Η πρόωρη συνταξιοδότηση μπορεί να δημιουργήσει οικονομική κρίση

Η πρόωρη συνταξιοδότηση μπορεί να δημιουργήσει οικονομική κρίση

Πολλοί άνθρωποι δεν θα έχανε την ευκαιρία να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα. Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένα ολόκληρο κίνημα που χτίζεται γύρω από την ιδέα της πρόωρης συνταξιοδότησης – Οικονομική Ανεξαρτησία, Πρόωρη Συνταξιοδότηση (FIRE).

Χρειάζεστε βοήθεια για τον προγραμματισμό της συνταξιοδότησης; Εξετάστε το ενδεχόμενο να συνεργαστείτε με έναν καταπιστευματικό οικονομικό σύμβουλο.

Όμως, όπως ακούγεται η πρόωρη συνταξιοδότηση, έρχεται με δύο πολύπλοκα προβλήματα. Πρώτον, οι επενδυτές έχουν λιγότερο χρόνο για να αποταμιεύσουν, επιτρέποντας στις επενδύσεις τους να παράγουν σύνθετες αποδόσεις. Δεύτερον, θα εξαρτώνται από τα χρήματα που θα λάβουν από αυτές τις επενδύσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εάν συνεχίσουν να αποδίδουν.

Μια νέα ερευνητική έκθεση από την Allspring Global Investments – “Hiding Behind Behind Average Prices” θέτει αυτή την πραγματικότητα σε προοπτική. Η έκθεση επισημαίνει ότι η συνταξιοδότηση τρία χρόνια νωρίτερα από το αναμενόμενο αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα να μην καλυφθούν οι εισοδηματικές ανάγκες συνταξιοδότησης.

“Το συμπέρασμα από την έρευνά μας είναι ότι οι συνταξιούχοι τα πάνε καλά, αλλά οι σχεδόν συνταξιούχοι αγωνίζονται και ανησυχούν”, δήλωσε ο Ron Cohen του Allspring. «Οι τρεις μεγαλύτεροι τομείς ανησυχίας που βρήκαμε αφορούσαν τους φόρους, την Κοινωνική Ασφάλιση και το Ιατρείο, και αυτά τα θέματα είναι ώριμα για καθοδήγηση και εκπαίδευση».

Πώς αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρης συνταξιοδότησης

Η πρόωρη συνταξιοδότηση μπορεί να δημιουργήσει οικονομική κρίση

Η πρόωρη συνταξιοδότηση μπορεί να δημιουργήσει οικονομική κρίση

Η έρευνα δείχνει ότι ένας συνταξιούχος που σκοπεύει να αντικαταστήσει το 80% του εργασιακού του εισοδήματος εάν συνταξιοδοτηθεί στα 65 του χρόνια έχει 13% πιθανότητες να αντιμετωπίσει οικονομικό έλλειμμα μόλις τρία χρόνια νωρίτερα, σε σχεδόν 35% αν συνταξιοδοτηθεί στα 62 του. Ένα χαμηλότερο ποσοστό αναπλήρωσης για το προσυνταξιοδοτικό εισόδημα – από 80% σε 70% – μειώνει τον συνολικό κίνδυνο ελλείψεων, αλλά η τάση είναι ισχυρή. Αντί για δυνητικό μειονέκτημα 5% με τη συνταξιοδότηση στα 65, ο κίνδυνος αυξάνεται σε περισσότερο από 20% εάν η συνταξιοδότηση συμβεί τρία χρόνια νωρίτερα.

Αυτός ο κίνδυνος είναι ακόμη πιο σημαντικός επειδή πολλοί συνταξιούχοι εγκαταλείπουν νωρίς την εργασία τους λόγω απώλειας εργασίας ή προβλημάτων υγείας, όχι επειδή θέλουν ή έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Ωστόσο, η μελέτη διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος οικονομικού ελλείμματος μειώνεται σημαντικά εάν οι συνταξιούχοι συνεχίσουν να κερδίζουν εισόδημα δουλεύοντας μόλις 10 ώρες την εβδομάδα, αντί να εγκαταλείψουν την εργασία τους εντελώς. Σε αυτή την περίπτωση, ο κίνδυνος ανεπάρκειας μειώθηκε από 12% σε 5%. Οι συνταξιούχοι που παραμένουν ενεργοί βλέπουν επίσης βελτιώσεις στη συνολική υγεία και ευημερία τους, γεγονός που μπορεί να μειώσει το ιατρικό τους κόστος.

