Η ομάδα NAMA ελπίζει να ανανεώσει τον ενθουσιασμό για το γεωργικό μάρκετινγκ στο Cal Poly

Αυτό το χειμερινό τρίμηνο, οκτώ σπουδαστές αγροτικών επιχειρήσεων θα αρχίσουν να εργάζονται σε μια πρόκληση μάρκετινγκ: την προώθηση μιας εταιρείας ρομποτικής που παράγει προϊόντα για τη συγκομιδή των καλλιεργειών.

Αυτοί οι σπουδαστές είναι μέλη της ομάδας του National Agri-Marketing Association (NAMA) του Cal Poly. Θα δημιουργήσουν μια στρατηγική επιχειρηματικού μάρκετινγκ για έναν πελάτη ρομποτικής και θα την παρουσιάσουν σε εθνικό διαγωνισμό τον Απρίλιο στο Σεντ Λούις του Μιζούρι. Η ομάδα NAMA του Cal Poly έχει κερδίσει τον εθνικό διαγωνισμό 12 φορές, με πιο πρόσφατη το 2017.

Η σύμβουλος σχολής της ομάδας NAMA και καθηγήτρια αγροτικών επιχειρήσεων Lisa Cork είπε ότι ελπίζει ότι η Cal Poly θα κερδίσει ξανά τον εθνικό τίτλο φέτος. Ωστόσο, εστιάζει περισσότερο στο να βοηθά τους μαθητές του να αποκτήσουν εμπειρία μάρκετινγκ.

«Πρόκειται πραγματικά για να προσφέρουμε στους μαθητές μας αυτή την εκπληκτική, πραγματική εμπειρία μάρκετινγκ με έναν απίστευτα συναρπαστικό πελάτη στη γεωργία και την τεχνολογία που θα δει σημαντική ανάπτυξη μόνο καθώς ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους», είπε ο Cork.

Οι οκτώ μαθητές που απαρτίζουν την ομάδα θα εκπροσωπήσουν το τμήμα αγροτικών επιχειρήσεων του σχολείου στην εθνική σκηνή και θα δείξουν σε άλλους μαθητές στο Cal Poly τη σημασία του αγροτικού μάρκετινγκ, σύμφωνα με τον Cork.

Η ομάδα Cal Poly NAMA 2022-23 περιλαμβάνει τις juniors Catherine Bayne, Cole Bricca, Cassidy Fasulo και Dominic Odegaard και τους ηλικιωμένους Holden Beecher, Sarah Herring, Julie Muzzi και Jasmine Torres.

22-23 Cal Poly National Agri-Marketing Association. Credit: Mustang News / Annabelle Fagans

Η NAMA είναι ο εθνικός επαγγελματικός οργανισμός για εμπόρους γεωργικών προϊόντων και περιλαμβάνει κεφάλαια κολεγίων όπως αυτό στο Cal Poly. Αυτά τα κεφάλαια του κολεγίου ανταγωνίζονται για τη δημιουργία και την παρουσίαση στρατηγικών μάρκετινγκ για γεωργικά προϊόντα ή προϊόντα διατροφής. Η ομάδα Cal Poly ξεκινά τις εργασίες της στο τέλος του φθινοπωρινού τριμήνου και την παρουσιάζει στον εθνικό διαγωνισμό NAMA τον Απρίλιο.

Στον διαγωνισμό, οι ομάδες μαθητών από όλη τη χώρα έχουν 20 λεπτά για να παρουσιάσουν τη στρατηγική μάρκετινγκ τους σε μια ομάδα κριτών χρησιμοποιώντας προφορική παρουσίαση, οπτικά και γραπτά στοιχεία. Οι βαθμολογίες των κριτών καθορίζουν εάν η ομάδα θα προκριθεί στον επόμενο γύρο του διαγωνισμού, ελπίζουμε στον τελικό γύρο όπου θα έχει την ευκαιρία να πάρει την πρώτη θέση.

