Η Ocho θέλει να επανεξετάσει (και να επαναπροσδιορίσει την επωνυμία) των προσωπικών οικονομικών για ιδιοκτήτες επιχειρήσεων • TechCrunch

Πότε Ankur Nagpal Πούλησε το Teachable για ένα τέταρτο του δισεκατομμυρίου δολαρίων, νιώθοντας τυχερός. Στη συνέχεια έχασε τον εαυτό του προσπαθώντας να περιηγηθεί στα χρηματοοικονομικά συστήματα μιας χώρας στην οποία δεν γεννήθηκε και να μάθει μια θεσμική γλώσσα που συχνά μιλούσε ιστορικά μόνο από τους πλούσιους.

Θα περνούσαν μερικά χρόνια αυτοαπασχόλησης και στη συνέχεια οικοδόμησης μιας εταιρείας επιχειρηματικών συμμετοχών προτού ο Nagpal επιστρέψει σήμερα ως ένας από τους αρχικούς καταλύτες για τη νέα του startup, την Ocho. Η εταιρεία, η οποία έγινε δημόσια σήμερα, θέλει να διευκολύνει τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να δημιουργήσουν και να διαχειριστούν τους λογαριασμούς συνταξιοδότησης 401(k).

Τα προσωπικά οικονομικά είναι δύσκολα – και είναι μια ιστορία τόσο παλιά όσο ο χρόνος και δύσκολο να σπάσει. Ενώ ο Nagpal συμφωνεί ότι δεν υπάρχουν εταιρείες «βόρειου αστεριού» που να έχουν δείξει ότι αντιμετωπίζουν τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό σε κλίμακα, ελπίζει ότι η ομάδα 10 ατόμων του Ocho μπορεί να έχει μια όχι και τόσο βαρετή σφήνα που θα το αλλάξει αυτό.

Η Ocho συμμετέχει σε μια χούφτα εταιρείες fintech που στοχεύουν να μετακινήσουν τους λογαριασμούς συνταξιοδότησης μακριά από παραδοσιακούς παρόχους όπως ο Charles Schwab ή η Fidelity ή ακριβές λύσεις όπως δικηγόροι και σύμβουλοι.

«Άρχισα να ερευνώ το χώρο και συνειδητοποιούμε ότι από το Robinhood μέχρι το Coinbase – ξοδεύουν απλώς μη βιώσιμα χρήματα για να αποκτήσουν πελάτες, αλλά δεν βγάζουν χρήματα οι ίδιοι και χρειάζονται συνεχώς αυτές τις τεράστιες ταμειακές ροές για να υπάρχουν. ” είπε ο Nagpal. «Περιμένω ότι θα είναι πραγματικά δύσκολοι 6, 12 ή 18 μήνες για τις εταιρείες fintech».

Η ανατροπή του Ocho από τον ανταγωνισμό σημαίνει ότι βρίσκεται στο προσκήνιο της αγοράς. «Υπάρχουν τόσες πολλές εταιρείες που στοχεύουν τους ιδρυτές startup και τις περιουσίες τους – κυριολεκτικά κάθε ή δύο μήνες, μια νέα λανσάρεται, όλα υποστηρίζονται από μεγάλα VC, αλλά κανείς δεν εστιάζει στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης που τα πάει καλά αλλά δεν είναι ιδρυτής startup . εργαζόμενος σε startup», είπε.

Αντίθετα, ο Ocho βασίζεται στο υπόβαθρο του Nagpal στη συνεργασία με δημιουργούς κατά τη δημιουργία του Teachable. Έχοντας βοηθήσει δημιουργούς που μπορούν να διδάξουν να δημιουργήσουν ροές εισοδήματος, η Ocho θέλει να βοηθήσει τους ίδιους τους δημιουργούς να πάρουν τα κέρδη τους και να τα επενδύσουν με σύνεση, συγκομιδή και κλίμακα.

“Στο Teachable, βοηθήσαμε αυτούς τους ανθρώπους να βγάλουν χρήματα στο διαδίκτυο και τώρα υπάρχουν τόσα πολλά μέρη για δημιουργούς, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες για να κερδίσουν χρήματα στο διαδίκτυο – αλλά πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε να σκεφτούν τη δημιουργία πλούτου;” είπε ο Nagpal. Το μακροπρόθεσμο όραμα για την Ocho είναι να προσφέρει προϊόντα πέρα ​​από τα solo 401(k)s που βοηθούν τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να αποκτήσουν πλούτο.

Η Human Interest είναι ένας από τους στενότερους ανταγωνιστές της Ocho. πέρυσι συγκέντρωσε 200 εκατομμύρια δολάρια σε συμφωνία 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Ο Nagpal λέει ότι το Ocho είναι διαφορετικό επειδή εστιάζει περισσότερο σε άτομα, ελεύθερους επαγγελματίες και δημιουργικά αντί για τον μικρομεσαίο επιχειρηματικό στόχο της Human Interest.

