Η μεταρρύθμιση της ασφάλισης χωρίς υπαιτιότητα θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή καθώς οι Δημοκρατικοί αναλαμβάνουν την εξουσία στο Μίσιγκαν

Αλλά ο νόμος μείωσε επίσης κατά 45 τοις εκατό το ποσό που μπορούν να χρεώσουν οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης για υπηρεσίες σε επιζώντες ατυχημάτων που δεν καλύπτονται από το Medicare – μια αλλαγή που οι υποστηρικτές λένε ότι εμποδίζει τους ασθενείς να έχουν πρόσβαση σε φροντίδα υψηλής ποιότητας.

Σχετίζεται με:

Συνολικά, 4.082 θέσεις εργασίας παραϊατρικού έχουν καταργηθεί από το 2021 και 6.857 ασθενείς επείγουσας ανάγκης έχουν αποδεσμευτεί από τη θεραπεία από τότε που τέθηκε σε ισχύ η πολιτική, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Μίσιγκαν.

Η κυβερνήτης Γκρέτσεν Γουίτμερ είπε στο Bridge Michigan ότι αναμένει ότι οι συνομιλίες για τρόπους τροποποίησης του νόμου θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ήδη από το επόμενο έτος.

«Υπάρχει δουλειά που πρέπει να γίνει για να διασφαλιστεί ότι οι τραυματίες θα λάβουν την υποστήριξη για την οποία πληρώνουν», δήλωσε ο Whitmer στο Bridge Michigan. «Με ενδιαφέρει να το δω».

Μέχρι το 2020, το Μίσιγκαν ήταν η μόνη πολιτεία που απαιτούσε από τους οδηγούς να πληρώσουν για την πλήρη κάλυψη προσωπικών τραυματισμών. Αφού τέθηκε σε ισχύ ο νέος νόμος, έγινε προαιρετικός και οι οδηγοί έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέξουν από μια ποικιλία επιλογών κάλυψης.

Το Michigan Catastrophic Claims Association – ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που συλλέγει ετήσια τέλη από τους αυτοκινητιστές του Μίσιγκαν για να πληρώσει για την ιατρική περίθαλψη θυμάτων ατυχημάτων – μείωσε τα τέλη του μετά το 2019 μετά από παρότρυνση του Whitmer και έδωσε στους οδηγούς του Μίτσιγκαν 400 $ ανά όχημα σε ελέγχους αποζημίωσης. νόμος.

Η ένωση αύξησε πρόσφατα τις ετήσιες νέες αξιολογήσεις της για κάθε όχημα σε τουλάχιστον 48 $ ετησίως, αφού μια πρόσφατη απόφαση του Εφετείου διαπίστωσε ότι οι ασθενείς που άρχισαν να λαμβάνουν θεραπεία για τραυματισμούς αυτοκινήτου πριν από το νόμο του 2019 δεν υπόκεινται στις αλλαγές. . Κατά της απόφασης αυτής ασκείται έφεση.

Οι υποστηρικτές της μεταρρύθμισης λένε ότι η απόφαση μειώνει κάπως την πίεση, αλλά εξακολουθούν να πιέζουν για νομοθετικές αλλαγές για να διασφαλίσουν ότι τα μελλοντικά θύματα δεν θα αντιμετωπίσουν τα ίδια προβλήματα.

«Αυτό που πραγματικά αναζητούμε είναι μια νομοθετική λύση που αμφισβητεί όλα αυτά και μπορούμε απλώς να επιστρέψουμε στην αποκατάσταση της συνέχειας της φροντίδας για τα θύματα των ατυχημάτων», δήλωσε ο Tom Judd, πρόεδρος του Brain Injury Provider Council of Michigan.

Η εκπρόσωπος Julie Rogers, D-Kalamazoo, είναι φυσιοθεραπεύτρια που εργάζεται με άτομα με καταστροφικούς τραυματισμούς και έχει υποστηρίξει εδώ και καιρό τη νομοθεσία για την προσαρμογή του χρονοδιαγράμματος τελών που περιγράφεται στο νόμο του 2019.

Είπε ότι οι νομοθέτες αισθάνθηκαν επείγουσα ανάγκη για την αναθεώρηση του νόμου, παρά το ενδεχόμενο οι Δημοκρατικοί να έχουν μια ατζέντα που να εξετάζει τον έλεγχο και των δύο τμημάτων του νομοθετικού σώματος μετά από 40 χρόνια χωρίς έλεγχο.

