Η BJC επενδύει σε ένα ταμείο για μαύρες και λατίνοι επιχειρήσεις

Ένα νέο επενδυτικό ταμείο για επιχειρήσεις που ανήκουν σε μειοψηφίες στην περιοχή του Σεντ Λούις λαμβάνει υποστήριξη από έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες της περιοχής.

Η BJC HealthCare και η WEPOWER Capital ανακοίνωσαν την Τετάρτη μια συνεργασία για την υποστήριξη μαύρων και Λατίνων επιχειρήσεων.

Χρηματοδότηση του συστήματος υγείας, αξιοποιεί ένα πιλοτικό ταμείο που διευθύνεται από τη WEPOWER, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που εργάζεται για την οικοδόμηση πολιτικής και οικονομικής ισχύος σε υποεκπροσωπούμενες, έγχρωμες κοινότητες ιθαγενών.

“Αυτό ταιριάζει πολύ με τη δουλειά μας, όπου δεσμευόμαστε να βελτιώσουμε και να αντιμετωπίσουμε το φυλετικό χάσμα μισθών και πλούτου που βλέπουμε στην περιοχή μας”, δήλωσε ο Christopher Nolan, διευθυντής πρωτοβουλιών αγκύρωσης και βελτίωσης της υγείας της κοινότητας της BJC.

Εξήγησε ότι η επένδυση είναι μια ευκαιρία για τον οργανισμό του να επηρεάσει την υγεία και την ευημερία στην περιοχή εστιάζοντας πέρα ​​από την άμεση κλινική φροντίδα σε πράγματα όπως η οικονομική και κοινωνική υγεία.

«Θέλουμε πραγματικά να αρχίσουμε να κοιτάμε τι συμβαίνει έξω από τα τείχη μας», είπε ο Νόλαν. «Αρχίζετε να βλέπετε ότι με τις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, εξετάζουμε τι συμβαίνει στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, συνειδητοποιώντας ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες».

Το WEPOWER Capital είναι ένας τρόπος δημιουργίας πλούτου γενεών και άλλων ευκαιριών για ιστορικά υποεξυπηρετούμενες περιοχές της περιοχής, είπε.

Η συνεισφορά της BJC, μαζί με άλλες, ανεβάζει το σύνολο του ταμείου σε 1,5 εκατομμύρια δολάρια και επένδυσε σε υψηλής ανάπτυξης μαύρες και λατίνες επιχειρήσειςδήλωσε ο Yoni Bloomberg, Αντιπρόεδρος του Community Wealth Creation της WEPOWER.

Το ταμείο δεν λειτουργεί όπως πολλές μορφές επένδυσης, εξαλείφοντας την ανάγκη για τον επιχειρηματία να έχει συγκεκριμένο πιστωτικό λογαριασμό ή να προσφέρει προσωπική εγγύηση.αυτός είπε.

«Διαπιστώσαμε ότι αυτά τα πράγματα είχαν διαφορετικά αποτελέσματα φυλετικά και πιστεύαμε επίσης ότι υπήρχαν καλύτεροι τρόποι για να αξιολογήσουμε πόσο επικίνδυνη είναι μια επένδυση», είπε το Bloomberg. «Ο κύριος τρόπος με τον οποίο επενδύουμε σε εταιρείες είναι μέσω ενός μη παραδοσιακού χρηματοοικονομικού φορέα: επενδύσεων με γνώμονα το εισόδημα».

Αντί να είναι ένα καθορισμένο ποσό σε δολάρια κάθε μήνα, όπως με ένα κανονικό τραπεζικό δάνειο, οι πληρωμές βασίζονται στο εισόδημα του προηγούμενου μήνα, είπε. Αυτό βοηθά στην καλύτερη κατανομή του επενδυτικού κινδύνου μεταξύ του αμοιβαίου κεφαλαίου και της επιχείρησης και δημιουργεί ένα κίνητρο για τη WEPOWER να υποστηρίξει τη συνεχή ανάπτυξη και επιτυχία της επιχείρησης, εξήγησε η Blumberg.

«Διαφέρει επίσης από το επιχειρηματικό κεφάλαιο επειδή δεν απαιτεί από τον επιχειρηματία να εγκαταλείψει μεγάλα μερίδια ιδιοκτησίας όπως θα έκανε μια τυπική εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων με μια επένδυση μετοχικού κεφαλαίου», πρόσθεσε.

Όλα αυτά, είπε το Bloomberg, έχουν σχεδιαστεί για να διατηρήσουν την αυτονομία του μαύρου ή Λατίνο επιχειρηματία και τελικά να διασφαλίσουν ότι το εγχείρημα παραμένει στην κοινότητα αντί να πηγαίνει σε μια εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων.

Η WEPOWER Capital θα έχει μια επενδυτική επιτροπή που θα αποτελείται από έγχρωμους επιχειρηματίες, ντόπιους κατοίκους και άτομα με πιο παραδοσιακό οικονομικό και επενδυτικό υπόβαθρο για την επανεξέταση πιθανών εγχειρημάτων, είπε.

«Προσπαθούμε να βρούμε καλές συμφωνίες, καλές προοπτικές και να τις γράψουμε, αλλά στη συνέχεια να τις φέρουμε στην επενδυτική μας επιτροπή», είπε το Bloomberg. «Αυτό είναι ένα βήμα για να γίνουν οι επενδύσεις πιο κοινωνικά υπεύθυνες».

Παραδέχεται ότι είναι μια αντισυμβατική προσέγγιση και εξηγεί γιατί το αρχικό πιλοτικό επενδυτικό ταμείο είναι μόνο 1,5 εκατομμύρια δολάρια σε αυτό το σημείο. Η ιδέα είναι να επιδείξουμε επιτυχία μικρής κλίμακας πριν την κλιμακώσουμε, γεγονός που καθιστά σημαντική την υποστήριξη της BJC σε αυτό το σημείο, είπε ο Blumberg.

«Το ενδιαφέρον και η προθυμία τους να συνεργαστούν είναι πραγματικά συναρπαστικά», είπε. «Η BJC εξετάζει πώς μπορούν να πάρουν την οικονομική τους ισχύ και να ρίξουν μια κριτική ματιά στο τι μπορούν να κάνουν με αυτήν για να βελτιώσουν τα αποτελέσματα της κοινοτικής υγείας στην περιοχή, αντί να την αποφύγουν».

Ο Νόλαν μοιράστηκε παρόμοιες απόψεις.

«Είμαστε επικεντρωμένοι στο να σκεφτόμαστε πώς οι επενδύσεις μας μπορούν να έχουν αντίκτυπο σε τοπικό επίπεδο», είπε. «Η BJC δεν πρόκειται να το πάρει και να μετακομίσει σε άλλη πολιτεία. Είμαστε αγκυροβολημένοι στην κοινωνία μας».

Ο Eric Schmid καλύπτει την οικονομική ανάπτυξη για το δημόσιο ραδιόφωνο του Σεντ Λούις

Leave a Comment