Η τιμή είναι ο κύριος λόγος που οι καταναλωτές θέλουν να εξαιρεθούν από τους παρόχους ασφάλισης αυτοκινήτου

Πολλοί Αμερικανοί που σκέφτονται να ακυρώσουν την ασφάλιση του αυτοκινήτου τους λένε ότι έχουν κίνητρο από την τιμή. (iStock)

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την εταιρεία δεδομένων AnalyticsIQ, η πλειοψηφία των Αμερικανών που σκέφτονται να αλλάξουν πάροχο ασφάλισης αυτοκινήτου ανέφεραν την τιμή ως το κύριο κίνητρο.

Το 50% των ερωτηθέντων που σκέφτονταν να αλλάξουν ασφαλιστές αυτοκινήτων είπαν ότι το συμβόλαιό τους ήταν πολύ ακριβό και το 37% είπε ότι θα άλλαζαν εταιρεία αν έβρισκαν καλύτερη συμφωνία.

Σχεδόν όλοι οι ερωτηθέντες είπαν ότι είχαν κάθε έναν από τους κύριους τύπους ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένων αστικής ευθύνης, σύγκρουσης, ιατρικών λογαριασμών, σωματικών βλαβών και ολοκληρωμένων, καθώς και ανασφάλιστων και υποασφαλισμένων.

Μεταξύ των ερωτηθέντων που δεν είχαν αυτή τη συγκεκριμένη κάλυψη, το 37% είπε ότι αρνήθηκε την κάλυψη επειδή ήταν πολύ ακριβό.

Σύμφωνα με την Έκθεση Τάσεων Ασφάλισης Αυτοκινήτων 2022 της Insurify, ο μέσος Αμερικανός ξόδεψε 1.705 $ για ασφάλιση αυτοκινήτου το 2022. Το ποσοστό αυτό είναι 4% περισσότερο από το 2021 και 17% περισσότερο από το 2020.

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα για την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας, σκεφτείτε να μεταβείτε σε έναν νέο πάροχο ασφάλισης αυτοκινήτου για να λάβετε χαμηλότερο μηνιαίο επιτόκιο. Μπορείτε να επισκεφτείτε το Credible για να συγκρίνετε τις επιλογές και να βρείτε το εξατομικευμένο ασφάλιστρο χωρίς να επηρεαστεί το πιστωτικό αποτέλεσμά σας.

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΣΤΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ: ΠΩΣ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ

Οι αντιλήψεις για την οικονομική προσιτότητα της ασφάλισης αυτοκινήτου επηρεάζουν τις βαθμολογίες ικανοποίησης

Το AnalyticsIQ αναφέρει ότι οι οδηγοί που βρήκαν τα συμβόλαια ασφάλισης αυτοκινήτου τους “πολύ προσιτά” ανέφεραν σημαντικά υψηλότερα ποσοστά ικανοποίησης από εκείνους που είπαν ότι ήταν “πολύ ακριβά”.

«Επιπλέον, το επίπεδο ικανοποίησης προέβλεψε την πιθανότητα αλλαγής ασφαλιστικού φορέα», ανέφερε η AnalyticsIQ σε έκθεση έρευνας. «Καθώς μειώθηκαν οι βαθμολογίες ικανοποίησης, αυξήθηκε η πιθανότητα να πούμε «ναι» ή «ίσως» στην αλλαγή εταιρείας κινητής τηλεφωνίας».

Συνολικά, πολλοί πελάτες το 2022 έχουν κάποια προβλήματα με τα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου τους. Σύμφωνα με την Έρευνα Ασφάλισης Αυτοκινήτων των ΗΠΑ JD Power 2022, η ικανοποίηση των πελατών με τις τιμές ασφάλισης αυτοκινήτων μειώθηκε «σημαντικές πέντε μονάδες από το 2021» σε 769 από 1.000. Η ικανοποίηση των πελατών με τους παρόχους ασφάλισης αυτοκινήτων μειώθηκε από 835 το 2021 σε 834 το 2022.

Εάν σκέφτεστε να αλλάξετε εταιρεία ασφάλισης αυτοκινήτου, μπορείτε να επισκεφτείτε το Credible για να συγκρίνετε πολλές επιλογές και να βρείτε την προσαρμοσμένη τιμή σας μέσα σε λίγα λεπτά.

ΕΡΕΥΝΑ Ο ΥΨΗΛΟΣ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

Το ενδιαφέρον για την εγχώρια ασφάλιση αυξάνεται

Η έρευνα του AnalyticsIQ διαπίστωσε ότι η ασφάλιση αυτοκινήτου, μια μορφή ομαδικής ασφάλισης με την αγορά ενός προϊόντος όπως ένα όχημα, κερδίζει ενδιαφέρον παρά το χαμηλό ποσοστό απορρόφησης.

Λιγότερο από το 1% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει κάλυψη, αλλά περισσότερο από το 87% δήλωσε ότι θα ενδιαφερόταν να μάθει περισσότερα για αυτό το είδος ασφάλισης. Οι κύριοι λόγοι που οι άνθρωποι ενδιαφέρθηκαν για την εγχώρια ασφάλιση ήταν το χαμηλό συνολικό κόστος και η ατομική κάλυψη. Άλλοι λόγοι περιλαμβάνουν την ευκολία και την ευκολία της μετάβασης από την τρέχουσα πολιτική στην εσωτερική πολιτική.

«Οι πελάτες θέλουν την ηρεμία πάνω από όλα», αναφέρει η AnalyticsIQ σε μια έκθεση έρευνας. “Αυτή η άνεση προέρχεται από τη γνώση ότι λαμβάνουν προσαρμοσμένη κάλυψη (τόσο σε πλάτος όσο και σε βάθος) σε τιμή που ταιριάζει στον προϋπολογισμό τους, καθώς και σε έναν βολικό και προσβάσιμο πόρο όταν χρειάζεται.”

Αν δυσκολεύεστε με τις αυξανόμενες τιμές και θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα στην ασφάλιση του αυτοκινήτου σας, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε να μεταβείτε σε έναν νέο πάροχο για να μειώσετε το μηνιαίο ασφάλιστρο. Επισκεφτείτε το Credible για να συγκρίνετε πολλούς παρόχους ασφάλισης αυτοκινήτου ταυτόχρονα χωρίς να επηρεαστεί η πιστωτική σας βαθμολογία.

ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ; ΚΑΤΑΦΟΡΑ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ

Έχετε μια οικονομική ερώτηση αλλά δεν ξέρετε ποιον να ρωτήσετε; Στείλτε ένα email σε έναν αξιόπιστο ειδικό για τα χρήματα στη διεύθυνση [email protected] και η ερώτησή σας μπορεί να απαντηθεί από το Credible στη στήλη Money Expert.

Leave a Comment