Η ποικιλομορφία του κλάδου του μάρκετινγκ βελτιώνεται, αλλά εξακολουθεί να υστερεί για ανώτερες θέσεις

Η εθνοτική ποικιλομορφία στους οργανισμούς μάρκετινγκ συνεχίζει να βελτιώνεται συνολικά, αλλά μειώνεται καθώς οι οργανισμοί ανεβαίνουν στο οργανόγραμμα, σύμφωνα με μια νέα έρευνα του ANA.

Γιατί μας νοιάζει; Η διαφορετικότητα σε όλα τα επίπεδα της εταιρείας είναι βασικός δείκτης επιτυχίας και παραγωγικότητας της εταιρείας. Τα οφέλη της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης μπορούν να φανούν στην απόδοση των αποθεμάτων και των εσόδων, στη στρατολόγηση και διατήρηση, καθώς και στην απόκτηση και την αφοσίωση πελατών. Ένας διαφορετικός οργανισμός μάρκετινγκ βοηθά στην προσέγγιση διαφορετικών αγορών.

Περίπου το 29,1% των ερωτηθέντων στη βιομηχανία μάρκετινγκ/διαφήμισης φέτος ταυτίστηκαν ως Αφροαμερικανοί/Μαύροι, Ασιάτες, Ισπανόφωνοι/Λατινοί, Αμερικανοί Ινδιάνοι/Ιθαγενείς της Αλάσκας και/ή Ιθαγενείς Νησιώτες της Χαβάης/Ειρηνικού. Αυτό είναι 1,9% από 27,2% πέρυσι και 3% από 26% το 2018, την πρώτη χρονιά που το ANA διεξήγαγε την έρευνα.

Σκάψτε βαθιά: Με τους αριθμούς: Η διαφορετικότητα και η ένταξη είναι καλή υπόθεση

Πηγή: ANA Diversity Report for the Marketing/Advertising Industry 2022

Συγκεκριμένα, ο κλάδος είναι 7,2% Αφροαμερικανός/Μαύρος, 10,2% Ασιάτης και 10,9% Ισπανός/Λατίνος. Οι Αφροαμερικανοί/Μαύροι και οι Ισπανόφωνοι/Λατίνοι αυξήθηκαν σημαντικά από πέρυσι (6,6% και 8,9%, αντίστοιχα) Ωστόσο, όπως σημειώνει η έκθεση, «η αντιπροσώπευση και για τους δύο εξακολουθεί να είναι σημαντικά χαμηλότερη από το ποσοστό πληθυσμού των ΗΠΑ (12, 1% και 18,7) . σύμφωνα με %).”

Ενώ ο αριθμός των Ασιατών μειώθηκε από 11,7% σε 10,2% πέρυσι, εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλότερος από το μερίδιο του πληθυσμού των ΗΠΑ (5,9%).

Οι Αφροαμερικανοί/Μαύροι αποτελούν το 10,7% των διοικητικών/γραφικών εργαζομένων στον κλάδο και μόνο το 5% των ανώτερων διευθυντικών θέσεων. Για τους Ισπανόφωνους, η πτώση είναι ακόμη πιο απότομη, από 15,5% σε 8,2%. Η τάση είναι αντίστροφη για τους Ασιάτες, οι οποίοι αποτελούν το 9,8% των διοικητικών/γραφικών εργαζομένων και το 11,1% των ανώτερων θέσεων.

Η έκθεση σημειώνει ότι, ενώ απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες για την αύξηση της ποικιλομορφίας, αυτό που βλέπουμε τώρα είναι μια αντανάκλαση των δημογραφικών αλλαγών και των υφιστάμενων πρωτοβουλιών για την ποικιλομορφία. “[This] Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένου ότι ο νεότερος πληθυσμός των ΗΠΑ τείνει να είναι πιο πολυπολιτισμικός από τον παλαιότερο πληθυσμό των ΗΠΑ, και επίσης ότι οι προσπάθειες των εταιρικών εταιρειών της Αμερικής να διαφοροποιήσουν τη γραμμή ταλέντων έχουν σημειώσει πρόοδο.

Σκάψτε βαθιά: Τι είναι η διαφορετικότητα, η ισότητα και η ένταξη και γιατί τα χρειάζονται οι έμποροι;

Η ανισότητα των φύλων. Όσον αφορά το φύλο, ο κλάδος κυριαρχείται από γυναίκες, με τις γυναίκες να αποτελούν το 67,5% του εργατικού δυναμικού. Δυστυχώς, όσο υψηλότερη είναι η θέση, τόσο χαμηλότερος είναι ο αριθμός. Ενώ οι άνδρες αποτελούν το 32,4% των οργανισμών μάρκετινγκ/διαφημίσεων, αποτελούν το 44,2% των ανώτερων θέσεων.

Μεθοδολογία. Για την έρευνα, το ANA ζήτησε από τις εταιρείες-μέλη που δημιούργησαν έναν λογαριασμό να απαντήσουν εθελοντικά και ανώνυμα σε ερωτήσεις για να προσδιορίσουν το φύλο και την εθνικότητα τους. Κατά τη διάρκεια της τριετίας από την 1η Ιουλίου 2019 έως τις 30 Ιουνίου 2022, 32.623 επαγγελματίες του μάρκετινγκ απάντησαν στην ερώτηση σχετικά με το φύλο και 29.194 στην ερώτηση σχετικά με την εθνικότητα. Η βάση των ερωτώμενων αποτελείται από μέλη μάρκετινγκ από την πλευρά του πελάτη και μέλη παρόχων λύσεων μάρκετινγκ. Στην έκθεση του 2021, 31.790 επαγγελματίες του μάρκετινγκ απάντησαν στην ερώτηση για το φύλο και 28.862 στην ερώτηση σχετικά με την εθνικότητα.


Αποκτήστε το MarTech! Καθημερινά. Ελεύθερος. Στα εισερχόμενά σας.Σχετικά με τον Συγγραφέα

Κωνσταντίνος φον Χόφμαν

Ο Constantine von Hoffman είναι ο αρχισυντάκτης του MarTech. Ένας βετεράνος δημοσιογράφος, ο John έχει καλύψει τις επιχειρήσεις, τα οικονομικά, το μάρκετινγκ και την τεχνολογία για τα CBSNews.com, Brandweek, CMO και Inc. Υπήρξε αρχισυντάκτης της πόλης της Boston Herald, παραγωγός ειδήσεων στο NPR, και έχει γράψει για το Harvard Business Review, Βοστώνη. Magazine, Sierra και πολλές άλλες εκδόσεις. Υπήρξε επίσης επαγγελματίας stand-up κωμικός, έχει μιλήσει σε συνέδρια anime και gaming για τα πάντα, από το My Neighbor Totoro μέχρι την ιστορία των ζαριών και των επιτραπέζιων παιχνιδιών, και είναι ο συγγραφέας του μαγικού ρεαλιστικού μυθιστορήματος John Henry the Revelator. Ζει στη Βοστώνη με τη γυναίκα του, Τζένιφερ, και λίγο πολύ σκυλιά.

Leave a Comment