Η NUS επεκτείνει το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας που δημιούργησε μονόκερους

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – Επεκτείνεται ένα πρόγραμμα για τη δημιουργία μιας κοινότητας νεοφυών επιχειρήσεων στη Σιγκαπούρη.

Το πρόγραμμα Overseas Colleges (NOC) του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης, το οποίο έχει δει φοιτητές να πηγαίνουν στο εξωτερικό για να εργαστούν σε νεοφυείς επιχειρήσεις σε περισσότερες από 15 τοποθεσίες, θα εξυπηρετήσει περισσότερους φοιτητές και θα επεκτείνει σταδιακά τη χωρητικότητά του από 300 σε 600 ετησίως σε διάστημα πέντε ετών.

Ενώ το πρόγραμμα στέλνει ήδη φοιτητές σε μέρη όπως η Silicon Valley, η Νέα Υόρκη, η Στοκχόλμη, το Τελ Αβίβ και το Shenzhen, το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης (NUS) θα προσθέσει περισσότερους κόμβους επιχειρήσεων και καινοτομίας στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Κίνα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ασία.

Μεταξύ των νέων προορισμών στην Ευρώπη είναι το Παρίσι, όπου η πρώτη παρτίδα 20 φοιτητών NOC θα πάει τον Ιανουάριο του 2023. Η πόλη επιλέχθηκε για το ευρωπαϊκό της οικοσύστημα start-up και την επανεφεύρεση της λιανικής και της βιομηχανίας τροφίμων μέσω της τεχνολογίας.

Ο πρόεδρος της NUS, Tan Eng Chye, δήλωσε ότι οι νέες τοποθεσίες θα προσαρμοστούν σε βιομηχανίες στρατηγικής σημασίας για τη Σιγκαπούρη και ελπίζουμε ότι η NOC θα καλλιεργήσει ταλέντα που μπορούν να καινοτομήσουν σε αυτούς τους τομείς. Αυτό σημαίνει την προσφορά μιας πιο θεματικής προσέγγισης σε ορισμένα μέρη και την αξιοποίηση των ειδικών δυνατοτήτων τους, είτε πρόκειται για τεχνητή νοημοσύνη (AI) στο Τορόντο, medtech στη Βοστώνη, ναυτιλιακή τεχνολογία στη Νορβηγία ή τεχνολογία γεωργίας και τροφίμων στην Ολλανδία.

Ο καθηγητής Tan τόνισε τις τεχνολογίες της γεωργίας και της υδατοκαλλιέργειας ως μεταξύ των τομέων που θέλει να συμβάλει η NUS όσον αφορά την παραγωγή έρευνας και ταλέντων που θα καινοτομούν στον τομέα.

Είπε: «Δεδομένων των περιορισμών μας στο χώρο και τους πόρους, η Σιγκαπούρη είναι ευάλωτη στις εξωτερικές εξελίξεις στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων – εξ ου και ο στόχος «30 για 30» να παράγει το 30 τοις εκατό των επισιτιστικών αναγκών του πληθυσμού τοπικά έως το 2030».

Τα σχέδια επέκτασης έρχονται ένα χρόνο αφότου δύο φοιτητικές νεοφυείς επιχειρήσεις NOC – Carousell και PatSnap – πέτυχαν το καθεστώς unicorn το 2021 σε αποτίμηση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ (1,4 δισεκατομμύρια δολάρια S$). Μέχρι το 2021, αρκετές νεοφυείς εταιρείες NOC είχαν επιτυχημένες εξόδους αφού αγοράστηκαν για εκατομμύρια δολάρια. Σε αυτά περιλαμβάνονται η tenCube, η οποία συγκέντρωσε 25 εκατομμύρια δολάρια για τους ιδρυτές της το 2010, και η Zopim τέσσερα χρόνια αργότερα (37 εκατομμύρια δολάρια).

Ο καθηγητής Tan είπε ότι το NOC ήταν ιστορικά αποκλειστικό για το NUS, αλλά αναγνωρίζοντας τη συνέργεια που μπορεί να δημιουργηθεί όταν συναντώνται διαφορετικές κοινότητες, το πανεπιστήμιο άνοιξε το πρόγραμμα σε φοιτητές από άλλα ιδρύματα. Το 2022, τρεις φοιτητές του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας και Σχεδίου της Σιγκαπούρης έγιναν οι πρώτοι ξένοι συμμετέχοντες που έγιναν δεκτοί στο πρόγραμμα.

Ο καθηγητής Tan πρόσθεσε: «Πολλοί από τους πτυχιούχους επιχειρηματίες μας στο NOC συνάντησαν τους συνιδρυτές τους ενώ βρίσκονταν στο πρόγραμμα, επομένως αναμένουμε να προκύψουν διοργανικές νεοφυείς επιχειρήσεις ως αποτέλεσμα».

Η NUS θέλει επίσης να προσελκύσει περισσότερους μεταπτυχιακούς φοιτητές έρευνας. Ο καθηγητής Tan είπε ότι αρκετοί διδακτορικοί φοιτητές έχουν εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που παρέχεται από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Ερευνών Καινοτομίας. Το 2018, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές είχαν την ευκαιρία να μετατρέψουν τις ερευνητικές τους ιδέες σε εφευρέσεις, χρησιμοποιώντας τις για να δημιουργήσουν startups βαθιάς τεχνολογίας βασισμένες σε τεχνολογίες αιχμής για την επίλυση επειγόντων προβλημάτων.

Περισσότεροι από 10.000 φοιτητές σπουδάζουν επί του παρόντος διδακτορικά και μεταπτυχιακά στο NUS, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι πολλοί ερευνητές εργάζονται συχνά σε πρωτοποριακές τεχνολογίες για τις διατριβές τους, ειδικά σε τομείς όπως η μηχανική, η επιστήμη και η τεχνολογία. Οι ιδέες και οι εφευρέσεις τους μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω και να διατεθούν στην αγορά.

Ο καθηγητής Tan είπε ότι ο επιχειρηματικός βραχίονας του πανεπιστημίου, η NUS Enterprise, θα αναπτύξει περαιτέρω το οικοσύστημά του για να υποστηρίξει τοπικές και παγκόσμιες νεοφυείς επιχειρήσεις από φοιτητές. Για παράδειγμα, ο χώρος επώασης και δικτύωσης Block71, ο οποίος ιδρύθηκε για πρώτη φορά σε ένα μετασκευασμένο επίπεδο εργοστάσιο στο Ayer Raja, έχει επίσης εγκατασταθεί στο Σαν Φρανσίσκο, Τζακάρτα, Μπαντούνγκ, Γιογκιακάρτα, Χο Τσι Μινχ, Σούζου και Τσονγκκίνγκ. Η NUS ακολουθεί τώρα παρόμοια κίνηση στο Guangzhou και στη Nagoya.

Leave a Comment