Η AllianceBernstein διευκολύνει το μάθημα στην εταιρεία γραφημάτων εκτελεστικών οικονομικών και ελέγχου λειτουργιών

Η Kate Burke της AllianceBernstein Holding LP είναι μέρος μιας αυξανόμενης ομάδας στελεχών που ηγούνται των δραστηριοτήτων των εταιρειών τους καθώς και των οικονομικών τους, μια τάση που αναδύεται καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να διατηρήσουν κορυφαία ταλέντα επεκτείνοντας τους ρόλους τους και δίνοντάς τους πρόσθετες ευθύνες.

Η κα Μπερκ ανέλαβε τη θέση της οικονομικής διευθύντριας αυτό το καλοκαίρι, αφού έγινε η διευθύνουσα σύμβουλος της οικονομικής εταιρείας τον Ιούλιο του 2020. Αυτή είναι η αντίστροφη σειρά από τον τρόπο με τον οποίο τα περισσότερα στελέχη διπλού ρόλου έρχονται σε αυτές τις θέσεις. σε θέσεις COO.

Kate Burke, CFO και Διευθύνων Σύμβουλος της AllianceBernstein.


Εικόνα:

Συμμαχία Μπερνστάιν

Η CFO Journal του WSJ μίλησε με την κα Burke για τον διπλό της ρόλο, τις προοπτικές για τις επιχειρήσεις της εταιρείας και τον αντίκτυπο των υψηλότερων επιτοκίων στις αγορές. Οι απαντήσεις του έχουν τροποποιηθεί για λόγους έκτασης και σαφήνειας.

WSJ: Διευθύνετε τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τα οικονομικά. Είναι πλεονέκτημα αυτό;

Κα Μπερκ: Νομίζω ότι είναι μοναδικό από πολλές απόψεις. Η κατανόηση της επιχειρησιακής υποδομής, των οικονομικών δυνατοτήτων του οργανισμού και του τι προσπαθούμε να κάνουμε στρατηγικά, σε συνδυασμό με πρωτοβουλίες κόστους, σας καθιστούν καλά. Πραγματικά αποκτάτε μια βαθύτερη κατανόηση και των δύο πλευρών του οργανισμού.

Το ιστορικό μου ως COO μου έδωσε πραγματικά μια ευκαιρία. Έχω συμμετάσχει πολύ στη λειτουργία της διαδικασίας αποζημίωσης, που είναι το νούμερο ένα μεταβλητό κόστος που έχουμε και κάτι που πάντα προσπαθούμε να διορθώσουμε. Ωστόσο, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ισορροπούμε και κάνουμε τις σωστές επενδύσεις όσον αφορά τους ανθρώπους που φέρνουμε στην εταιρεία και το επίπεδο αύξησης του αριθμού προσωπικού που έχουμε.

WSJ: Πώς μοιράζετε τον χρόνο σας στους δύο ρόλους;

Κυρία. Μπερκ: Ακόμα εξελίσσομαι ως προς το ποιο είναι το σωστό split για μένα. Πάντα συνεργαζόμουν στενά με την οικονομική ομάδα, επομένως γνώριζα τους πάντες καλά, σίγουρα από την πλευρά του ελεγκτή και του οικονομικού σχεδιασμού και ανάλυσης. Συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να μάθω περισσότερα για τη φορολογία και το ταμείο από ό,τι έκανα, επειδή αυτοί οι τομείς δεν ήταν τομείς στους οποίους πέρασα πολύ χρόνο. Είναι δύσκολο για μένα να πω αν είναι 50/50 γιατί κάθε μέρα μπορεί να είναι λίγο διαφορετική, αλλά μάλλον είναι πολύ κοντά σε αυτό.

WSJ: Πού βλέπετε να πηγαίνει ο αριθμός των στελεχών της εταιρείας;

Κα Μπερκ: Επιβραδύναμε τις προσλήψεις μας το τελευταίο εξάμηνο του έτους. Η αύξηση του αριθμού των περιστατικών σχετίζεται με προσλήψεις για στρατηγικές πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, σε σύγκριση με τη δημιουργία περισσότερων ικανοτήτων στον τρέχοντα οργανισμό μας. Δεν νομίζω ότι εξετάζουμε μια χρονιά όπου θα δείτε την ανάπτυξη που συνέβη τα τελευταία χρόνια.