Πριν από την πανδημία, ήταν παράδοση για τις ομάδες NAMA να παρουσιάζουν σε διδάσκοντες, συμβούλους, συλλόγους και τάξεις στο τμήμα αγροτοβιομηχανίας του Cal Poly. Σύμφωνα με τον Cork, αυτό έδωσε στους νεαρούς μαθητές την ευκαιρία να βιώσουν αυτό που έχει να προσφέρει η NAMA και έδωσε στα μέλη της ομάδας την ευκαιρία να εξασκήσουν τις παρουσιάσεις τους.

“Εδώ ήταν αυτή η καταπληκτική ομάδα μαθητών που έπαιρνε όλα αυτά τα σχόλια και επίσης δημιουργούσε ενθουσιασμό μεταξύ πρωτοετών, δευτεροετών φοιτητών και νεότερων που έρχονταν να πάνε στο τμήμα: “Ουάου, ξέρεις, αυτό είναι υπέροχο.” Και αυτό είναι κάτι που ήθελα να κάνω», είπε ο Κορκ για τις ομάδες NAMA πριν από την πανδημία.

Οι ομάδες NAMA δεν είχαν πολλές ευκαιρίες να το κάνουν τα τελευταία χρόνια λόγω των περιορισμών του Covid-19.

«Ξαφνικά πρέπει να βγάλεις τρία χρόνια από την εξίσωση, έτσι δεν είναι; είπε ο Κορκ.

Αυτό το χειμώνα, η ομάδα της NAMA θα έχει περισσότερες ευκαιρίες να παρουσιάσει τη δουλειά της στο τμήμα αγροεπιχειρηματίας και τις τάξεις αγροτοβιομηχανίας της Cal Poly, σύμφωνα με τον Cork.

Για να είναι μέρος της ομάδας και να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στον πανελλήνιο διαγωνισμό, οι μαθητές πέρασαν το τεστ στις 15-17 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Cork, η φετινή διαδικασία περιελάμβανε γραπτή αίτηση και προσωπική συνέντευξη όπου οι μαθητές επέδειξαν τις ιδέες τους, τις δεξιότητες έρευνας και παρουσίασης. Οι υποψήφιοι έπρεπε να επιδείξουν αριστεία σε έναν συγκεκριμένο τομέα όπως η παρουσίαση, η έρευνα ή η λογιστική.

Η Sarah Herring, μια ανώτερη εταιρεία αγροτικών επιχειρήσεων που επιλέχτηκε για την ομάδα, είπε ότι ήθελε να χρησιμοποιήσει την εμπειρία της στην ομάδα για να αποκτήσει πρακτική εμπειρία μάρκετινγκ και να βρεθεί «στα χαρακώματα του αγροτικού μάρκετινγκ».

«Είναι άλλο πράγμα να μαθαίνεις κάτι σε μια τάξη, από ένα σχολικό βιβλίο ή μια διάλεξη, αλλά είναι άλλο πράγμα να είσαι πραγματικά στον κλάδο και να το μάθεις και να το εφαρμόσεις και να συνεργαστείς με μια συγκεκριμένη εταιρεία. », είπε η Χέρινγκ.

Σύμφωνα με τον Dominik Odegaard, junior αγροτοβιομηχανίας και μέλος της ομάδας NAMA που ελπίζει να εργαστεί στο γεωργικό μάρκετινγκ, το να είσαι μέλος της NAMA θα ανοίξει επαγγελματικούς δρόμους στο μέλλον.

«Νομίζω ότι θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα ακολουθήσουν διαφορετικές εταιρείες [me] αν κερδίσουμε», είπε ο Όντεγκαρντ.

Εκτός από το άνοιγμα ευκαιριών σταδιοδρομίας, η συμμετοχή στην ομάδα NAMA μπορεί να βοηθήσει μαθητές όπως οι Odegaard και Herring να αποφασίσουν εάν θέλουν να ακολουθήσουν μια καριέρα στο μάρκετινγκ μετά το κολέγιο, σύμφωνα με τη Herring.

«Πιστεύω πραγματικά ότι θα είναι υπέροχο να χρησιμοποιήσουμε τους πόρους μας ως φοιτητές και να λερώσουμε τα χέρια μας για να δούμε αν αυτό είναι κάτι στο οποίο θέλουμε να ασχοληθούμε μετά το κολέγιο», είπε η Χέρινγκ.

Leave a Comment