Η FDA απορρίπτει την εμπορία ηλεκτρονικών τσιγάρων διπλής μενθόλης που είναι δημοφιλή στους νέους

24 Ιανουαρίου 2023

Διαβάστε για 2 λεπτά


Δεν μπορέσαμε να επεξεργαστούμε το αίτημά σας. Παρακαλώ προσπάθησε ξανά αργότερα. Εάν συνεχίσετε να αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα, επικοινωνήστε με [email protected].

Ο FDA εξέδωσε σήμερα εντολή άρνησης μάρκετινγκ στην RJ Reynolds Vapor Company για δύο δημοφιλή προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου μενθόλης, λέγοντας ότι η εταιρεία δεν μπορεί να τα διανείμει ή να τα πουλήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα προϊόντα είναι Vuse Vibe Tank Menthol 3% και Vuse Ciro Cartridge Menthol 1,5%. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του οργανισμού, η Εθνική Έρευνα για τον Καπνό Νέων του 2022 διαπίστωσε ότι το Vuse είναι η δεύτερη πιο κοινή μάρκα ηλεκτρονικών τσιγάρων που χρησιμοποιούνται από νεαρούς χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων.


Η FDA διέταξε σήμερα την RJ Reynolds Vapor Company να σταματήσει την εμπορία δύο δημοφιλών προϊόντων ηλεκτρονικού τσιγάρου μενθόλης, λέγοντας ότι η εταιρεία δεν μπορεί να τα διανείμει ή να τα πουλήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πηγή: Adobe Stock

Αυτή είναι “μία μόνο από τις πολλές ενέργειες” που έχει λάβει πρόσφατα ο FDA για να διασφαλίσει ότι τα προϊόντα καπνού στην αγορά είναι εγκεκριμένα και υπόκεινται σε επιστημονική αναθεώρηση. Ο οργανισμός έχει ήδη λάβει αποφάσεις για περισσότερο από το 99% των περίπου 6,7 εκατομμυρίων προϊόντων που υπέβαλαν αιτήσεις πριν από την προθεσμία του Σεπτεμβρίου 2020 που επιβλήθηκε από το δικαστήριο.

«Η σημερινή απόφαση αφορά συγκεκριμένη αίτηση που υποβλήθηκε προς εξέταση από τον FDA» Brian King, PhD, MPH, Ο διευθυντής του Κέντρου για τα Προϊόντα Καπνού του FDA ανέφερε σε δήλωση. «Είναι ευθύνη του αιτούντος να παρέχει επαρκώς ισχυρά επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το δυσμενές πρότυπο δημόσιας υγείας έχει τηρηθεί. Τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε αυτή την υπόθεση δεν πληρούσαν αυτό το πρότυπο».

Τους τελευταίους μήνες, αναφορές αναφέρουν ότι 2,5 εκατομμύρια μαθητές γυμνασίου και γυμνασίου χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τσιγάρα και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει ζητήσει μόνιμες απαγορεύσεις σε έξι κατασκευαστές ηλεκτρονικών τσιγάρων για λογαριασμό του FDA. Ωστόσο, τα μέτρα του οργανισμού είναι πιθανό να έχουν ελάχιστο αντίκτυπο στη βιομηχανία του ατμού, επειδή στοχεύει μικρότερους λιανοπωλητές παρά μεγαλύτερες μάρκες ή προϊόντα ηλεκτρονικών τσιγάρων, είπαν οι ερευνητές.

Η FDA είπε ότι όταν εξετάζει τις εφαρμογές προαγοράς προϊόντων καπνού (PMTA), αξιολογεί παράγοντες όπως πρόσθετα, συστατικά προϊόντων, συστατικά, σχεδιασμός, επιβλαβή και δυνητικά επιβλαβή συστατικά και κινδύνους για την υγεία, συστατικά και άλλα. Μετά την εξέταση των PMTA της Vuse, η FDA έκρινε ότι «οι αιτήσεις δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η άδεια κυκλοφορίας των προϊόντων θα ήταν κατάλληλη για την προστασία της δημόσιας υγείας» — το πρότυπο που απαιτείται από τη νομοθεσία.

«Όπως εξουσιοδοτήθηκε από το Κογκρέσο, η FDA δεσμεύεται να αξιολογεί νέες εφαρμογές προϊόντων καπνού με βάση ένα πρότυπο δημόσιας υγείας που λαμβάνει υπόψη τους κινδύνους και τα οφέλη του προϊόντος καπνού για τον πληθυσμό συνολικά», είπε ο King. «Οι αιτήσεις για αυτά τα προϊόντα δεν παρείχαν επαρκή επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα πιθανά οφέλη για τους ενήλικες καπνιστές υπερτερούν των κινδύνων από την έναρξη και τη χρήση από τη νεολαία».

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα χωρίς γεύση καπνού, συμπεριλαμβανομένων αυτών με γεύση μενθόλη, «έχουν γνωστό και σημαντικό κίνδυνο ελκυσμού, αποδοχής και χρήσης από τους νέους», σύμφωνα με τη δήλωση. Ωστόσο, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύση καπνού δεν ενέχουν τον ίδιο κίνδυνο καθώς δεν έχουν την ίδια απήχηση στους νέους.

Λόγω των διαφορετικών κινδύνων για τη νεολαία, οι αιτούντες πρέπει να παρέχουν «ισχυρά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η χρήση προϊόντων ηλεκτρονικών τσιγάρων με γεύση μενθόλης θα προωθήσει την πλήρη μετάβαση ή θα μειώσει τη χρήση καύσιμων τσιγάρων σε ενήλικες καπνιστές σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι διευκολύνεται από τον καπνό. προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου με γεύση», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Leave a Comment