαλέσει ένα κύμα οικονομικής μετάδοσης μεταξύ άλλων εταιρειών του κλάδου.

Το έλλειμμα 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων έρχεται μετά από αναφορές και καταθέσεις πτώχευσης στο δικαστήριο που υποδηλώνουν ότι η επιχείρηση οφείλει τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο και ιδρυτή της FTX, Sam Bankman-Fried, στην εμπορική εταιρεία Alameda Research. Στο δικαστικό έγγραφο, η νέα διοίκηση της FTX χαρακτήρισε την κατάρρευση της εταιρείας «πλήρη αποτυχία εταιρικού ελέγχου».

Τα γεγονότα γύρω από την πτώχευση της FTX ώθησαν τον δανειστή κρυπτογράφησης BlockFi να υποβάλει αίτηση πτώχευσης επίσης, ενώ άλλοι, όπως το Genesis Trading και οι μονάδες δανεισμού του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης Gemini, σταμάτησαν να κάνουν πίσω και άρχισαν να οργανώνονται ως δανειστές.

Το Coindesk ανέφερε το Σαββατοκύριακο ότι η Genesis χρωστάει στους πιστωτές τουλάχιστον 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 900 εκατομμύρια ανήκουν στους Gemini. Σύμφωνα με το Coinmarketcap, η συνολική κεφαλαιοποίηση αγοράς όλων των κρυπτονομισμάτων μειώθηκε κατά 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε 860 εκατομμύρια δολάρια τον τελευταίο μήνα.

Ο David Hollerith είναι ο ανώτερος ανταποκριτής της Yahoo Finance που καλύπτει τις αγορές κρυπτονομισμάτων και χρηματιστηρίων. Ακολουθήστε τον στο Twitter @DsHollers

Κάντε κλικ εδώ για τα τελευταία νέα κρυπτονομισμάτων, ενημερώσεις, αξίες, τιμές και άλλα σχετικά με Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, DeFi και NFT

Διαβάστε τα τελευταία οικονομικά και επιχειρηματικά νέα από το Yahoo Finance

Κατεβάστε το Yahoo Finance για μήλο ή Android

Ακολουθήστε το Yahoo Finance Κελάδημα, Facebook, Ίνσταγκραμ, Flipboard, LinkedInκαι YouTube

Leave a Comment