Η πεθερά μου θέλει να μετακομίσω στο σπίτι

Αυτό είναι μέρος της στήλης Εβδομάδα ΣυμβουλευτικήςΣυνιστάται ο Slate να σημειώνει τα πάντα.

Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεστε είναι μια διαφορετική οπτική. Έτσι αυτή την εβδομάδα, οι αρθρογράφοι μας άλλαξαν τομείς εμπειρογνωμοσύνης. Σε αυτήν την έκδοση, η αρθρογράφος Jessica Stoya αντιμετωπίζει τα προσωπικά σας οικονομικά θέματα.

Αγαπητέ Pay Dirt,

Ο ενάμιση χρόνο αγόρι μου μένει στο σπίτι με τους γονείς του. Δυστυχώς, ο πατέρας του πέθανε την περασμένη εβδομάδα. Η μητέρα του θέλει να πληρώσει το στεγαστικό δάνειο του σπιτιού γιατί δεν έχει την οικονομική δυνατότητα. Θέλει επίσης να ζω μαζί τους γιατί του αρέσει να είναι κοντά μου. Κι εμένα μου αρέσει να βρίσκομαι εκεί, αλλά ζω μόνη μου αυτή τη στιγμή. Είμαι περήφανος για αυτό και για όλα τα πράγματα που αγόρασα για να είμαι ιδιοκτήτης του διαμερίσματος. Στο μυαλό μου έβλεπα να παίρνουμε τη θέση μας και να ζούμε τη ζωή μαζί. Μιλάει για γάμο, αλλά δεν θέλω να μένω στο σπίτι των γονιών του. Τι κάνουμε?

– Καινούργιο σπίτι

Αγαπητέ Νέο Σπίτι,

Ο πατέρας του φίλου σου πέθανε την περασμένη εβδομάδα. Είναι πολύ φρέσκο ​​και οι άνθρωποι τείνουν να αντιδρούν όταν συμβαίνει μια μεγάλη απώλεια. Αφού καταλαγιάσει η σκόνη, το πρώτο βήμα είναι να μάθετε τι θέλει ο αγαπημένος σας. Του μητέρα θέλει να πληρώσει την υποθήκη και αυτός θέλει να μετακομίσεις μαζί τους. Κάνει αυτός να εξοφλήσει το στεγαστικό δάνειο, να συνεχίσει να μένει εκεί και να σας προσθέσει στο νοικοκυριό; Αποκτήστε μια ξεκάθαρη εικόνα για το πού αλληλεπικαλύπτονται οι επιθυμίες του συντρόφου σας και οι επιθυμίες σας.

Εάν θέλει να μείνει σε αυτό το σπίτι και να πληρώσει το στεγαστικό δάνειο, ρωτήστε τον πώς πιστεύει ότι μπορεί να είναι το μέλλον σας μαζί βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Θα συνεχίσει αυτή τη συμφωνία με τη μητέρα της για μερικά χρόνια και μετά θα μετακομίσει σε ένα σπίτι μαζί σας ενώ εσείς θα συνεχίσετε να ζείτε ανεξάρτητα; Μπορούν αυτός και η μητέρα του να πληρώσουν μόνοι τους την πλήρη υποθήκη ή χρειάζονται τρίτο μέρος για να συνεισφέρει; Εάν ισχύει το δεύτερο, εξετάστε σοβαρά την πιθανότητα να βρεθείτε παγιδευμένοι στο μέλλον προτού αποφασίσετε εάν είστε διατεθειμένοι να κάνετε τον συμβιβασμό που περιλαμβάνει τη μετακίνηση μαζί τους. Και αν αποφασίσετε να κάνετε αυτόν τον συμβιβασμό, βεβαιωθείτε ότι έχετε μια νομική συμφωνία που καλύπτει ευθύνες και προσδοκίες για όλους.

