Η International Islamic Trade Finance Corporation (AFTIAS 2.0) ξεκινά την εκπαίδευση STEP για την ενίσχυση της ικανότητας των Αιγύπτιων εξαγωγέων ως μέρος της Φάσης 2 της Πρωτοβουλίας Aid for Trade για τα Αραβικά κράτη

Η International Islamic Trade Finance Corporation (ITFC) (http://www.ITFC-idb.org), η Υπηρεσία Ανάπτυξης Μικρών, Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (MSMEDA) και το Εκπαιδευτικό Κέντρο και Βιομηχανία Εξωτερικού Εμπορίου, μέρος του Αιγυπτιακού Υπουργείου Το εμπόριο, παρέχει ευκαιρίες στους Αιγύπτιους επιχειρηματίες. ξεκίνησε το STEP 2 εκπαίδευση για εξαγωγείς για να αυξήσουν και να ενσωματώσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αξίας 350.000 δολαρίων χρηματοδοτείται από το ITFC και απευθύνεται σε αιγυπτιακούς νέους, εξαγωγείς και μικρές, μεσαίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Η τελετή έναρξης έγινε με τη συμμετοχή του Μηχ. Hani Salem Sonbol, Διευθύνων Σύμβουλος της ITFC και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της AFTIAS 2.0, ο κ. Bassel Rahmi, Διευθύνων Σύμβουλος της MSMEDA, η κα Mary Kamel, Εκτελεστική Διευθύντρια του Εκπαιδευτικού Κέντρου Εξωτερικού Εμπορίου (FTTC) και ο κ. Amr Hazaa, Σύμβουλος του Υπουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας, Αναπτυξιακών Έργων Προϊστάμενος τμήματος.

Για να βελτιώσει τις επιδόσεις και την ανταγωνιστικότητα της αιγυπτιακής οικονομίας, το ΒΗΜΑ 2 στοχεύει να εκπαιδεύσει μια νέα γενιά Αιγύπτιων εξαγωγέων και να αυξήσει την ικανότητα, τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους ώστε να μπορέσουν να παράγουν πολύτιμα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς.

Η FTTC προσφέρει ένα ολοκληρωμένο και ολιστικό πρόγραμμα εκπαίδευσης που καλύπτει ολόκληρο τον κύκλο εξαγωγών, εξοπλίζοντας τους επιχειρηματίες με τις δεξιότητες που απαιτούνται για τη μελέτη και ανάλυση των διεθνών αγορών, τον εντοπισμό υφιστάμενων ευκαιριών εξαγωγών και την ανάπτυξη στρατηγικού σχεδίου για εξαγωγές.

Καλύπτει επίσης την εφοδιαστική των εξαγωγών, συμπεριλαμβανομένων των μεθόδων συσκευασίας, αποστολής, μεταφορικών μέσων και μεθόδων χρηματοδότησης.

Eng. Ο Hani Salem Sonbol είπε: Το ITFC είναι περήφανο για την ισχυρή συνεργασία του με την Αίγυπτο και το MSMEDA για την έναρξη ενός εκπαιδευτικού προγράμματος με στόχο τη διαφοροποίηση της αιγυπτιακής οικονομίας, την αύξηση του ρόλου του ιδιωτικού τομέα και την προώθηση ενός ακμάζοντος επιχειρηματικού οικοσυστήματος για την ενίσχυση της ενσωμάτωσης των τοπικών ΜΜΕ στην τοπική και παγκόσμια προσφορά. αλυσίδες».

Εξήγησε ότι η οικονομική ενδυνάμωση της αιγυπτιακής νεολαίας είναι η κατευθυντήρια αρχή για όλα τα προγράμματα του ITFC στην Αίγυπτο για να τους βοηθήσει να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους για να φτάσουν σε νέες αγορές.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής του MSMEDA Basil Rahmi είπε:Η MSMEDA έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για στενή συνεργασία με την ITFC και την FTTC για την έναρξη του έργου «Εκπαίδευση…βήμα προς εξαγωγή». Το έργο αυτό στοχεύει να αναπτύξει και να αναπτύξει τις εξαγωγικές δυνατότητες των επιχειρηματιών, να τους δώσει πρόσβαση σε σχετική εκπαίδευση και να τους συνδέσει με τις διεθνείς αγορές. Το έργο θα βοηθήσει επίσης τους επιχειρηματίες να βελτιώσουν τα προϊόντα τους και να τα κάνουν πιο ανταγωνιστικά, κάτι που μπορεί να τους βοηθήσει να γίνουν πιο εξαγώγιμα».

