Η ομοσπονδιακή, κρατική χρηματοδότηση επιδεινώνει τις προοπτικές του προϋπολογισμού του Σαν Ντιέγκο

Η συντακτική επιτροπή λειτουργεί ανεξάρτητα από την αίθουσα σύνταξης του UT, αλλά τηρεί παρόμοια ηθικά πρότυπα. Βασίζουμε τα συντακτικά και τις εγκρίσεις μας σε αναφορές, συνεντεύξεις και σοβαρές συζητήσεις και προσπαθούμε για ακρίβεια, δικαιοσύνη και διακριτικότητα στην ενότητα μας. Δεν συμφωνείτε; Ενημέρωσέ μας.

Η είδηση ​​ότι η πόλη του Σαν Ντιέγκο εντείνει την αναζήτησή της για νέες πηγές εσόδων για να καλύψει τα αναμενόμενα «διαρθρωτικά ελλείμματα» στον ετήσιο προϋπολογισμό της 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων — εν μέρει λόγω του εκτοξευόμενου κόστους των παροχών μετά την καταστροφή της συνταξιοδοτικής «μεταρρύθμισης» της πόλης. σημαντικός και κατανοητός σάλος.. Η μεγάλη ιδέα των ηγετών των πόλεων για την επίλυση του σκανδάλου της χρηματοδότησης των συντάξεων – αναγκάζοντας τον τερματισμό των συνταξιοδοτικών παροχών για τις περισσότερες νέες προσλήψεις στην πόλη σε κάτι που αποδείχθηκε παράνομο μέτρο ψηφοφορίας το 2012 – επιδείνωσε το πρόβλημα. Αυτό παραμένει παράλογο. Ωστόσο, η πόλη συνεχίζει να κάνει δαπανηρά λάθη, με πιο αξιοσημείωτο την αγορά του 2016 ενός ερειπωμένου παλιού κτιρίου γραφείων στο κέντρο της πόλης στην οδό 101 Ash St.

Έτσι, μια πρόσφατη έκθεση για τα πιθανά έσοδα από τον ανεξάρτητο αναλυτή προϋπολογισμού της πόλης πιθανότατα θα καθορίσει τουλάχιστον την αρχική ατζέντα για τις επερχόμενες συζητήσεις πολιτικής. Ποιες νέες πληρωμές θα δέχονται οι κάτοικοι της πόλης; Πόσο μπορούν να χρεωθούν οι επισκέπτες χωρίς να βλάψουν τον τουρισμό; Οι ηγέτες θα αντιμετωπίσουν έναν δύσκολο πολιτικό απολογισμό καθώς σκέφτονται να προσθέσουν παρκόμετρα, να επιβάλουν νέους φόρους στις επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, να αυξήσουν τα τέλη στάθμευσης και να απαιτήσουν από μη κατοίκους να πληρώσουν για να παρκάρουν σε παραλίες και αγαπημένα πάρκα.

Ακόμη χειρότερα, οι πρόσφατες ομοσπονδιακές και πολιτειακές εξελίξεις κάνουν τη δημοσιονομική εικόνα της πόλης ακόμη πιο κλονισμένη.

Οι ομοσπονδιακές ειδήσεις ξεκινούν με μια αναμενόμενη ανάληψη της Βουλής των Αντιπροσώπων από τους Ρεπουμπλικάνους. Ανεξάρτητα από το τι μπορεί να θέλει η Γερουσία και ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, η Βουλή είναι απίθανο να περάσει οποιοδήποτε γενναιόδωρο κληροδότημα σε μεγάλες πόλεις που ελέγχονται από τους Δημοκρατικούς – πολύ λιγότερο από τα 548 εκατομμύρια δολάρια που έλαβε το Σαν Ντιέγκο το 2020 και το 2021 για ανακούφιση από την πανδημία. Με την κυβέρνηση των ΗΠΑ να έρχεται από έναν σοκαριστικά μη βιώσιμο μήνα κατά τον οποίο ξόδεψε 501 δισεκατομμύρια δολάρια αλλά έφερε μόλις 252 δισεκατομμύρια δολάρια, πολλοί Δημοκρατικοί θα είναι επίσης επιφυλακτικοί με την αύξηση των εγχώριων δαπανών. Εν τω μεταξύ, η συντηρητική πλειοψηφία του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι ένα λουκέτο για την ανατροπή της εντολής του Μπάιντεν για μονομερή διαγραφή τουλάχιστον 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων από χρέη φοιτητικού δανείου ως αντισυνταγματική αρπαγή εξουσίας. Κάτι τέτοιο θα χαλιναγωγούσε τον Μπάιντεν και θα ενίσχυε την ικανότητα της Βουλής να εμποδίζει τις δαπάνες που δεν αρέσει στο Δημοκρατικό Κόμμα.

Αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για την κατήφεια και τον χαμό της πόλης. Το κράτος είναι ολοένα και πιο πιθανό να δει μείωση των εσόδων – πιθανώς έως και 20 δισεκατομμύρια δολάρια το 2008-09 – που θα μπορούσε να διαρκέσει για χρόνια και να εξαφανίσει 37 δισεκατομμύρια δολάρια από τα αποθεματικά του γενικού προϋπολογισμού του. Ακόμη και αν η οικονομία είναι σχετικά υγιής, είναι πιθανό ένα δημοσιονομικό έλλειμμα πολύ μεγαλύτερο από τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια που προβλέπει το Γραφείο Νομοθετικού Αναλυτή. Αυτό οφείλεται στην εξαιρετική εξάρτηση του κράτους από τους φόρους υπεραξίας που πληρώνουν οι πολύ πλούσιοι, ιδιαίτερα τα στελέχη της τεχνολογίας. Τα τελευταία χρόνια, μόνο το 1 τοις εκατό των ατόμων που πληρώνουν φόρους εισοδήματος φυσικών προσώπων πλήρωσαν περίπου τους μισούς από αυτούς τους φόρους. Αυτό δεν θα διαρκέσει με τη χρηματιστηριακή αγορά στα πρόθυρα της χειρότερης χρονιάς από το 2008, με τον S&P 500 να υποχωρεί 20 τοις εκατό και τον τεχνολογικά βαρύ Nasdaq Composite να υποχωρεί 34 τοις εκατό. Τα άσχημα νέα ήταν αμείλικτα: τόσο το Bloomberg όσο και οι New York Times ανέφεραν αυτή την εβδομάδα ότι η τεχνολογική οικονομία του Σαν Φρανσίσκο φαίνεται να βρίσκεται στα πρόθυρα συρρίκνωσης. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι προβλέψεις των κρατικών εσόδων έχουν χαθεί τους τελευταίους μήνες, με εξαίρεση έναν ανώμαλο Οκτώβριο κατά τον οποίο το κράτος στρεβλώθηκε από χαμηλότερες από τις αναμενόμενες επιστροφές φόρων.

Όχι, το Σαν Ντιέγκο δεν θα είναι απομονωμένο από την αγωνία της πολιτείας. Το 2011, ο κυβερνήτης Jerry Brown και το νομοθετικό σώμα ανάγκασαν τις τοπικές κυβερνήσεις να αναλάβουν την ευθύνη για διάφορα προγράμματα ποινικής δικαιοσύνης, υγείας και ανθρώπινων υπηρεσιών. Κατάσχεσαν επίσης 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια από τις τοπικές κυβερνήσεις και ακύρωσαν τα τοπικά προγράμματα ανάπλασης. Αναμένετε παρόμοια παιχνίδια ισχύος το επόμενο έτος, εάν τα έσοδα μειωθούν ξανά.

Οι ομοσπονδιακές και κρατικές καταστάσεις δείχνουν ότι οι αυξήσεις εσόδων είναι απίθανο να σβήσουν το κόκκινο μελάνι της πόλης. Γι’ αυτό ο δήμαρχος Τοντ Γκλόρια και οι εννέα Δημοκρατικοί συνάδελφοί του στο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να ελέγξουν ή να μειώσουν τις δαπάνες όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο λόγω της δύναμης εκείνων με ακριβές λίστες επιθυμιών. Αλλά ό,τι κι αν κάνουν, πλησιάζει μια επώδυνη περίοδος για μια πόλη της οποίας οι αποφάσεις θα ελέγχονται εξονυχιστικά.

Leave a Comment