Η Federal Reserve απορρίπτει το αίτημα μιας τράπεζας κρυπτογράφησης για ένταξη στο σύστημα της Fed

Η Federal Reserve απέρριψε την Παρασκευή την αίτηση της τράπεζας κρυπτονομισμάτων Custodia με έδρα το Wyoming για ένταξη στη Fed, λέγοντας ότι η εστίαση της τράπεζας στα κρυπτονομίσματα εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία και ως εκ τούτου δεν πληροί τις απαιτήσεις του νόμου.

«Το νέο επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας και η προτεινόμενη εστίαση στα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία παρουσίαζαν σημαντικούς κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Fed. «Το συμβούλιο έχει δηλώσει προηγουμένως ότι μια τέτοια δραστηριότητα κρυπτογράφησης είναι πολύ πιθανό να είναι ασυνεπής με ασφαλείς και υγιείς τραπεζικές πρακτικές».

Η απόφαση της Fed έρχεται δύο χρόνια μετά την αίτηση της Custodia για ένταξη.

Η Custodia, παλαιότερα γνωστή ως Avanti, λειτουργεί χρησιμοποιώντας ειδική κρατική άδεια από το Wyoming για τράπεζες που ασχολούνται με κρυπτονομίσματα. Η Custodia μήνυσε την Ομοσπονδιακή Τράπεζα του Κάνσας Σίτι επειδή καθυστέρησε την απόφασή της να της χορηγήσει έναν βασικό λογαριασμό στη Fed, υποστηρίζοντας ότι μια απόφαση για τον βασικό λογαριασμό θα έπρεπε κανονικά να διαρκέσει πέντε έως επτά εργάσιμες ημέρες.

Ως τράπεζα-μέλος, η Custodia ρυθμιζόταν και εποπτευόταν άμεσα από το Συμβούλιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, εκτός από το Τραπεζικό Τμήμα του Ουαϊόμινγκ.

«Η Custodia είναι έκπληκτη και απογοητευμένη από τη σημερινή δράση του διοικητικού συμβουλίου», δήλωσε η CEO της Custodia, Caitlin Long, σε δήλωση την Παρασκευή. Η Fed ενημέρωσε την Custodia πριν από 72 ώρες ότι θα μπορούσε να αποσύρει την αίτησή της για ένταξη ή να αντιμετωπίσει την απόρριψη. Η Fed το διέψευσε σε χρόνο ρεκόρ».

«Η άρνηση του διοικητικού συμβουλίου είναι λυπηρή», πρόσθεσε ο Λονγκ, «αλλά σύμφωνα με τις ανησυχίες που εξέφρασε η Custodia σχετικά με τον χειρισμό των φακέλων της από την Federal Reserve, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε αυτό το θέμα».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ παρευρίσκεται σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον στις 14 Δεκεμβρίου 2022. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια σε υψηλό 15 ετών την Τετάρτη, σηματοδοτώντας ότι η κεντρική τράπεζα μάχεται την κρίση. ο πληθωρισμός απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει. (Φωτογραφία από τον Liu Jie/Xinhua μέσω Getty Images)

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την έκδοση βασικών λογαριασμών για εταιρείες κρυπτογράφησης στις ακροάσεις επιβεβαίωσής του τον περασμένο Ιανουάριο, ο πρόεδρος της Fed Jay Powell σημείωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα άνοιγε ένα κουτάκι με σκουλήκια μετά την υποβολή αίτησης.

«Όταν αρχίσουμε να τα δίνουμε, θα είναι μερικές εκατοντάδες γρήγορα, και πρέπει να σκεφτούμε τις ευρύτερες επιπτώσεις στην ασφάλεια και την υγεία, και αυτό είναι πολύ προηγούμενο», είπε ο Πάουελ.

Σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή, η Fed είπε ότι «επίσης, το πλαίσιο διαχείρισης κινδύνου της Custodia είναι ανεπαρκές για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σχετικά με τους αυξημένους κινδύνους που σχετίζονται με τις προτεινόμενες δραστηριότητές της στα κρυπτογράφηση, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητάς της να μετριάσει τους κινδύνους νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας».

Ταυτόχρονα, την Παρασκευή, η Fed εξέδωσε μια δήλωση πολιτικής για να εξισώσει τους όρους ανταγωνισμού για όλες τις τράπεζες με τον ομοσπονδιακό επόπτη, ανεξάρτητα από το καθεστώς ασφάλισης των καταθέσεων.

Η δήλωση καθιστά σαφές ότι οι ανασφάλιστες και ασφαλισμένες τράπεζες που ελέγχονται από τη Fed θα υπόκεινται στους ίδιους περιορισμούς στις δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων. Σημειώνει επίσης ότι η δράση της Παρασκευής δεν θα εμποδίσει μια τράπεζα κράτους μέλους ή δυνητικό αιτούντα να παρέχει υπηρεσίες φύλαξης κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων, υπό τον όρο ότι διεξάγονται με ασφαλή και υγιή τρόπο και σε συμμόρφωση με τις απαιτήσεις καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες των καταναλωτών. νόμους κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Κάντε κλικ εδώ για τα τελευταία οικονομικά νέα και οικονομικούς δείκτες που θα σας βοηθήσουν με τις επενδυτικές σας αποφάσεις

Διαβάστε τα τελευταία οικονομικά και επιχειρηματικά νέα από το Yahoo Finance

Κατεβάστε το Yahoo Finance για μήλο ή Android

Ακολουθήστε το Yahoo Finance Κελάδημα, Facebook, Ίνσταγκραμ, Flipboard, LinkedInκαι YouTube

Leave a Comment