Μπορούν να φέρουν κάποιον άλλο εκτός από εσάς για συγκάτοικο. Μπορούν να ξεκινήσουν τη διαδικασία πώλησης του σπιτιού. Και καθώς αρχίζουν να προσαρμόζονται στην απώλεια που μόλις βίωσαν, αυτές οι άλλες επιλογές μπορεί να φαίνονται πιο έγκυρες από ό,τι τώρα. Σκεφτείτε τις δικές σας ανάγκες και αν η συνέχιση της σχέσης σας απαιτεί να ξεπεράσετε τα όριά σας, θυμηθείτε ότι μερικές φορές οι εξαιρετικές σχέσεις με σπουδαίους ανθρώπους δεν λειτουργούν λόγω συνθηκών ζωής.

Το Pay Dirt είναι η στήλη συμβουλών για χρήματα της Slate. Έχετε μια ερώτηση; Στείλε το στη Λίλιαν, την Αθηνά και την Ελισάβετ από εδώ. (Είναι ανώνυμο!)

Αγαπητέ Pay Dirt,

Ο σύζυγός μου είναι παθιασμένος με όλα όσα κάνει και είναι ένας από τους πιο σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους που έχω γνωρίσει ποτέ. Το πρόβλημα είναι ότι πάντα ταχυδακτυλουργεί τις ευθύνες του ενώ εργάζεται περισσότερες από εκατό ώρες την εβδομάδα, αναλαμβάνοντας τεράστιες νέες προκλήσεις. Αυτό σημαίνει ότι σηκώνεται στις 4 το πρωί και εργάζεται μέχρι τα μεσάνυχτα τουλάχιστον έξι ημέρες την εβδομάδα και μετά παραπονιέται πικρά ότι δεν έχει ποτέ χρόνο για τον εαυτό του, τους φίλους του ή την οικογένειά του. Τον αγαπώ πολύ, αλλά είχα μερικές ακραίες «καθαρίσεις», επανατοποθετήσεις σταδιοδρομίας και τόση μοναξιά που ο σύντροφός μου και ο φίλος μου δεν έχουν ποτέ χρόνο να αφιερώσουν και φαίνεται να αγανακτούν κάθε δευτερόλεπτο που «χαίνομαι». Του ζήτησα να έρθει στη θεραπεία, αλλά “δεν υπάρχει χρόνος”, να παρατήσει τη δουλειά του και να πάρει ένα χρόνο άδεια (“αυτοκτονία καριέρας”, “όλα θα αποδώσουν σύντομα”), αλλά αυτό που είπα δεν είχε αποτέλεσμα και εγώ έγινε. Θέλω να φύγω, αλλά φοβάμαι ότι ο κόσμος του θα γκρεμιστεί. Θέλω να μείνω, αλλά δεν είναι έτσι. Δεν μπορώ πραγματικά να κάνω τίποτα;

– Φυγός φυλής αρουραίων

Αγαπητέ Rat Race,

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, αξίζει να μιλήσετε με τον/την σύζυγό σας όπου επικοινωνείτε απευθείας -με συγκεκριμένα λόγια- εκεί που βρίσκεστε. «Σε αγαπώ, σε σέβομαι και σε αγαπώ. Είμαι επίσης δυσαρεστημένη, προσπάθησα να καλύψω τις ανάγκες μου μέσα στη σχέση μας και χάνω την ελπίδα ότι αυτό είναι δυνατό. Αυτό είναι σε επίπεδο κρίσης. Σκέφτομαι σοβαρά να πάω. Θα συνεργαστείτε μαζί μου για να βρούμε έναν συμβιβασμό που να είναι αποδεκτός και από τους δυο μας;» Να είστε έτοιμοι να ακούσετε «όχι».

Δεν είμαι σίγουρος από πού πηγάζει ο φόβος σου ότι ο κόσμος της γυναίκας σου θα καταρρεύσει αν φύγεις. Η σχέση που περιγράφετε -και ειδικά τα εισαγωγικά γύρω από το “σπατάλη” υποδηλώνουν ότι λέει ότι το να περνάει χρόνο μαζί σας είναι χάσιμο – υποδηλώνει ότι δεν έχει επενδύσει ιδιαίτερα συναισθηματικά ή ξοδεύει αρκετό χρόνο μαζί σας για να κάνει οτιδήποτε. εκτός από την αόριστη έννοια του παντρεμένου, μου λείπει. Εάν μιλάτε περισσότερο για διοικητικές ανησυχίες γύρω από το σπίτι – ίσως το μαγείρεμα και το καθάρισμα – αυτό είναι εντάξει στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης εγχώριας συνεργασίας, αλλά στο πλαίσιο της επιστολής, δεν είναι κάτι που πρέπει να βασίζετε τις αποφάσεις σας στο αν θα συνεχίσετε την σχέση. σχετικά με.

