Η Enphase Energy (ENPH) θεωρείται καλή επένδυση από τους μεσίτες: Είναι αλήθεια;

Οι επενδυτές συχνά εξετάζουν τις συστάσεις των αναλυτών της Wall Street πριν λάβουν μια απόφαση Αγορά, Πώληση ή Διατήρηση μιας μετοχής. Παρόλο που οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης για αλλαγές αξιολόγησης από αναλυτές που απασχολούνται (ή πωλούν) αυτής της χρηματιστηριακής εταιρείας συχνά επηρεάζουν την τιμή μιας μετοχής, έχει πραγματικά σημασία;

Προτού συζητήσουμε την εγκυρότητα των προτάσεων μεσίτη και πώς να τις χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας, ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό το βαρύ βάρος της Wall Street Ενισχύστε την ενέργεια (ENPH).

Η Enphase Energy έχει επί του παρόντος μια μέση σύσταση μεσίτη (ABR) 1,83 σε κλίμακα από το 1 έως το 5 (Ισχυρή Αγορά έως Ισχυρή Πώληση), που υπολογίζεται με βάση τις πραγματικές συστάσεις (Αγορά, Διατήρηση, Πώληση κ.λπ.) που εκδόθηκαν από 23 χρηματιστηριακές εταιρείες. . 1,83 Το ABR είναι περίπου μεταξύ ισχυρής αγοράς και αγοράς.

Από τις 23 συστάσεις που λαμβάνουν το τρέχον ABR, οι 13 είναι Strong Buy και μία είναι Αγορά. Το Strong Buy και το Buy αντιπροσώπευαν το 56,5% και το 4,4% όλων των συστάσεων, αντίστοιχα.

Τάσεις σύστασης μεσιτείας για ENPH

Διάγραμμα ανάλυσης αξιολόγησης μεσίτη για ENPH

Δείτε τον στόχο τιμής και την πρόβλεψη μετοχών για το Enphase Energy εδώ>>>

Ενώ η ABR αποκαλεί την Enphase Energy αγορά, μπορεί να μην είναι συνετό να λάβετε μια επενδυτική απόφαση με βάση αυτές τις πληροφορίες και μόνο. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι οι συστάσεις των μεσιτών δεν έχουν επιτυχία στο να καθοδηγήσουν τους επενδυτές να επιλέξουν μετοχές με τις καλύτερες δυνατότητες ανόδου.

Γιατί αναρωτιέσαι; Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των χρηματιστηριακών εταιρειών για τις μετοχές που καλύπτουν οδηγεί συχνά στην έντονη θετική μεροληψία των αναλυτών τους στις αξιολογήσεις τους. Η έρευνά μας δείχνει ότι για κάθε σύσταση “Ισχυρή πώληση”, οι χρηματιστηριακές εταιρείες εκδίδουν πέντε συστάσεις “Ισχυρή Αγορά”.

Με άλλα λόγια, τα συμφέροντά τους δεν ευθυγραμμίζονται πάντα με τους ιδιώτες επενδυτές, υποδεικνύοντας σπάνια πού κατευθύνεται πραγματικά η τιμή μιας μετοχής. Επομένως, η καλύτερη χρήση αυτών των πληροφοριών μπορεί να είναι η επιβεβαίωση της δικής σας έρευνας ή ενός δείκτη που έχει αποδειχθεί πολύ επιτυχημένος στην πρόβλεψη της δράσης της τιμής μιας μετοχής.

Το Zacks Rank, το ιδιόκτητο εργαλείο κατάταξης μετοχών μας με εξωτερικά επαληθευμένο ιστορικό, κατατάσσει τις μετοχές σε πέντε ομάδες από Zacks Rank #1 (Ισχυρή Αγορά) έως Zacks Rank #5 (Ισχυρή πώληση) και είναι ένας αποτελεσματικός δείκτης μιας μετοχής. απόδοση τιμών στο εγγύς μέλλον. Επομένως, η χρήση του ABR για την επιβεβαίωση της κατάταξης Zacks μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να λάβετε μια κερδοφόρα επενδυτική απόφαση.

Το Zacks Rank δεν πρέπει να συγχέεται με το ABR

Αν και το Zacks Rank και το ABR εμφανίζονται και τα δύο σε μια κλίμακα από το 1 έως το 5, είναι δύο εντελώς διαφορετικά μέτρα.

