Η Μινεσότα ανακοινώνει 100 εκατομμύρια δολάρια σε ευρυζωνική χρηματοδότηση, «τη μεγαλύτερη μεμονωμένη επένδυση» – Duluth News Tribune

ST. PAUL — Τα έργα αγροτικής ευρυζωνικότητας στη Μινεσότα πρόκειται να λάβουν σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια καθώς η πολιτεία επιδιώκει να φέρει Internet υψηλής ταχύτητας σε περισσότερα από 200.000 νοικοκυριά σε κοινότητες που παραμένουν χωρίς πρόσβαση.

Το γραφείο του κυβερνήτη Tim Walz ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η κρατική και ομοσπονδιακή χρηματοδότηση 99,6 εκατομμυρίων δολαρίων για την ευρυζωνικότητα μέσω του προγράμματος Border to Border Broadband είναι η «μεγαλύτερη μεμονωμένη επένδυση» στην ιστορία της Μινεσότα. Το Υπουργείο Απασχόλησης και Οικονομικής Ανάπτυξης, που διαχειρίζεται το πρόγραμμα, εκτιμά ότι 33.000 επιπλέον νοικοκυριά στις κυρίως αγροτικές περιοχές της πολιτείας θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Internet υψηλής ταχύτητας μέσω των έργων.

«Η ευρυζωνικότητα είναι το υδραυλικό εργαλείο του 21ου αιώνα – χωρίς αυτήν, οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά δεν μπορούν να συμμετέχουν στη σημερινή οικονομία», δήλωσε ο Επίτροπος DEED Steve Grove σε δελτίο τύπου. «Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με παρόχους ευρυζωνικότητας και προσφέρουμε αυτές τις ιστορικές επιχορηγήσεις που θα τροφοδοτήσουν περισσότερη ανάπτυξη και μεγαλύτερη δικαιοσύνη στην πολιτεία μας».

Καθώς η απομακρυσμένη εργασία και η μάθηση και η τηλευγεία γίνονται ο κανόνας, το Διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας γίνεται όλο και πιο ουσιαστική υπηρεσία. Η πρόσβαση στην τηλευγεία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους κατοίκους της υπαίθρου που δεν έχουν πρόσβαση στο ίδιο επίπεδο υγειονομικής περίθαλψης με τους ανθρώπους που ζουν στις πόλεις. Ενώ οι περισσότεροι μπορούν να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία σε πόλεις και κωμοπόλεις, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά κενά στις αγροτικές περιοχές. Η DEED εκτιμά ότι εξακολουθούν να υπάρχουν μεταξύ 240.000 και 291.000 νοικοκυριά στην πολιτεία χωρίς πρόσβαση σε ευρυζωνικές συνδέσεις. Ο Γκρόουβ είπε ότι περίπου το 92% των κατοίκων της Μινεσότα έχουν ευρυζωνική πρόσβαση και τα νέα ομοσπονδιακά χρήματα σημαίνουν μεγαλύτερη κάλυψη σε περιοχές όπου η υπηρεσία δεν έχει ακόμη φτάσει.

Steve Grove

Ο Γκρόουβ είπε ότι το ζήτημα των ευρυζωνικών συνδέσεων είναι προτεραιότητα για τη διοίκηση του Walz και είναι καιρός το κράτος “να κάνει τη δουλειά του”. Ωστόσο, καθώς περισσότερα μέρη της πολιτείας συνδέονται σε internet υψηλής ταχύτητας, τα υπόλοιπα είναι τα πιο δύσκολα προσβάσιμα.

“Πλησιάζουμε στο ποσοστό πλήρους κάλυψης, είναι λίγο πιο δύσκολο γιατί είναι δύσκολο να αποκτήσουμε ευρυζωνική σύνδεση σε ορισμένες από τις πιο αγροτικές περιοχές της πολιτείας μας”, δήλωσε ο Grove. «Υπάρχουν γεωγραφικές ανησυχίες, υπάρχουν εμπορικές ανησυχίες για τη διασφάλιση ότι η αγορά μπορεί να το εκτιμήσει αυτό για τις ίδιες τις εταιρείες. Και εκεί είναι που το ευρυζωνικό μας πρόγραμμα μπαίνει πραγματικά στο παιχνίδι».

Εξήντα ένα έργα στις 48 κομητείες της Μινεσότα έχουν εγκριθεί για ευρυζωνικές επιχορηγήσεις, συμπεριλαμβανομένων 70 εκατομμυρίων δολαρίων σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση από το Σχέδιο Διάσωσης της Αμερικής. Σύμφωνα με το γραφείο του Walz, η άλλη σημαντική πηγή χρηματοδότησης είναι το ήμισυ μιας πίστωσης 50 εκατομμυρίων δολαρίων από το νομοθετικό σώμα.

Ο Γκρόουβ είπε ότι τα 99,6 εκατομμύρια δολάρια που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη είναι ο πρώτος γύρος ευρυζωνικών επιχορηγήσεων και το τμήμα του πρόκειται να δεχθεί αιτήσεις για τον επόμενο γύρο ευρυζωνικής χρηματοδότησης στις 19 Δεκεμβρίου. .

Ο τρέχων γύρος επιχορηγήσεων αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό μέρος των δαπανών που πληρώνει το Πρόγραμμα Ευρυζωνικότητας «Border-to-Border». Ο Grove είπε ότι το πρόγραμμα έχει απονείμει σχεδόν 130 εκατομμύρια δολάρια από την έναρξη του το 2014.

Δύο έργα στην κομητεία St. Louis της βορειοανατολικής Μινεσότα πρόκειται να αποφέρουν περισσότερα από 7,9 εκατομμύρια δολάρια σε συνολικά έσοδα — περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη κομητεία στην πολιτεία. Η Consolidated Telephone Company, η οποία εξυπηρετεί τις κομητείες Cass και St. Louis, πρόκειται επίσης να λάβει περισσότερα από 4,8 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις.

Άλλες κομητείες με έργα περιλαμβάνουν: Aitkin, Beltrami Benton, Carlton, Crow Wing, Dodge, Douglas, Kandiyohi, Marshall, Olmsted, Otter Tail, Polk, Pope και Wilkin.

Οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν το πολύ 5 εκατομμύρια $ ανά έργο και να καλύψουν το ήμισυ του κόστους. Τα έργα επέκτασης πρέπει να πληρούν ή να υπερβαίνουν τους στόχους της πολιτείας για το 2026 για 100 megabits ανά δευτερόλεπτο λήψης και ταχύτητες μεταφόρτωσης 20 Mbps.

Ο Διευθυντής Ανάπτυξης του Γραφείου Ευρυζωνικότητας της Μινεσότα, Μπρι Μάκι, ενθάρρυνε τους κατοίκους της Μινεσότα με ερωτήσεις σχετικά με τις ευρυζωνικές ταχύτητες και την πρόσβασή τους σε παρόχους υπηρεσιών. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επιχορηγήσεις, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους λίστας των δικαιούχων, μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο DEED.

Leave a Comment