Η Τουρκία παρουσιάζει ένα εθνικό σχέδιο στρατηγικής για μια νέα γενιά Turcorns

Η Τουρκία αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα λεπτομέρειες μιας νέας στρατηγικής και προγράμματος που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στην ανακάλυψη νέων εταιρειών με τη δυνατότητα να γίνουν μονόκεροι — startups αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Στην εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκε ο Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Mustafa Varank, παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση η Εθνική Στρατηγική Τεχνολογικής Επιχειρηματικότητας και το Πρόγραμμα Turcorn 100, όπου ανακοινώθηκε και νέα οικονομική στήριξη για νεοφυείς επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν ένα παγκόσμιο ταξίδι. .

Ο Varank είπε ότι η εθνική στρατηγική επιδιώκει να δημιουργήσει ένα προηγμένο οικοσύστημα startup που θα επιτρέψει την ανάπτυξη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, την προώθηση της επιχειρηματικότητας και την αύξηση των οικονομικών ευκαιριών.

Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός είπε ότι το Πρόγραμμα Turcorn 100 είναι να βοηθήσει την Τουρκία να αποκτήσει νέες εταιρείες που αγγίζουν τιμές δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις για το Διεθνές Πρόγραμμα Υποστήριξης Επιταχυντή. Startups, επενδυτικά κεφάλαια και τεχνολογικά πάρκα στην Τουρκία θα μπορούν να επωφεληθούν από την υποστήριξη αυτού του προγράμματος επιτάχυνσης. Κάθε πρωτοβουλία θα υποστηριχθεί έως και 50.000 $.

Ανάμεσα στις 10 κορυφαίες χώρες

Ο Varank είπε ότι περίπου το ήμισυ της επένδυσης που καταγράφηκε το 2021 είναι περίπου 330 δισεκατομμύρια δολάρια, που παρατηρήθηκαν σε 26.000 επενδυτικούς γύρους τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους.

«Πέρυσι, 329 startups στην Τουρκία έσπασαν το ρεκόρ όλων των εποχών λαμβάνοντας περισσότερα από 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια επενδύσεων. Στο εννεάμηνο του 2022 πετύχαμε σχεδόν τους ίδιους δείκτες και πιστεύουμε ότι θα τους ξεπεράσουμε στο τέλος του χρόνου», είπε ο υπουργός.

«Πήραμε τη θέση μας ανάμεσα στις 10 κορυφαίες χώρες που επενδύουν περισσότερο. Βλέπουμε ότι ο αριθμός των ιδιοκτητών κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών, των επενδύσεων αγγέλων και των πλατφορμών crowdfunding αυξάνεται επίσης».

Τονίζοντας τη σημασία του ρόλου των εταιρειών που προσανατολίζονται στην τεχνολογία στην οικονομία, ο Varank είπε ότι αυτός είναι ο λόγος που έχουν κάνει την επιχειρηματικότητα που βασίζεται στην τεχνολογία στο επίκεντρο τόσο των αναπτυξιακών τους σχεδίων όσο και της Στρατηγικής Βιομηχανίας και Τεχνολογίας του 2023.

Νέα Turcorns

Ο Varank δήλωσε ότι το Turcorn 100 είναι ένα πρόγραμμα που έχουν ετοιμάσει για να φέρουν νέες εταιρείες αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων από την Τουρκία στο πλαίσιο αυτού του εγγράφου οράματος.

«Πρόκειται για ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα. Αν θέλουμε να φτάσουμε σε νέους μονόκερους με το Πρόγραμμα Turcorn 100, αυτό είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα όπου μπορούμε να εστιάσουμε σε ποιους τομείς να παρέμβουμε, πού να επενδύσουμε. Υπό αυτή την έννοια, πιστεύουμε ότι οι εταιρείες μας που επωφελούνται από αυτό το πρόγραμμα θα σημειώσουν σημαντική επιτυχία», είπε.

Εξαγωγή drone

Η εκδήλωση σημαδεύτηκε επίσης από τη συμμετοχή του Seljug Bayraktar, του Chief Technology Officer (CTO) του Baykar, του δημιουργού του Bayraktar TB2, ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους μάχης που κέρδισε παγκόσμια φήμη για τον σημαντικό του ρόλο σε μια σειρά συγκρούσεων.

Η Bayraktar μίλησε για το ταξίδι της εταιρείας άμυνας και τεχνολογίας από την πρώτη της μη επανδρωμένη εναέρια πλατφόρμα στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα στο παγκόσμιο προσκήνιο και έχει γίνει σημαντικός κατασκευαστής και εξαγωγέας.

Μίλησε επίσης αναλυτικά για την πρωτοφανή ζήτηση από το εξωτερικό για τα UAV του και συζήτησε τα έργα της εταιρείας με επικεφαλής τον Bayraktar Kızılım, το πρώτο μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος της Τουρκίας.

Ο Bayraktar τόνισε ότι το 75% των UAV της Baykar εξάγονται σε μια ομιλία που αποδείχθηκε συναισθηματική, ενώ μίλησε για τις ενδείξεις των γενετικών κωδίκων που έχει η εταιρεία.

Η Bayraktar τόνισε επίσης ότι μια νέα εποχή θα ξεκινήσει με το Bayraktar Kızılelma, το οποίο ολοκλήρωσε την πρώτη του πτήση την περασμένη εβδομάδα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Burak Dağlığlu, Επικεφαλής του Προεδρικού Γραφείου Επενδύσεων και ο Ahmet Bolat, Πρόεδρος της Turkish Airlines, καθώς και ηγέτες πολλών γνωστών φορέων της εθνικής στρατηγικής επιχειρηματικότητας και του προγράμματος Turcorn, όπως η Amazon, η Softtech, Meta, Microsoft, Google, Turkcell και IT. Κοιλάδα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η σύζυγος του Μπαϊρακτάρ και ταυτόχρονα η κόρη του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Σουμεγιέ Ερντογάν, οι αναπληρωτές υπουργοί βιομηχανίας και τεχνολογίας Mehmet Fatih Kaçır και Çetin Ali Dönmez.

Ενημερωτικό δελτίο της καθημερινής Sabah

Να είστε ενήμεροι για το τι συμβαίνει στην Τουρκία, στην περιοχή και στον κόσμο.


Μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή. Με την εγγραφή σας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου μας. Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

Leave a Comment