Θέλετε περισσότερο Pay Dirt κάθε εβδομάδα; Εγγραφείτε στο Slate Plus τώρα.

Αγαπητέ Pay Dirt,

Το σημαντικό μου άλλο (αρσενικό) είναι πολύ φθηνό! Τρία χρόνια ραντεβού και διακοπές και πρέπει ακόμα να πληρώσω μόνος μου τα γεύματα και τα αεροπορικά εισιτήρια. Αρνείται να ξοδέψει χρήματα για τα γεύματά μου μαζί του, εκτός αν παραγγείλω το φθηνότερο στο μενού. Έχει δύο πολύ ωραία σπίτια, ένα RV, ένα αυτοκίνητο και δύο φορτηγά. Έχει πολύ μεγάλο τραπεζικό λογαριασμό και λογαριασμό ταμιευτηρίου. Όταν πάμε για ψώνια μαζί, θα ξοδέψει $100-$1000 για τον εαυτό του, αλλά ίσως (όχι συχνά) να μου αγοράσει ένα μπιχλιμπίδι $5. Πρόσφατα ξεκίνησε τα δισκία τεστοστερόνης και θέλει να κάνει σεξ κάθε βράδυ! Είναι 70 ετών και εγώ 66 ετών. Πρόσφατα του είπα ότι δεν μπορώ να πληρώσω τα δικά μου πια γιατί είμαι μόνο με κοινωνική ασφάλιση και οι αποταμιεύσεις μου έχουν μειωθεί σημαντικά από τότε που τον γνώρισα. Είναι όμορφη και της αρέσω, αλλά η φτηνότητά της με τρελαίνει. Πώς μπορώ να τον φτάσω;

– Βαρέθηκα να πληρώνω τα πάντα

Αγαπητέ κουρασμένο,

Πώς αντέδρασε ο αγαπημένος σας όταν του είπατε ότι το μόνο σας εισόδημα ήταν η Κοινωνική Ασφάλιση και ότι οι αποταμιεύσεις σας εξαντλήθηκαν σημαντικά; Αυτή η πρόταση μου φαίνεται πολύ ξεκάθαρη. Εάν δεν μπορεί να το επεξεργαστεί, δεν θα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του. Αν του έχουν προσφέρει φθηνότερα ταξίδια και δραστηριότητες, αυτό είναι σημάδι ότι προσπαθεί να συνεργαστεί μαζί σας. Αν όχι, θα υποθέσω ότι οι επιλογές σας είναι να συμβαδίσετε με τις συνήθειες δαπανών του ή να φύγετε από τη σχέση.

Συχνά πιστεύω ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις υποβολές στηλών συμβουλών ως μέρος για να εκτονωθούν και πιστεύουν ότι η σύνταξη μιας επιστολής μπορεί μερικές φορές να είναι χρήσιμη από μόνη της. Διαβάστε την επιστολή σας. Δεν είστε ευχαριστημένοι με τον διαχωρισμό των εξόδων ταξιδιού και ραντεβού, θα θέλατε να σας καλέσουν σε δείπνο χωρίς περιορισμούς τιμής στην επιλογή σας και δεν αγοράζετε πολύτιμα δώρα που σας ταιριάζουν. Επίσης, ενδιαφέρεται περισσότερο για το σεξ από εσάς. Έχετε σχέση εδώ και τρία χρόνια, αλλά δεν συμπεριλαμβάνετε απολύτως μηδενικές πληροφορίες σχετικά με το πώς βλέπει τα οικονομικά του και γιατί ζει τη ζωή του όπως τη ζει. Το μόνο θετικό που λες για εκείνη είναι ότι είναι όμορφη και σε «συμπαθείς».

