Η Ann Marie Puig παρέχει πληροφορίες σχετικά με την επιλογή δημογραφικών στοιχείων μάρκετινγκ για την ανάπτυξη της επιχείρησης

Η Ann Marie Puig, σύμβουλος επιχειρήσεων και εμπειρογνώμονας παγκόσμιων επιχειρηματικών λειτουργιών, εξηγεί πώς να κάνετε μάρκετινγκ στα γυναικεία δημογραφικά στοιχεία για μεγαλύτερα αποτελέσματα.

Σαν Χοσέ Κόστα Ρίκα – WEBWIRE

Οι γυναίκες γίνονται μια ισχυρή δύναμη στην αγορά, με τεράστια αγοραστική δύναμη άνω των 5-15 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο και το 60% ή περισσότερο του πλούτου της Αμερικής. Πολλές μάρκες έχουν αγκαλιάσει αυτή την τάση, αλλά ορισμένες τακτικές εξακολουθούν να αποτυγχάνουν να προσελκύσουν αποτελεσματικά γυναίκες πελάτες. Η Ann Marie Puig, επιχειρηματίας και σύμβουλος παγκόσμιων επιχειρήσεων, έχει μάθει πώς να στοχεύει επιτυχώς τις γυναίκες ξεφεύγοντας από τα ξεπερασμένα στερεότυπα, ενώ δημιουργεί μηνύματα μάρκετινγκ που ανταποκρίνονται στις σχετικές ανάγκες και τα ερεθίσματα για το κοινό της. Δίνει συμβουλές για να το κάνετε ακριβώς αυτό.

Όταν δημιουργείτε το μήνυμα μάρκετινγκ, μην δημιουργείτε στερεότυπα. Τα μηνύματα που δημιουργείτε και το περιεχόμενο που παράγετε πρέπει πάντα να στοχεύουν στο σωστό κοινό. Πρέπει να περιορίσετε το κοινό μάρκετινγκ όσο περισσότερο μπορείτε. Στη συνέχεια, αναπτύξτε σχέδια μάρκετινγκ που αντιμετωπίζουν τα ερεθίσματα και τις ανάγκες της συγκεκριμένης αγοράς.

Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας στο μάρκετινγκ που απαγορεύει στις γυναίκες να φορούν ροζ. Αυτό είναι ένα στερεότυπο και μια τεράστια απενεργοποίηση. Πάνω από το 50% των προϊόντων που θεωρούνται ανδρικά προϊόντα αγοράζονται από γυναίκες. Οι έμποροι πρέπει να σταματήσουν να διαφοροποιούν τα προϊόντα τους και να δημιουργούν μηνύματα που έχουν απήχηση στις γυναίκες. Όταν πρόκειται για την πώληση προϊόντων, το μήνυμα είναι συχνά πιο σημαντικό από το προϊόν.

Το κλειδί για επιτυχημένες καμπάνιες μάρκετινγκ είναι να διασφαλίζετε ότι η επωνυμία σας είναι ορατή, ακόμη και στον σημερινό διαδικτυακό κόσμο. Ο Puig εξηγεί, «Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο σε επιτυχημένες εκστρατείες μάρκετινγκ. Πρέπει να στοχεύσετε το κοινό σας εκεί που βρίσκεται στο διαδίκτυο. Μια πρόσφατη έρευνα σε γυναίκες millennials διαπίστωσε ότι το 81% από αυτές πιστεύουν ότι τα social media είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά κανάλια μάρκετινγκ».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σχεδόν το 90% των γυναικών επανεπενδύουν τα κέρδη τους στις οικογένειες και τις κοινότητές τους. Αντίθετα, περίπου το 30-40% των ανδρών κάνει το ίδιο. Για να δεσμεύσουν αποτελεσματικά τις κοινότητές τους, οι εταιρείες πρέπει να είναι καλοί εταιρικοί πολίτες. Κατά τη γνώμη της, «μια επωνυμία που συνεργάζεται με έναν τοπικό σκοπό είναι πιο ελκυστική για τις γυναίκες καταναλωτές», είπε ο Puig.

Περίπου το 50% από αυτούς ανέφεραν το Facebook ως την προτιμώμενη πλατφόρμα τους για να προσεγγίσουν το κοινό-στόχο τους. Επιπλέον, το 78% είπε ότι το Pinterest είναι μια καλή εναλλακτική.

Είναι αλήθεια ότι το ελκυστικό και ενημερωτικό περιεχόμενο θα προσελκύσει την προσοχή, αλλά οι έμποροι πρέπει να θυμούνται ότι δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο νομίζουν. Θα πρέπει να απευθύνεται στο κοινό-στόχο και να προκαλεί σκέψεις. Ως αποτέλεσμα, η γυναίκα καταναλωτής θα ενδιαφέρεται περισσότερο για αυτό το περιεχόμενο και θα είναι πιο πιθανό να το μοιραστεί με τους φίλους και την οικογένειά του σε σύγκριση με περιεχόμενο που είναι μόνο ενημερωτικό ή ψυχαγωγικό.

Είναι σημαντικό για τις μάρκες να εστιάζουν στις ανάγκες της αγοράς τους και όχι μόνο στο γεγονός ότι πρόκειται για «γυναικεία αγορά». Οι σύγχρονες γυναίκες είναι έξυπνες και εκλεπτυσμένες. Δεν είναι απαραίτητο να παραμελούμε το κοινό-στόχο. Αντίθετα, οι μάρκες θα πρέπει να επικεντρωθούν στις επιθυμίες και τις ανάγκες της αγοράς τους.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι επωνυμίες πρέπει να δημιουργούν περιεχόμενο που να εκπαιδεύει και να διασκεδάζει, ενώ ταυτόχρονα προσελκύει το γυναικείο κοινό. Αυτό θα διασφαλίσει ότι οι γυναίκες καταναλωτές ενδιαφέρονται περισσότερο για το εμπορικό σήμα σας παρά για τους ανταγωνιστές σας.

Σχετικά με την Ann Marie Puig

Η Ann Marie Puig είναι ειδική στη συμβουλευτική επιχειρήσεων. Είναι δίγλωσσος στα Ισπανικά και τα Αγγλικά και παρέχει αξιόπιστες και εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες επιχειρήσεων βασισμένες σε χρόνια εμπειρίας. Είναι εξαιρετικά γνώστης της τρέχουσας τεχνολογίας, του ηλεκτρονικού εμπορίου και διαφόρων βιομηχανιών. Ως αποτέλεσμα, οι πελάτες του μπορούν να του εμπιστευτούν ότι προσφέρει μια πιο προσωπική υπηρεσία. Όταν δεν είναι ενεργός σύμβουλος για την επιχείρηση, αφιερώνει τον χρόνο του στην οικογένεια και την κοινότητά του.

(Φωτογραφία δελτίου τύπου: https://photos.webwire.com/prmedia/59406/299707/299707-1.jpg)

WebWireID299707

Ann Marie Puig

Στοιχεία επικοινωνίας
Ann Marie Puig
Διευθυντής πολυμέσων
Ann Marie Puig

Επικοινωνία μέσω email

Αυτό το περιεχόμενο ειδήσεων μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιεσδήποτε νόμιμες προσπάθειες συλλογής και δημοσίευσης ειδήσεων. Η σύνδεση επιτρέπεται.

Υπηρεσίες Δημοσίευσης Δελτίων Ειδήσεων και Δημοσίευσης Δελτίων Τύπου που παρέχονται από την WebWire.

Leave a Comment