Οι συστάσεις των μεσιτών είναι η μόνη βάση για τον υπολογισμό του ABR, το οποίο συνήθως εκφράζεται σε δεκαδικά ψηφία (π.χ. 1,28). Από την άλλη πλευρά, το Zacks Rank είναι ένα ποσοτικό μοντέλο που έχει σχεδιαστεί για να αξιοποιεί τη δύναμη των αναθεωρήσεων εκτιμήσεων κερδών. Εμφανίζονται ως ακέραιοι — 1 έως 5.

Υπήρξε και συνεχίζει να συμβαίνει ότι οι αναλυτές σε χρηματιστηριακές εταιρείες είναι υπερβολικά αισιόδοξοι με τις συστάσεις τους. Για το συμφέρον των εργοδοτών, αυτοί οι αναλυτές εκδίδουν πιο ευνοϊκές αξιολογήσεις από ό,τι υποστηρίζει η έρευνά τους, παραπλανώντας τους επενδυτές περισσότερο παρά βοηθώντας τους.

Αντίθετα, η κατάταξη Zacks βασίζεται σε αναθεωρήσεις εκτιμήσεων κερδών. Και σύμφωνα με εμπειρική έρευνα, οι βραχυπρόθεσμες κινήσεις των τιμών των μετοχών συσχετίζονται ισχυρά με τις τάσεις στις αναθεωρήσεις των εκτιμήσεων κερδών.

Επιπλέον, διάφορες βαθμίδες Zacks εφαρμόζονται αναλογικά σε όλες τις μετοχές για τις οποίες οι χρηματιστηριακοί αναλυτές έχουν παράσχει εκτιμήσεις για τα κέρδη του τρέχοντος έτους. Με άλλα λόγια, αυτό το όργανο διατηρεί πάντα μια ισορροπία μεταξύ των πέντε βαθμών του.

Υπάρχει επίσης μια σημαντική διαφορά μεταξύ του ABR και του Zacks Rank όσον αφορά τη φρεσκάδα. Κοιτάζοντας το ABR, μπορεί να μην είναι ενημερωμένο. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι αναλυτές μεσιτείας αναθεωρούν συνεχώς τις εκτιμήσεις των κερδών τους για να αντικατοπτρίζουν τις μεταβαλλόμενες επιχειρηματικές τάσεις και οι κινήσεις τους αντικατοπτρίζονται αρκετά γρήγορα στην κατάταξη Zacks, η πρόβλεψη των μελλοντικών τιμών των μετοχών είναι πάντα επίκαιρη.

Είναι το ENPH μια καλή επένδυση;

Εξετάζοντας τις αναθεωρήσεις των εκτιμήσεων κερδών για το Enphase Energy, η εκτίμηση συναίνεσης Zacks για το τρέχον έτος μειώθηκε κατά 0,5% στα 4,41 $ τον περασμένο μήνα.

Η αυξανόμενη απαισιοδοξία των αναλυτών για τις προοπτικές κερδών της εταιρείας θα μπορούσε να αποτελέσει νόμιμο λόγο για την πτώση των μετοχών βραχυπρόθεσμα, όπως αποδεικνύεται από την ισχυρή συμφωνία μεταξύ τους για αναθεωρήσεις εκτιμήσεων EPS.

Το μέγεθος της πρόσφατης αλλαγής στη συναινετική εκτίμηση, μαζί με τρεις άλλους παράγοντες που σχετίζονται με τις εκτιμήσεις κερδών, οδήγησε σε Zacks Rank #4 (Πώληση) για το Enphase Energy. Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα των σημερινών μετοχών Zacks Rank #1 (Ισχυρή Αγορά) εδώ >>>>

Επομένως, θα ήταν σοφό να λάβετε το ισοδύναμο ABR για την Enphase Energy με λίγο αλάτι.

Θέλετε τις τελευταίες συστάσεις από την Zacks Investment Research; Σήμερα μπορείτε να κατεβάσετε 7 καλύτερες μετοχές για τις επόμενες 30 ημέρες. Κάντε κλικ για να λάβετε αυτήν τη δωρεάν αναφορά

Enphase Energy, Inc. (ENPH): Δωρεάν Έκθεση Ανάλυσης Αποθεμάτων

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε αυτό το άρθρο στο Zacks.com.

Επενδυτική Έρευνα Zacks

Leave a Comment