Γιατί βγαίνεις ακόμα μαζί του; Με την πιο σοβαρή και γνήσια δυνατή έννοια, υπάρχει κάποιος άλλος λόγος εκτός από αδράνεια για να συνεχιστεί αυτή η σχέση; Μπορείτε να πάτε μόνοι σας για λίγο (σχεδόν φθηνότερα από το να βγαίνετε ραντεβού με αυτό το άτομο) και να αναζητήσετε άλλους συνεργάτες που χειρίζονται τα ραντεβού σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Εάν ακολουθείτε την τελευταία διαδρομή, ελέγξτε με πιθανούς νέους συνεργάτες για το πώς προτιμά ο καθένας από εσάς να μοιράζεται την οικονομική ευθύνη των ημερομηνιών και των διακοπών. πριν αντιμετωπίζοντάς τους σημαντικά.

Αγαπητέ Pay Dirt,

Ο σύζυγός μου και εγώ θέλαμε να κάνουμε ένα ταξίδι στην παραλία με φίλους εδώ και λίγο καιρό, και φαίνεται ότι μπορεί τελικά να το κάνουμε αυτό το καλοκαίρι. Μέσα σε μια εβδομάδα, βρήκαμε μια εξαιρετική τιμή σε ένα σπίτι οκτώ υπνοδωματίων και ειδοποιήσαμε φίλους που θέλαμε να προσκαλέσουμε για τα σχέδια. Όλοι τα πάμε καλά και έχουμε ξανακάνει παρόμοια ταξίδια.

Η ερώτησή μου είναι πώς να αποφασίσω για τη διαίρεση του δωματίου. Υπάρχουν τέσσερα king-size κρεβάτια (ένα master), ένα queen size, δύο σετ διπλών κρεβατιών, δύο μονά και ένα διπλό κρεβάτι (twin top, full bottom). Είμαστε μόνο 15, επτά ζευγάρια και ένας εργένης μέχρι στιγμής. Δεν είναι δίκαιο να ζητήσετε από το άτομο/ζεύγος που μοιράζεται την κουκέτα να πληρώσει το ίδιο ποσό με το ζευγάρι που θα πάρει την κύρια κρεβατοκάμαρα. Δύο ζευγάρια εξέφρασαν ότι δεν τους ένοιαζε πού θα κοιμηθούν, απλώς χάρηκαν που μπήκαν μέσα. δύο ζευγάρια ξεκαθάρισαν ότι θα πλήρωναν περισσότερα για ένα king-size κρεβάτι.

Δεν βγάζουμε όλοι το ίδιο χρηματικό ποσό, αλλά κανείς δεν ξεφεύγει από το ταξίδι και κανείς δεν μπορεί να ταξιδέψει μόνος του. Στο παρελθόν, όταν ταξιδεύαμε με μικρές παρέες, όλοι πλήρωναν το ίδιο ποσό ανεξάρτητα από την κρεβατοκάμαρα, κάτι που οδήγησε σε κάποια συναισθήματα θυμού. Ποιος θα ήταν ο δίκαιος τρόπος για την ανάθεση των δωματίων; Νομίζω ότι όλοι πληρώνουν το ίδιο ποσό για την κατάθεση (περίπου 90 $/άτομο) και στη συνέχεια, αφού ολοκληρωθεί η υπόλοιπη πληρωμή, μπορούμε να βρούμε έναν δίκαιο τρόπο να μοιράσουμε τις πληρωμές με βάση το τι θέλουν ή μπορούν να αντέξουν οικονομικά οι άνθρωποι. μπορεί να πληρώσει (μόνο $250 ανά άτομο για έναν βασιλιά, μόνο $150 για ένα κοινό κρεβάτι). Τι νομίζετε;

– Βασανιστήριο άμμου

Αγαπητέ Sand Doom,

Την τελευταία φορά που παρακολούθησα ένα μάθημα μαθηματικών, ήμουν 15 ετών και το μάθημα ήταν «μαθηματικά του καταναλωτή» – που ουσιαστικά σήμαινε την ισορροπία ενός μπλοκ επιταγών. Οπότε απαλλάσσομαι από κάθε ενασχόληση με τον πολλαπλασιασμό, τη διαίρεση και ειδικά το μέρος του γράμματος που μοιάζει με πρόβλημα λέξεων άλγεβρας.

