Η Οικονομική Επιτροπή της Γερουσίας ζητά απαντήσεις από τις αυτοκινητοβιομηχανίες σχετικά με πιθανούς δεσμούς με καταναγκαστική εργασία στο Xinjiang

Η Οικονομική Επιτροπή της Γερουσίας έχει ξεκινήσει έρευνα για το εάν οι κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες χρησιμοποιούν υλικά που κατασκευάζονται με καταναγκαστική εργασία από το Xinjiang, τη δυτική περιοχή της Κίνας, όπου το κινεζικό καθεστώς έχει διεξάγει συστηματική εκστρατεία καταστολής κατά των Ουιγούρων και άλλων εθνοτικών μουσουλμανικών μειονοτήτων.

Στις 22 Δεκεμβρίου, ο γερουσιαστής Ron Wyden, Δημοκρατικός του Όρεγκον, ο οποίος προεδρεύει της Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας, έστειλε επιστολές στους επικεφαλής των αυτοκινητοβιομηχανιών Tesla, General Motors, Ford, Honda, Mercedes-Benz, Stellantis, Toyota και Volkswagen, υπενθυμίζοντας τους ότι Ο νόμος για την πρόληψη της καταναγκαστικής εργασίας των Ουιγούρων θα εμπόδιζε την παραγωγή στο Xinjiang, απαγορεύει την εισαγωγή βιομηχανικών προϊόντων εκτός εάν η εταιρεία μπορεί να αποδείξει ότι τα προϊόντα κατασκευάστηκαν χωρίς καταναγκαστική εργασία.

“Οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν μπορούν και δεν πρέπει να πουλούν οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες που περιλαμβάνουν εξαρτήματα που εξορύσσονται ή κατασκευάζονται στο Xinjiang εκτός εάν η δέουσα επιμέλεια επιβεβαιώσει ότι τα εξαρτήματα δεν συνδέονται με καταναγκαστική εργασία”, δήλωσε ο Wyden.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν τη βάναυση δίωξη των Ουιγούρων στην Σιντζιάνγκ από την κινεζική κυβέρνηση ως «συνεχιζόμενη γενοκτονία και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»», πρόσθεσε.

Ο Wyden έκανε την κίνηση με βάση μια πρόσφατη έκθεση, “Driving Force Auto: Supply Chains and Uyghur Forced Labor”, που δημιουργήθηκε από μια ομάδα ερευνητών υπό την αιγίδα του Helena Kennedy Center for International Justice στο Πανεπιστήμιο Sheffield Hallam στην Αγγλία.

«Ο κίνδυνος αγοράς από εταιρείες που σχετίζονται με κάθε μεγάλη μάρκα αυτοκινήτων είναι υψηλός, συμπεριλαμβανομένων των Volkswagen, BMW, Honda, Ford, GM, Mercedes-Benz, Toyota, Stellantis (όπως Fiat, Chrysler, Dodge και Jeep), Tesla και NIO . Υποθέσεις κακοποίησης λαμβάνουν χώρα στην περιοχή των Ουιγούρων», ανέφερε το κέντρο σε δήλωση που συνόδευε την έκθεση.

Η έκθεση απαριθμεί μια σειρά από βασικά ευρήματα, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας 96 εταιρειών κατασκευής, εξόρυξης ή μεταποίησης που σχετίζονται με την αυτοκινητοβιομηχανία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή Xinjiang, και μεταξύ αυτών των εταιρειών, τουλάχιστον 38 είναι γνωστό ότι συνδέονται με το κράτος. -Χορηγούμενα προγράμματα μεταφοράς εργασίας. Διαπίστωσε ότι περισσότεροι από 40 κατασκευαστές αυτοκινήτων στην Κίνα προμηθεύονταν υλικά και/ή εξαρτήματα είτε από την περιοχή είτε από εταιρείες που χρησιμοποιούσαν εργατικό δυναμικό των Ουιγούρων.

Η έκθεση αναφέρει ότι περισσότεροι από 50 διεθνείς προμηθευτές ανταλλακτικών αυτοκινήτων ή αυτοκινητοβιομηχανίες προέρχονται από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή των Ουιγούρων ή χρησιμοποιούν μετανάστευση εργατικού δυναμικού και ότι υπάρχουν περισσότεροι από 100 προμηθευτές ανταλλακτικών αυτοκινήτων ή αυτοκινητοβιομηχανίες που είχαν «συγκεκριμένη έκθεση» στην καταναγκαστική εργασία των Ουιγούρων .

Η έκθεση σημειώνει ότι η Baowu, ο κρατικός πρωταθλητής χάλυβα της Κίνας και ο μεγαλύτερος προμηθευτής χάλυβα στον κόσμο, είναι επίσης ο μεγαλύτερος παραγωγός χάλυβα στο Xinjiang και κάνει «παραγωγική» χρήση των μεταφορών εργασίας που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με κυβερνητικά προγράμματα.

«Οι εκτοπισμένοι Ουιγούροι εργάτες βάδιζαν για ώρες στα εργοστάσια κατά τη διάρκεια των καραντίνας για τον Covid, και στη συνέχεια τέθηκαν σε καραντίνα επί τόπου για να συνεχίσουν την παραγωγή χάλυβα», ανέφερε η έκθεση.

Η κατασκευή αλουμινίου, χαλκού, μπαταριών και ηλεκτρονικών ειδών κάνει επίσης εκτεταμένη χρήση της εργασίας των Ουιγούρων, σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτώντας από τους Ουιγούρους να εργάζονται σε επικίνδυνα, υπερθερμασμένα, χημικά μολυσμένα περιβάλλοντα υπό το άγρυπνο βλέμμα ένοπλων φρουρών, σύμφωνα με την έκθεση.

Ο Wyden ζήτησε από τους Διευθύνοντες Συμβούλους των αυτοκινητοβιομηχανιών μια σειρά ερωτήσεων με στόχο να προσδιορίσει εάν διεξάγουν τη δέουσα επιμέλεια στις αλυσίδες εφοδιασμού τους, συμπεριλαμβανομένης της χαρτογράφησης και της ανάλυσης εξόρυξης, επεξεργασίας, κατασκευής και πρώτων υλών για να καθορίσει εάν οι αλυσίδες εφοδιασμού τους είναι διασυνδεδεμένες. προς Σιντζιάνγκ. Ερωτάται επίσης εάν οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν τερματίσει, αποσύρει ή απειλεί να τερματίσουν ή να περιορίσουν τις επιχειρηματικές τους σχέσεις με έναν προμηθευτή ή υποπρομηθευτή επειδή η οντότητα συμμετείχε σε καταναγκαστική εργασία στο Xinjiang ή δεν διεξήγαγε τη δέουσα επιμέλεια για το θέμα.

Οι Epoch Times απευθύνθηκαν στις αυτοκινητοβιομηχανίες για σχόλια.

Ο Michael Washburn είναι ένας ρεπόρτερ με έδρα τη Νέα Υόρκη που καλύπτει τις ΗΠΑ και την Κίνα. Έχει εμπειρία στη νομική και οικονομική δημοσιογραφία, ενώ γράφει και για τις τέχνες και τον πολιτισμό. Επιπλέον, είναι ο οικοδεσπότης ενός εβδομαδιαίου podcast που ονομάζεται Reading the Globe. Τα βιβλία της περιλαμβάνουν ξεριζωμένες και άλλες ιστορίες, Όταν μεγαλώνουμε και Ξένος, Ξένος.

Leave a Comment