Επί του παρόντος, η Ocho χρεώνει μια ετήσια αμοιβή 199 $ για να βοηθήσει τα άτομα να ανοίξουν έναν λογαριασμό συνταξιοδότησης. Χρειάζονται περίπου 10 λεπτά για τη ρύθμιση και 48 ώρες για τη λήψη της τελικής έγκρισης.

Η μεγαλύτερη πρόκληση για μια startup είναι να βρει τους σωστούς επιχειρηματίες να φροντίσουν τους λογαριασμούς συνταξιοδότησης τους. Αναζητά άτομα που έχουν μια κερδοφόρα επιχείρηση αλλά δεν έχουν εργαζομένους πλήρους απασχόλησης. Εάν έχετε μια παράλληλη συναυλία εκτός από την εργασία πλήρους απασχόλησης, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα 401(k) μόνο για την παρέα, αλλά δεν μπορείτε να βάλετε το εισόδημα πλήρους απασχόλησης σε λογαριασμό συνταξιοδότησης.

Πιστώσεις εικόνας: Ocho

Αναφέροντας τις τάσεις στα προσωπικά οικονομικά στο TikTok ως παράδειγμα ζήτησης των καταναλωτών για περισσότερες πληροφορίες, ο Nagpal πιστεύει ότι η έγκαιρη υιοθέτηση μπορεί να γίνει μέσω έξυπνου εκπαιδευτικού υλικού και προβολής. Λέει ότι το 40% του προσωπικού της Ocho εργάζεται στον τομέα του μάρκετινγκ ή της εκπαίδευσης και η ισορροπία θα διατηρηθεί ακόμη και όταν η εταιρεία κλιμακώνεται.

Εάν η εκπαίδευση είναι τόσο σημαντική για την εκκίνηση της Ocho, ίσως αναρωτιέστε γιατί λανσάρεται με ένα προϊόν fintech. Η απάντηση είναι απλή: προθεσμίες. Εάν οι χρήστες θέλουν έναν λογαριασμό συνταξιοδότησης για το 2023, πρέπει να ανοίξουν έναν λογαριασμό συνταξιοδότησης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 – κάτι που θέτει το fintech σε μια σχετική αλλά χρονοβόρα θέση.

Η Nagpal δεν ανησυχεί για την εποχικότητα του προϊόντος 401(k), καθώς ο επερχόμενος οδικός χάρτης προϊόντων περιλαμβάνει ροές επενδύσεων στο συνταξιοδοτικό προϊόν, όπως το εκπαιδευτικό προϊόν, τη δυνατότητα επένδυσης σε νεοφυείς επιχειρήσεις και ETF, ακόμη και HSA. όπως ένα 401(k) για την υγειονομική περίθαλψη.

Για να τροφοδοτήσει αυτή τη φιλόδοξη φρενίτιδα προϊόντων, η Ocho συγκέντρωσε 2,5 εκατομμύρια δολάρια από την εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών του Nagpal, Vibe Capital. Ο επιχειρηματίας λέει ότι συγκέντρωσε το ντεμπούτο του ταμείο 60 εκατομμυρίων δολαρίων για τη Vibe Capital με την ιδέα της επώασης μιας ή δύο startups από την εταιρεία, κάτι που συνέβη σήμερα, με την Ocho να κατέχει το 20%.

Ο Nagpal αναγνώρισε ότι η ιδέα ενός ιδρυτή να χρησιμοποιεί τη δική του εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών για να ξεκινήσει την εκκίνηση του μπορεί να φαίνεται σαν η «μητέρα όλων των συγκρούσεων συμφερόντων», αλλά σκέφτηκε ότι ήταν κάθε άλλο παρά. Έστειλε email σε όλα τα LP του ταμείου του σχετικά με την επένδυση, πήρε ομόφωνο ναι και το αύξησε σε χαμηλότερη τιμή από ό,τι θα είχαν πάει στην αρχή της δίκαιης αγοράς. Είναι ακόμα ασυνήθιστο να βλέπεις ιδρυτές να πουλούν μια εταιρεία, να ξεκινούν μια επιχείρηση επιχειρηματικών συμμετοχών και στη συνέχεια να χρησιμοποιούν αυτό το εγχείρημα για να ξεκινήσουν την επόμενη εταιρεία τους.

Ίσως η μοναδική σύνδεση μεταξύ της πρώτης εταιρείας του Nagpal, της εταιρείας του και της νεότερης startup του θα μπορούσε να υποδηλώνει ποια θα μπορούσε να είναι η προσέγγισή του στα προσωπικά οικονομικά: διαφοροποίηση σε πολλά οχήματα, επαναπροσδιορισμός του πώς μπορεί να μοιάζει η επένδυση με μόχλευση και συνέχιση της μάθησης.

οκτώ ομάδες

Η αρχική ομάδα του Ocho.

Leave a Comment