Η Katrine Conroy είναι έτοιμη για τις προκλήσεις που έρχονται ως νέα υπουργός Οικονομικών της BC

Η Katrine Conroy λέει ότι ζήτησε να διατηρήσει την παλιά της δουλειά ως υπουργός δασών της Βρετανικής Κολομβίας, επειδή υπήρχαν ημιτελείς εργασίες, αλλά ο πρωθυπουργός David Eby είχε άλλα σχέδια και είχε αναλάβει τη διαχείριση των οικονομικών της επαρχίας.

Ο βετεράνος Νεοδημοκράτης, που εξελέγη για πρώτη φορά το 2005, δήλωσε έκπληκτος που διορίστηκε υπουργός Οικονομικών στο νέο υπουργικό συμβούλιο του Έμπι.

Ο Conroy κληρονομεί έναν προβλεπόμενο προϋπολογισμό 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος, αλλά οι καλές στιγμές δεν αναμένεται να διαρκέσουν, με ιδιωτικούς και κυβερνητικούς μετεωρολόγους να λένε ότι η οικονομική ανάπτυξη της B.C. θα πέσει κάτω από το ένα τοις εκατό το επόμενο έτος.

«Υπάρχει δουλειά να γίνει», είπε ο Conroy σε συνέντευξή του την Πέμπτη. “Υπάρχουν μεγάλες προκλήσεις. Μάλιστα, με τιμά πολύ που μου ζήτησε να πάρω αυτό το χαρτοφυλάκιο”.

Ο πρωθυπουργός της BC David Eby παρουσίασε το νέο του υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022. (Mike McArthur/CBC)

Ο Έμπι περιέγραψε το νέο του υπουργικό συμβούλιο ως ένα μείγμα έμπειρων πολιτικών και ενεργητικών νεοφερμένων που θα επικεντρωθούν στα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει το κράτος.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών θα φέρει μια αγροτική προοπτική στο χαρτοφυλάκιό του, σε αντίθεση με τις αστικοκεντρικές απόψεις του Έμπι και άλλων υπουργών από μεγαλύτερες κοινότητες, δήλωσε ο πρωθυπουργός την Τετάρτη.

Σημείωσε ότι ο Conroy ζει σε ένα ράντσο και είναι γνωστό ότι συμμετέχει σε οικογενειακές εκδρομές κυνηγιού.

Ο Conroy λέει ότι είναι πολύ συνεργάσιμο άτομο

Ο Conroy είπε ότι αυτός και οι συνάδελφοί του στο υπουργικό συμβούλιο θα συζητήσουν τους καλύτερους τρόπους αντιμετώπισης των απολύσεων και των προκλήσεων που θα ακολουθήσουν.

«Είμαι πολύ συνεργάσιμος άνθρωπος και θα φροντίσω να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει.

«Οι άνθρωποι θέλουν να βεβαιωθούμε ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτή τη δουλειά για να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε στέγαση για Βρετανούς Κολομβιανούς και ότι όλα είναι οικονομικά προσιτά».

Ενίσχυση της κερδοσκοπίας και του φόρου κενών θέσεων της BC

Η επιστολή εντολής της Eby για τον Conroy καθορίζει μια σειρά από προτεραιότητες, που πιθανόν να ενισχύσουν την κερδοσκοπία και τον φόρο κενών θέσεων, να εργαστούν για την παροχή παροχών στους ενοικιαστές για να βοηθήσουν στη μείωση του κόστους για τους ενοικιαστές και να προσφέρουν στους ανθρώπους ένα κόστος ζωής ως απάντηση στον παγκόσμιο πληθωρισμό και τις οικονομικές συνθήκες. αβεβαιότητα.

Η κυβέρνηση του NDP εισήγαγε φόρο κερδοσκοπίας και κενών θέσεων το 2018 για να περιορίσει την κερδοσκοπία για τη στέγαση και τα άδεια σπίτια. Ο φόρος στοχεύει επίσης αλλοδαπούς ιδιοκτήτες και οικογένειες δορυφόρων που έχουν καναδική υπηκοότητα αλλά κερδίζουν εισόδημα εκτός Καναδά.

Ο πρωθυπουργός της BC David Eby μιλά στα εγκαίνια του νέου υπουργικού συμβουλίου του την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022. (Mike McArthur/CBC)

Η κυβέρνηση υποσχέθηκε έκπτωση 400 $ στους ενοικιαστές κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2017, αλλά δεν έχει ακόμη εκπληρώσει την υπόσχεσή της.

Ο Conroy είπε ότι συμφωνεί με την περιγραφή του Eby για την προσέγγισή του στην εργασία και τη ζωή ως μια «σκληρή χώρα».

“Αυτή είναι η αλήθεια. Είμαι από την αγροτική π.Χ., και μερικοί από τους συναδέλφους μου είναι από την αστική π.Χ., και χρειαζόμαστε όλες τις φωνές στο τραπέζι. Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε να ακούμε αγροτικές φωνές στο τραπέζι. Αυτό φέρνω.”

Ο Conroy φέρνει μια ποικιλία εμπειριών στη δουλειά

Ο Conroy, ο οποίος έχει τέσσερα παιδιά και εννέα εγγόνια, ζει σε ένα ράντσο στο Pass Creek, έξω από το Castlegar στο νοτιοανατολικό B.C.

Ο αείμνηστος σύζυγός της, Εντ Κονρόι, υπηρέτησε επίσης ως Νεοδημοκράτης βουλευτής της περιοχής.

Η Conroy είχε μια ποικιλία σταδιοδρομιών εκτός της πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης μιας από τις πρώτες γυναίκες εργαζόμενες στον τομέα της ενέργειας του κράτους, ενός ατόμου που επιβλέπει, χειρίζεται και συντηρεί μηχανήματα και λέβητες.

Υπήρξε επίσης εκπαιδευτικός στην πρώιμη παιδική ηλικία, διευθύντρια μη κερδοσκοπικού οργανισμού πολλαπλών υπηρεσιών, καθηγήτρια κολεγίου και γυναίκα μικρών επιχειρήσεων.

ΡΟΛΟΙ | Ο Ντέιβιντ Έμπι ορκίστηκε πρωθυπουργός:

Ο Ντέιβιντ Έμπι ορκίστηκε πρωθυπουργός της Βρετανικής Κολομβίας

Ο πρώην γενικός εισαγγελέας και υπουργός Στέγασης ανέφερε ως κορυφαίες προτεραιότητές του τη στέγαση, την υγεία, τη δημόσια ασφάλεια και την κλιματική αλλαγή.

Leave a Comment