Αυτό που νιώθω ικανός να ερμηνεύσω είναι να συσχετίσω ομάδες ανθρώπων έξω από βαθιές ιεραρχικές δομές. Αυτό είναι ένα χάος. Είναι πάντα κάπως χάος. Χωρίς τον αυταρχισμό, η καλύτερη ελπίδα σας είναι να τον μετριαστείτε μέσω της διαφάνειας και της συναίνεσης. Και όμως, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα εμπεριέχει κάποια σύγχυση που πρέπει να πλοηγηθεί. Είναι πολύ επικίνδυνο να αφήσετε την απόφαση για το πώς να μοιράσετε την πληρωμή για το σπίτι που όλοι σκοπεύετε να μοιραστείτε μέχρι να καταβάλουν οι άλλοι μια κατάθεση και να πληρώσουν. Λύστε το πριν κάποιος κανονίσει ταξίδια, σας στείλει χρήματα ή στείλει χρήματα στους ανθρώπους που νοικιάζουν το σπίτι. Θα θελήσετε επίσης να συμφωνήσετε εκ των προτέρων τι θα συμβεί εάν κάποιος δεν μπορέσει να το κάνει μετά τη δέσμευση.

Το γενικό στυλ λήψης αποφάσεων της ομάδας σας μπορεί να σας ενημερώσει για το πώς εξελίσσεται η διαδικασία. Για ορισμένες ομάδες ανθρώπων, η απλή ψηφοφορία φαίνεται απολύτως δίκαιη. Για άλλες ομάδες, μπορεί να προτιμηθεί εκτενής συζήτηση για το πώς θα ληφθεί η απόφαση. Για άλλους, η ιδανική κίνηση μπορεί να είναι η παροχή ενός σχεδίου όπου όλοι μπορούν απλώς να πάνε ή να παραλείψουν το ταξίδι. (Στην τελευταία περίπτωση, θα πρέπει να έχετε ένα δεύτερο σχέδιο ή περισσότερα άτομα να καλέσουν για να καλύψουν αυτές τις θέσεις, εάν κάποιοι αποφασίσουν να περάσουν.) Γνωρίζετε τους φίλους σας, επομένως θα είστε ο καλύτερος κριτής για το ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσετε.

Είτε εκτυπώνετε κατόψεις από μια λίστα ενοικίασης είτε κάνετε μόνοι σας ένα βασικό σκίτσο, θα θέλετε να έχετε κάποιο είδος οπτικού χάρτη των διαθέσιμων χώρων. Και θέλετε να είστε σαφείς σε όλους σχετικά με το συνολικό κόστος και πόσο κοστίζει κάθε δωμάτιο. Καλή τύχη και αντισταθείτε σε τυχόν δικτατορικές τάσεις που μπορεί να εμφανιστούν.

– Στόγια

Πρόσθετες συμβουλές από το Slate

Είμαι μια γκέι γυναίκα στα 30 μου με μια ερώτηση σχετικά με την εθιμοτυπία του αυνανισμού. Από την εφηβεία μου, ο αυνανισμός ενώ ονειροπολώ καλούς φίλους είναι παραβίαση της φιλίας, αλλά άλλοι «χαρακτήρες» στη ζωή μου—σέξι λέκτορας, καυτή αφεντική, χαριτωμένη πελάτισσα κ.λπ.—είναι δίκαιο παιχνίδι. Ένας από αυτούς τους τύπους στην επαγγελματική μου ζωή έχει, κατά τη διάρκεια πολλών ετών, γλίστρησε σε αυτό που θεωρώ αληθινό φίλο και η έλξη μου γι’ αυτόν ενισχύθηκε στη διαδικασία.

Leave a Comment