Η Mary Kamel, εκτελεστική διευθύντρια του Εκπαιδευτικού Κέντρου Εξωτερικού Εμπορίου, σημείωσε ότι το εκπαιδευτικό κέντρο στοχεύει στη δημιουργία μιας νέας γενιάς εξειδικευμένων εξαγωγέων για την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας των αιγυπτιακών εξαγωγών στις παγκόσμιες αγορές, προκειμένου να διασφαλιστεί η οικονομική ανάπτυξη και να δημιουργηθούν ευκαιρίες. για να ξεκινήσουν οι επιχειρηματίες να εξάγουν.

Πρόσθεσε ότι το έργο στοχεύει να εκπαιδεύσει 600 εκπαιδευόμενους από όλες τις κυβερνήσεις εντός δύο ετών σύμφωνα με τους στόχους του International Islam Trade Finance Corporation και να τους εξοπλίσει με τις κατάλληλες γνώσεις, έννοιες και δεξιότητες που απαιτούνται για εξαγωγή. .

Ο Amr Hazaa, Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, Σύμβουλος του Υπουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας, από την πλευρά του, επιβεβαίωσε ότι αυτό το έργο είναι σύμφωνο με τους στόχους του ITFC και αποτελεί μέρος του σχεδίου του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας για επέκταση των εξαγωγών της Αιγύπτου στις Ηνωμένες Πολιτείες. 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διανέμεται από τον Όμιλο APO για λογαριασμό της International Islamic Trade Finance Corporation (ITFC).

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Twitter: https://bit.ly/3mi4bbG
Facebook: https://bit.ly/3vKnZaS
LinkedIn: https://bit.ly/3uEAwOk
Τηλέφωνο: +966 12 646 8337
Φαξ: +966 12 637 1064
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: [email protected]

Σχετικά με την International Trade Finance Corporation (ITFC):
Η International Islamic Trade Finance Corporation (ITFC) είναι μέλος του Ομίλου Ισλαμικής Τράπεζας Ανάπτυξης (IDB). Ιδρύθηκε με στόχο την προώθηση του εμπορίου μεταξύ των χωρών μελών του OIC, το οποίο θα συμβάλει τελικά στη βελτίωση των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2008, το ITFC έχει παράσχει πάνω από 61 δισεκατομμύρια δολάρια σε οικονομική βοήθεια στις χώρες μέλη του OIC, καθιστώντας τον κορυφαίο πάροχο εμπορικών λύσεων για τις ανάγκες αυτών των χωρών μελών. Με αποστολή να είναι καταλύτης για την ανάπτυξη του εμπορίου στις χώρες μέλη του OIC και πέρα ​​από αυτό, η Εταιρεία βοηθά τα ιδρύματα των χωρών-μελών να αποκτήσουν καλύτερη πρόσβαση στη χρηματοδότηση του εμπορίου και τους παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία για την ενίσχυση της ικανότητας που σχετίζεται με το εμπόριο. ανταγωνίζονται στην παγκόσμια αγορά.

Η υπηρεσία Τύπου του ΑΠΟ ανέφερε σχετικά. Το περιεχόμενο δεν ελέγχεται από τη συντακτική ομάδα του African Business και το περιεχόμενο δεν έχει ελεγχθεί ή εγκριθεί από τις συντακτικές μας ομάδες, τους αναγνώστες αποδείξεων ή τους ελεγκτές γεγονότων. Ο εκδότης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το περιεχόμενο της παρούσας ανακοίνωσης.

Leave a Comment