Άλλα ζητήματα συνταξιοδότησης

Η πρόωρη συνταξιοδότηση μπορεί να δημιουργήσει οικονομική κρίση

Η πρόωρη συνταξιοδότηση μπορεί να δημιουργήσει οικονομική κρίση

Τα επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης και Medicare είναι επίσης σημαντικά ζητήματα όταν αποφασίζετε πότε θα συνταξιοδοτηθείτε, σύμφωνα με τη μελέτη. Τα τρία τέταρτα των συνταξιούχων που ερωτήθηκαν ως μέρος της μελέτης είπαν ότι η συλλογή και των δύο τύπων κρατικών επιδομάτων θα επηρεαστεί όταν σταματήσουν να εργάζονται. Το 60% των συνταξιούχων είπε ότι τα επιδόματα Κοινωνικής Ασφάλισης ήταν σημαντικά για τη χρονική στιγμή της συνταξιοδότησής τους και το 57% είπε ότι το Medicare ήταν ένας παράγοντας.

Επίσης, όσον αφορά την Κοινωνική Ασφάλιση, το ένα τρίτο των σχεδόν συνταξιούχων είπε ότι έβγαζαν ήδη μηνιαίο έλεγχο κοινωνικής ασφάλισης, παρόλο που εξακολουθούσαν να εργάζονται. Μετά τη συνταξιοδότηση, το 44% των συνταξιούχων δήλωσαν ότι άρχισαν να εισπράττουν επιδόματα αμέσως και το 60% των παραλίγο συνταξιούχων δήλωσε ότι σχεδίαζε να κάνει το ίδιο.

Η απόφαση για το πώς και πότε θα συλλέγονται τα επιδόματα Κοινωνικής Ασφάλισης και οι επιλογές του Medicare είναι δύσκολες προκλήσεις, με τους μισούς συνταξιούχους να βασίζονται στον εαυτό τους για να κατανοήσουν αυτά τα περίπλοκα ομοσπονδιακά προγράμματα παροχών. Από τους παραλίγο συνταξιούχους, το 48% δήλωσε ότι ήθελε βοήθεια για να εγγραφεί στο Medicare και το 47% δεν ήταν σίγουρο αν θα λάμβαναν όλες τις παροχές Κοινωνικής Ασφάλισης που δικαιούνται.

Στην έρευνα, που διεξήχθη από το Escalent τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, συμμετείχαν 1.504 εργαζόμενοι Αμερικανοί (μέση ηλικία 60 ετών) και 1.254 συνταξιούχοι Αμερικανοί (μέση ηλικία 70 ετών).

Συμπέρασμα

Η πρόωρη συνταξιοδότηση ακούγεται υπέροχο, αλλά χρειάζεται πολύς προγραμματισμός για να πραγματοποιηθεί. Επειδή η πρόωρη συνταξιοδότηση μπορεί να συνοδεύεται από έναν σημαντικό κίνδυνο: να ξεμείνουν από χρήματα. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι κάποιος που σχεδιάζει να αντικαταστήσει το 80% του προσυνταξιοδοτικού εισοδήματός του και να συνταξιοδοτηθεί σε ηλικία 62 ετών έχει περίπου τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να συνταξιοδοτηθεί από κάποιον που συνταξιοδοτείται στα 65 του. ο σκοπός και η μερική απασχόληση στη συνταξιοδότηση μπορούν να μειώσουν σημαντικά αυτόν τον κίνδυνο.

Συμβουλές προγραμματισμού συνταξιοδότησης

  • Εάν είστε 50 ετών και άνω, εξετάστε το ενδεχόμενο να αυξήσετε τις συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις σας με εισφορές κάλυψης. Το 2023, το IRS επιτρέπει σε άτομα 50 ετών και άνω να εξοικονομήσουν επιπλέον 7.500 $ σε έναν λογαριασμό 401(k) ή στο χώρο εργασίας, καθώς και 1.000 $ σε έναν ατομικό λογαριασμό συνταξιοδότησης (IRA). Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συνεισφέρετε έως και 30.000 $ σε ένα 401(k) και έως και 7.500 $ σε έναν IRA το 2023.

  • Η εύρεση ενός ειδικευμένου οικονομικού συμβούλου για να σας βοηθήσει να προγραμματίσετε τη συνταξιοδότηση δεν είναι δύσκολη. Το δωρεάν εργαλείο του SmartAsset σας ταιριάζει με έως και τρεις ελεγμένους οικονομικούς συμβούλους στην περιοχή σας και μπορείτε να συναντηθείτε με τον σύμβουλό σας χωρίς χρέωση για να αποφασίσετε ποιος είναι κατάλληλος για εσάς. Εάν είστε έτοιμοι να βρείτε έναν σύμβουλο για να σας βοηθήσει να πετύχετε τους οικονομικούς σας στόχους, ξεκινήστε τώρα.

Πιστωτική φωτογραφία: ©iStock.com/marekuliasz, ©iStock.com/tylim, ©iStock.com/olm26250

The post Η πρόωρη συνταξιοδότηση θα μπορούσε να δημιουργήσει οικονομική κρίση εμφανίστηκε πρώτα στο SmartAsset Blog.

Leave a Comment