«Τα ζητήματα αυτόματης ακεραιότητας είναι ζωή και θάνατος», είπε ο Ρότζερς. «Για μένα, αυτό το τοποθετεί πραγματικά στην κορυφή της λίστας με τα πράγματα που πρέπει να διορθωθούν».

Οι υποστηρικτές του ισχύοντος νόμου υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές είναι ένας δύσκολος αλλά απαραίτητος συμβιβασμός για τη μείωση του κόστους.

Η Διευθύντρια του Michigan Insurance Alliance Erin McDonough είπε στο Bridge Michigan ότι οι μεταρρυθμίσεις του 2019 έχουν κάνει την ασφάλιση πιο προσιτή για δεκάδες χιλιάδες οδηγούς και ότι το Μίσιγκαν δεν είναι πλέον η πιο ακριβή πολιτεία για αγορά ασφάλισης αυτοκινήτου.

Η διασφάλιση ότι όσοι τραυματίζονται σε τροχαία ατυχήματα λαμβάνουν την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη παραμένει προτεραιότητα για τους ασφαλιστές, είπε ο McDonough, προσθέτοντας ότι ο νόμος του 2019 σηματοδότησε την πρώτη προσπάθεια του Μίσιγκαν να δημιουργήσει ελέγχους και ισορροπίες για το ιατρικό κόστος.

«Καθώς το νομοθετικό σώμα και ο κυβερνήτης επιδιώκουν να αξιολογήσουν τυχόν μεταρρυθμίσεις, προτρέπουμε μια ευρύτερη άποψη για να διασφαλιστεί ότι θα διατηρηθούν οι οικονομίες για τους καταναλωτές του Μίσιγκαν», είπε.

Εάν ο Γουίτμερ και οι εισερχόμενοι νομοθέτες καταφέρουν να βρουν μια λύση που θα τροποποιεί τον νόμο χωρίς να διακυβεύονται οι οικονομίες, ο σημερινός Πρόεδρος της Βουλής Τζέισον Γουέντγουορθ είπε ότι δεν έχει πρόβλημα — αλλά κανένα από τα σχέδια που έχουν τεθεί μέχρι στιγμής δεν θα το κάνει αυτό, είπε. .

Δεν έχει καμία πρόθεση να θέσει το θέμα στη νομοθετική συνεδρίαση πριν από την έναρξη της νέας θητείας του επόμενου έτους.

«Αν υπάρχει ένα γλυκό σημείο εκεί έξω για να λύσει το πρόβλημα που υπάρχει, είμαι πρόθυμος να το εξετάσω από την πρώτη μέρα», είπε η Clare Republican. «Ποτέ δεν μου παρουσιάστηκε ένα σχέδιο που στην πραγματικότητα το διορθώνει και εξακολουθεί να διατηρεί τις οικονομίες. Και έτσι, αν καταφέρουν να περάσουν την επόμενη θητεία, τότε θαυμάσια».

Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής του Έρι Γουίλιαμ Μπρουκ, ο οποίος έχει δύο πελάτες που επηρεάζονται από την αλλαγή πολιτικής στην επιχείρηση κατ’ οίκον φροντίδας, είπε ότι μία από τις προτεραιότητές του είναι να εξετάσει τρόπους για να διορθώσει νομοθεσία που είναι “καλοπροαίρετη”, αλλά επηρεάζει αρνητικά τις επιχειρήσεις και τους κατοίκους.

Ο νόμος του 2019 «είχε κάποια καλά αποτελέσματα επειδή περισσότεροι άνθρωποι έχουν πλέον ασφάλιση αυτοκινήτου, αλλά είχε και ορισμένα μειονεκτήματα», είπε.

«Δεν κάνουμε πολλές δουλειές με αυτοκίνητα, αλλά είχαμε δύο πελάτες στους οποίους τα ποσοστά μειώθηκαν σχεδόν κατά 60 τοις εκατό και ήταν αδύνατο να το φροντίσουν», είπε. «Δεν είμαστε μόνοι σε αυτό… Είμαι σίγουρα ανοιχτός να το σκεφτώ».

Leave a Comment