Η Binance Labs έχει συγκεντρώσει 2100% απόδοση επένδυσης από την ίδρυσή της

Η Binance Labs, ο επενδυτικός βραχίονας του κρυπτονομίσματος Binance, πέτυχε ιστορική απόδοση επένδυσης 2100%.

Ως αποτέλεσμα, το συνολικό ενεργητικό υπό διαχείριση έφτασε τα 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την τελευταία ανάρτηση ιστολογίου.

Η πλατφόρμα διαβεβαίωσε επίσης τους χρήστες ότι η «οικονομική της θέση είναι πολύ υγιής», προσθέτοντας ότι διαθέτει επαρκή αποθέματα κεφαλαίου για να καλύψει τις καθημερινές λειτουργίες και τις καιρικές συνθήκες σε κάθε δύσκολη στιγμή.

Το Binance σπάει τη σιωπή

Η Binance είπε ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία των χρηστών στην πλατφόρμα της υποστηρίζονται 1:1. Επιπλέον, οι πελάτες έχουν το δικαίωμα να αποσύρουν νομίσματα ανά πάσα στιγμή, καταρρίπτοντας έτσι τις φήμες για ανεπαρκή αποθεματικά για τους χρήστες.

Σε μια ανασκαφή στην FTX, της οποίας οι ιδρυτές έχουν κατηγορηθεί για κατάχρηση κεφαλαίων χρηστών, η Binance δήλωσε ότι δεν θα υπεξαιρέσει τέτοια περιουσιακά στοιχεία για οποιαδήποτε συναλλαγή ή επένδυση. Το χρηματιστήριο διευκρίνισε ακόμη ότι ούτε χρωστάει ούτε βρίσκεται στη λίστα των πιστωτών οποιασδήποτε εταιρείας που πρόσφατα χρεοκόπησε.

«Μερικές αρνητικές περιπτώσεις δεν είναι αντιπροσωπευτικές για ολόκληρο τον κλάδο. Πολλοί άνθρωποι έχουν αρχίσει να αμφιβάλλουν και να επιτίθενται στον κλάδο της κρυπτογράφησης στο σύνολό του μέσω αρκετών αρνητικών περιπτώσεων, γεγονός που δείχνει ότι η ανάπτυξη ολόκληρης της βιομηχανίας έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει».

Απόδειξη αποθεματικών

Μετά την κατάρρευση του FTX, η τελευταία εμμονή της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων είναι να εφαρμόσει πιστοποιητικά απόδειξης συμμετοχής. Έτσι, η Binance κυκλοφόρησε ένα σύστημα βασισμένο στο Merkle Tree για Bitcoin και Ethereum. Μια παρόμοια προσέγγιση έχει υιοθετηθεί από άλλες πλατφόρμες όπως το OKX, το Crypto.com και το ByBit εν μέσω αυξανόμενων κλήσεων από επενδυτές που απαιτούν διαφάνεια από κεντρικά χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο.

Η παγκόσμια ελεγκτική εταιρεία Mazars επιβεβαίωσε ότι η Binance κατέχει αρκετά Bitcoins και Wrapped Bitcoins (WBTC) για να καλύψει όλα τα υπόλοιπα πελατών στην πλατφόρμα από τις 22 Νοεμβρίου. Ωστόσο, ορισμένοι εμπειρογνώμονες του κλάδου σημείωσαν ότι η έκθεση δεν έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στα αναφερόμενα αποθεματικά, αλλά επικεντρώθηκε στην ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία που χρηματοδοτούνται.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της CoinLedger, David Kemmerer, είπε στο CryptoPotato.

«Συμφωνώ με το στέλεχος ότι η Binance δεν έχει καθαρίσει το PoR της και κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Η αναφορά στοιχείων ενεργητικού χωρίς υποχρεώσεις είναι αυτό που ανησυχεί την Binance σχετικά με την απόδειξη των αποθεματικών. Επιπλέον, η Binance δεν μπορεί να αποδείξει ένα PoR που έχει εκδοθεί χωρίς παρέμβαση τρίτων. Η εταιρεία θα πρέπει να προσλάβει έναν ανεξάρτητο ελεγκτή για αυτό».

Η σύγχυση αυξήθηκε όταν η Mazars κατέρριψε έναν ιστότοπο που φιλοξενούσε απόδειξη στοιχημάτων για ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων. Η κίνηση να τον αναστείλει δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι αναφορές είναι λανθασμένες. Θα μπορούσε απλώς να σημαίνει ότι η ελεγκτική εταιρεία δεν θέλει να διακινδυνεύσει να εργαστεί στις εκθέσεις μετοχών των χρηματιστηρίων κρυπτονομισμάτων, ειδικά μετά την υψηλού προφίλ κατάρρευση της FTX.

Ωστόσο, ένας έλεγχος εντός της αλυσίδας του Binance από την εταιρεία ανάλυσης blockchain CryptoQuant κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Bitcoin της πλατφόρμας και άλλες μεγάλες εκμεταλλεύσεις νομισμάτων «δεν παρουσιάζουν προς το παρόν συμπεριφορά «όπως FTX». Μετά από περαιτέρω έρευνα, η CryptoQuant αποκάλυψε ότι συνέκρινε τις δεσμεύσεις Bitcoin της Binance με ό,τι τα δεδομένα BTC στην αλυσίδα δείχνουν ότι το ανταλλακτήριο διατηρεί, όπως σημειώνεται στην αποδεικτική έκθεσή του.

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ (Χορηγία)

Binance Δωρεάν 100 $ (Αποκλειστικό): Χρησιμοποιήστε αυτόν τον σύνδεσμο για να εγγραφείτε και κερδίστε 100 $ δωρεάν και 10% έκπτωση στον πρώτο σας μήνα στο Binance Futures (συνθήκες).

Ειδική προσφορά PrimeXBT: Χρησιμοποιήστε αυτόν τον σύνδεσμο για να εγγραφείτε και εισαγάγετε τον κωδικό POTATO50 για να λάβετε έως και 7.000 $ στις καταθέσεις σας.

Leave a Comment