Η Πολιτική Startup της J&K τροφοδοτεί τα νέα μυαλά να επιδιώξουν την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα

Η κυβέρνηση του Τζαμού και Κασμίρ χτίζει ένα ενθαρρυντικό οικοσύστημα για την προώθηση της καινοτομίας και των νεοφυών επιχειρήσεων στην Επικράτεια της Ένωσης με φιλελεύθερη χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με την «Πολιτική J&K Startup 2018-2028», η διοίκηση του UT στοχεύει να καλλιεργήσει και να εμπνεύσει τα νέα και επιχειρηματικά μυαλά του Τζαμού και του Κασμίρ να επιδιώξουν την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα δημιουργώντας ένα ζωντανό και ευνοϊκό περιβάλλον startup στην περιοχή.

Ορισμένοι τομείς εστίασης έχουν προσδιοριστεί βάσει αυτής της πολιτικής που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων Κατασκευές και Μηχανική, Επεξεργασία Τροφίμων και Συναφείς δραστηριότητες, Γεωργία, Οπωροκηπευτική και Ανθοκομία, συμπεριλαμβανομένων των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, της τεχνολογίας ένδυσης και μόδας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της χειροτεχνίας και των χειροποίητων αργαλιών και περιλαμβάνουν ένα στοιχείο σχεδίασης, Ηλεκτρονικά Σχεδιασμός συστήματος. και Κατασκευή, μεταξύ άλλων, υπηρεσιών που ενεργοποιούνται από την Πληροφορική.

Ο κύριος στόχος της J&K Startup Policy 2018-2028 είναι να διευκολύνει την ανάπτυξη και ανάπτυξη τουλάχιστον 500 νέων startups στο Τζαμού και στο Κασμίρ τα επόμενα 10 χρόνια. Ο στόχος περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία τουλάχιστον 10 νέων υπερσύγχρονων θερμοκοιτίδων, συμπεριλαμβανομένου του ιδιωτικού τομέα, τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε επενδύσεις πρώιμου σταδίου για επίδοξες και υπάρχουσες νεοφυείς επιχειρήσεις και τη δημιουργία εργαστηρίων καινοτομίας σε επιλεγμένα σχολεία και κολέγια ανώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. . Τουλάχιστον τρία εργαστήρια παραγωγής, ένα το καθένα στο Τζαμού, Κασμίρ και Λαντάκ, μαζί με τη δημιουργία ενός ισχυρού θεσμικού πλαισίου για την αποτελεσματική εφαρμογή, παρακολούθηση και αξιολόγηση αυτής της πολιτικής.

Η πολιτική εστιάζει επίσης σε καινοτόμα έργα, όπως ιδέες ικανές να εφαρμόσουν νέα ή διασπαστική τεχνολογία στην ανάπτυξη υφιστάμενων και νέων προϊόντων, διαδικασιών ή υπηρεσιών, ικανών να λύσουν αποτελεσματικά οποιοδήποτε από τα υπάρχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία στο σύνολό της. Η πολιτική εστιάζει επίσης στην προώθηση νεοφυών επιχειρήσεων, πλατφορμών όπως startup hub, incubator, επενδυτές αγγέλων, εργαστήρια καινοτομίας, Entrepreneurship Development Cells και Fabrication Lab.

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας Τζαμού και Κασμίρ (JKEDI) ανακηρύχθηκε ο κομβικός οργανισμός για την εφαρμογή της πολιτικής και ο Διευθυντής του JKEDI διορίστηκε ως ο κομβικός αξιωματικός του UT.

Η πολιτική παρέχει επίσης διάφορα οφέλη και κίνητρα στην επιχείρηση που είναι γνωστή ως startup. Μέσω του JKEDI, η κυβέρνηση παρέχει χώρο συνεργασίας με αδιάκοπο internet υψηλής ταχύτητας με επιδοτούμενο κόστος σε επιλεγμένες φημισμένες νεοφυείς επιχειρήσεις στις πανεπιστημιουπόλεις της στο Pampore και στο Bari-Brahmana και στα 22 κέντρα περιφερειών. 10.000 (για ένα χρόνο) καταβάλλονται και σε νεοεκκινούντες.

Ο Αντικυβερνήτης Manoj Sinha ζήτησε πρόσφατα από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να επικεντρωθούν στην οικονομική προσιτότητα, τη βιωσιμότητα καινοτόμων προϊόντων, τη δημιουργία ομάδων βιομηχανικής καινοτομίας για την ενθάρρυνση των νέων επιχειρηματιών και την προώθηση της δημιουργίας θέσεων εργασίας. «Υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Narendra Modi, οι ινδικές startups παίρνουν τη θέση τους στην παγκόσμια αγορά. Η Ινδία κατατάσσεται πλέον στην τρίτη θέση στον κόσμο όσον αφορά την καινοτομία και τις νεοφυείς επιχειρήσεις, μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα», δήλωσε ο Υποδιοικητής.

Συγκεκριμένα, η J&K έχει καταταχθεί μεταξύ των πέντε «καλύτερων επιδόσεων» στην κατάταξη νεοφυών επιχειρήσεων του 2021 στην Ινδία, σημειώνοντας υψηλή βαθμολογία σε παραμέτρους όπως η υποστήριξη επώασης, η θεσμική υποστήριξη και η προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Το οικοσύστημα εκκίνησης στο J&K αποτελείται από τοπικές εκδόσεις ή απομιμήσεις εθνικών παικτών όπως οι Ola, Uber, Amazon, Flipkart και Zomato, καθώς αυτοί οι μονόκεροι έχουν ελάχιστη παρουσία στην περιοχή όσον αφορά τις περιοχές εξυπηρέτησης ή το επίπεδο διείσδυσης.—Φορεία.

Leave a Comment