[Note: AllianceBernstein had more than 4,200 employees in December. It declined to specify how much its head count changed in 2022.]

WSJ: Τι εννοείτε με τον όρο πρόσληψη για στρατηγικές πρωτοβουλίες;

Κα Μπερκ: Πρωτοβουλία της ΕΕ για την Ινδία [which involves opening an office in Pune, India] αφορά τη βελτίωση της συνολικής αποτελεσματικότητας και θα πρέπει τελικά να ωφελήσει τα περιθώριά μας. Θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε τις ιδιωτικές αγορές αναπτύσσοντας τις εναλλακτικές μας, τις προσφορές ιδιωτικών δανείων. Και η CarVal [a private alternatives investment manager that AB acquired in July 2022] γέμισε ένα μεγάλο κομμάτι για εμάς φέτος.

WSJ: Πώς πιστεύετε ότι θα είναι το 2023;

Κα Μπερκ: Με υψηλότερα επιτόκια, οι άνθρωποι θα αναζητήσουν προϊόντα σταθερού εισοδήματος προσανατολισμένα στο εισόδημα για να τους βοηθήσουν. [improve] το συνολικό προφίλ επιστροφής τους στα επόμενα χρόνια. Μια ερώτηση που συζητάμε συχνά εδώ είναι πότε και πώς να δούμε την όρεξη των πελατών για μετοχές. Νομίζω ότι υπάρχει ακόμα πληθωριστικό περιβάλλον. Οι άνθρωποι θα κοιτάξουν να αυξήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους και οι μετοχές έχουν ιστορικό παροχής αυτού του είδους επενδυτικής απόδοσης με την πάροδο του χρόνου.

WSJ: Η Federal Reserve αύξησε τα επιτόκια για έβδομη συνεχή φορά τον Δεκέμβριο. Ποιους δείκτες παρακολουθείτε όταν σχεδιάζετε για το 2023;

Οι άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν αρκετά υγιείς ισολογισμούς συνολικά, αλλά έχουν επηρεαστεί από τον πληθωρισμό και επομένως είναι λιγότερο υγιείς από ό,τι πριν από ένα χρόνο.


– Kate Burke της AllianceBernstein

Κα Μπερκ: Είμαστε όπως όλοι οι άλλοι στο ότι προσβλέπουμε στη Fed να μας βοηθήσει να μας δώσει μηνύματα σχετικά με το επίπεδο άνεσης στις ενέργειες που κάνουν και προσπαθούν να μετριάσουν τον πληθωρισμό. Σίγουρα συνεχίζουμε να κοιτάμε την απασχόληση. Παρά τους τίτλους ορισμένων απολύσεων, οι αριθμοί απασχόλησης παραμένουν ισχυροί. Είναι δύσκολο να προβλεφθεί πώς αυτό θα επηρεάσει τη σκέψη της Fed, καθώς και τον αντίκτυπο των αλυσίδων εφοδιασμού στον πληθωρισμό.

WSJ: Πόσο ανησυχείτε για τους οικονομικούς κινδύνους κατά τη διάρκεια μιας πιθανής ύφεσης;

Κα Μπερκ: Οι άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν αρκετά υγιείς ισολογισμούς συνολικά, αλλά έχουν επηρεαστεί από τον πληθωρισμό και επομένως είναι λιγότερο υγιείς από ό,τι πριν από ένα χρόνο. Από την εταιρική πλευρά, το ποσοστό εμπόδιο για την επένδυση είναι πλέον υψηλότερο και το κόστος κεφαλαίου είναι διαφορετικό. Νομίζω ότι θα δείτε κάποιο οικονομικό ρίσκο να υπάρχει εδώ [companies] δεν ήταν προσεκτικοί στην οικονομική τους διαχείριση, κάτι που θα δημιουργήσει πιο δύσκολες καταστάσεις με τον καιρό. Δεν το έχουμε δει ακόμα, αλλά είναι ασφαλές να πούμε ότι έρχεται καθώς οι πηγές χρηματοδότησης επανεκτιμώνται.

Στείλτε email στη Nina Trentmann στο [email protected]

Πνευματικά δικαιώματα ©2022 Dow Jones & Company, Inc. Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται. 87990cbe856818d5eddac44c7b1cdeb8

Leave a Comment