Η RGU εφαρμόζει το Πρόγραμμα Δημιουργικής Επιχειρηματικότητας σε όλη τη Σκωτία

Το Πανεπιστήμιο ROBERT Gordon (RGU) εγκαινιάζει το τελευταίο του Πρόγραμμα Δημιουργικής Επιχειρηματικότητας για την υποστήριξη δημιουργικών επιχειρήσεων, επεκτείνοντας το πρόγραμμα σε ολόκληρη τη Σκωτία για πρώτη φορά μετά την πανδημία.

Mhairi Allan, ιδρυτής της μάρκας Paper Houses Design με ηθικό τρόπο ζωής.

Το πρόγραμμα προσφέρεται σε δημιουργικούς επιχειρηματίες σε όλη τη χώρα και αποτελεί μέρος του έργου του πανεπιστημίου για την ενίσχυση της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης σε όλη τη χώρα.

Επιχειρηματίες και καινοτόμοι σε μια σειρά δημιουργικών βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένων των εικαστικών τεχνών, της μόδας και της κλωστοϋφαντουργίας, του design, της χειροτεχνίας, της εκπομπής και των παραστατικών τεχνών, καλούνται να υποβάλουν αίτηση έως τις 31 Ιανουαρίου για το επόμενο πρόγραμμα, το οποίο θα διαρκέσει από τον Μάιο έως τον Ιούλιο την ερχόμενη άνοιξη. .

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται πλήρως από το Scottish Funding Council και προσφέρει ατομική επιχειρηματική υποστήριξη σε δημιουργικούς επιχειρηματίες αρχικού σταδίου που επιθυμούν να αναπτύξουν βιώσιμες δημιουργικές επιχειρήσεις.

Η Hilary Nicoll, Συνδιευθύντρια του Rethink, δήλωσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα ξεκινήσω το επόμενο Πρόγραμμα Δημιουργικής Επιχειρηματικότητας.

«Προσφέρουμε κάτι πραγματικά μοναδικό και δίνουμε τη δυνατότητα στους δημιουργικούς επαγγελματίες να συνδεθούν με μια κοινότητα άλλων ομοϊδεατών ανθρώπων.

«Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται επίσης πλήρως και διαδικτυακά, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να το δουλέψουν γύρω από την εργασία τους και άλλες δεσμεύσεις. Αυτό που είναι συναρπαστικό για το επόμενο πρόγραμμα είναι ότι τώρα έχουμε χρηματοδότηση για την επέκταση του μαθήματος σε ολόκληρη τη Σκωτία. Αυτό όχι μόνο θα υποστηρίξει την καινοτομία και την οικονομική ζωτικότητα σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά θα οικοδομήσει επίσης τη δημιουργική μας κοινότητα για να υποστηρίξει βιώσιμες δημιουργικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα».

Από το 2019, το πρόγραμμα έχει υποστηρίξει 120 συμμετέχοντες σε έξι ομάδες. Ο Σκοτσέζος σχεδιαστής υφασμάτων Mhairi Allan, απόφοιτος του αρχικού προγράμματος Creative Accelerator, του προπομπού του τρέχοντος προγράμματος, είναι ο ιδρυτής της μάρκας Paper Houses Design με ηθικό τρόπο ζωής.

Ο Mhairi είναι σχεδιαστής που εδρεύει στα Deemouth Artist Studios (DAS) στο Torry του Aberdeen. Αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους τοπικούς επαγγελματίες που επιδεικνύουν το ταλέντο του στο EDIT, μια νέα μονάδα λιανικής στην περιοχή Schoolhill του Aberdeen, μέρος του Culture Aberdeen Project με επικεφαλής το Gray’s School of Art για να αναζωογονήσει την άδεια πόλη. κεντρικά καταστήματα.

Είπε: «Ήταν υπέροχο να είμαι μέρος του αρχικού επιταχυντή δημιουργικής επιχειρηματικότητας και να βλέπω όλους τους λαμπρούς ανθρώπους που έχουν περάσει από την πορεία τα επόμενα χρόνια.

“Είμαι παθιασμένος με τη δημιουργική κοινότητα της Σκωτίας και την αξία που φέρνει στην κοινωνία και την οικονομία μας. Είναι πολύ σημαντικό όποιος θέλει να ακολουθήσει καριέρα σε αυτήν, να έχει την ευκαιρία να το κάνει, και γι’ αυτό ευκαιρίες όπως το πρόγραμμα Δημιουργικής Επιχειρηματικότητας της RGU είναι Τοσο σημαντικο.”

«Σχεδιάζω τη δική μου γκάμα κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και μοιράζομαι τις δεξιότητες της κλωστοϋφαντουργίας μέσω της διδασκαλίας, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών εργαστηρίων και οργανισμών όπως το Creative Learning Aberdeen και η RGU Access, και για να διευρύνω τη συμμετοχή στις Δημιουργικές Βιομηχανίες. Θα φιλοξενήσω επίσης ένα εργαστήριο το Σαββατοκύριακο στο Gray’s το νέο έτος.

«Η συμμετοχή στο πρόγραμμα ήταν πραγματικά θετική για την εξέλιξη της εμπειρίας μου. Η ομάδα Rethink και το Enterprise and Innovation Group της RGU, μαζί με τους άλλους δημιουργικούς επαγγελματίες που θα συναντήσετε στο μάθημα, θα σας βοηθήσουν πραγματικά να αναπτύξετε τις επιχειρηματικές σας δεξιότητες και να αναπτύξετε το δίκτυό σας, κάτι που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε εμπιστοσύνη στη δημιουργική σας επιχείρηση.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://www.rgu.ac.uk/study/courses/2808-creative-entrepreneurship-15-credits-at-scqf-level-11


Θέλετε να απαντήσετε σε αυτό το άρθρο; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ υποβάλετε τις ιδέες σας και μπορεί να δημοσιευθούν σε έντυπη μορφή.

Leave a Comment