Η κριτική επιτροπή του Αλμπουκέρκη επιστρέφει ασφαλιστική ετυμηγορία 52 εκατομμυρίων δολαρίων

Albuquerque, NM, 25 Ιανουαρίου 2023 (GLOBE NEWSWIRE) — Η Davis Kelin Trial Lawyers, μια κορυφαία εταιρεία δοκιμών στην Αλμπουκέρκη, μαζί με την McGraw Law, LLC με έδρα το Las Cruces, έλαβαν ετυμηγορία κακής πίστης ασφάλισης 52 εκατομμυρίων δολαρίων. v. Professional Underwriters Liability Insurance Company (PULIC)—μια εξ ολοκλήρου θυγατρική της The Doctor’s Company—σε μια δεκαετή υπόθεση αθέμιτων ασφαλιστικών πρακτικών. Το 2013, η PULIC αρνήθηκε να υπερασπιστεί και να καταβάλει αποζημίωση σε έναν ασφαλισμένο γιατρό, αφού τον μήνυσε για τον παράνομο θάνατο πολλών ασθενών που πέθαναν ως αποτέλεσμα υπερβολικής συνταγογράφησης οπιούχων. Την Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023, μια δεκαετία κακής πίστης ασφάλισης ολοκληρώθηκε με μια τολμηρή απόφαση μιας κριτικής επιτροπής του Αλμπουκέρκη.

Η υπόθεση χρονολογείται από τον Ιούλιο του 2012, όταν ένας ασφαλισμένος της PULIC έλαβε ειδοποίηση ότι ο Pawankumar Jain, MD, του Las Cruces, είχε κατηγορηθεί από το Ιατρικό Συμβούλιο του Νέου Μεξικού για υπερβολική συνταγογράφηση οπιοειδών που οδήγησαν στο θάνατο τουλάχιστον 17 ασθενών. Δύο από τους 17 ασθενείς ήταν ο Ruben Bonilla, Jr. και ήταν η Σερίνα Κλαρκ. Ο κ. Bonilla τον Αύγουστο του 2010 ο Δρ. Πέθανε από την αδικαιολόγητη συνταγή μορφίνης από τον Jain. Ήταν 43 ετών και έζησε 11 παιδιά. Μέρες αργότερα, η κα Κλαρκ πέθανε από την ακατάλληλη συνταγογράφηση οπιοειδών και άλλων φαρμάκων από τον Δρ Τζέιν. Ήταν 28 ετών και άφησε τρία μικρά παιδιά.

17 θάνατος έμαθε η PULIC αμέσως ο Δρ. Ακύρωσε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του Jain. Ωστόσο, η PULIC επέλεξε να μην καταγράψει 17 θανάτους ασθενών στο σύστημα αξιώσεων της.

Ένα χρόνο αργότερα, τον Αύγουστο του 2013, ο Ruben Bonilla, Jr. (που εκπροσωπείται από τον McGraw Law) και οι οικογένειες της Serina Clark (που εκπροσωπείται από τον Davis Kelin) μήνυσαν τον Dr Jain για παράνομη ιατρική αμέλεια θανάτου. Η PULIC, παρότι γνώριζε τον θάνατο 17 ασθενών πριν ακυρώσει το ασφαλιστήριο του ασφαλισμένου, ισχυρίστηκε ότι δεν υπέβαλε έγκαιρα τις απαιτήσεις, ο Δρ. Αρνήθηκε να υπερασπιστεί τον Jain ενάντια στις αγωγές. Ο Δρ Jain αργότερα υπέβαλε αίτηση πτώχευσης. Οι οικογένειες Bonilla και Clark ήταν οι μόνοι πιστωτές με πτώχευση. Το 2016, ο Υπεύθυνος Πτώχευσης των ΗΠΑ μήνυσε τον Δρ Bonilla και τον Clark επειδή απέτυχαν να υπερασπιστούν και να αποζημιώσουν έναν αντισυμβαλλόμενο της PULIC έναντι παράνομων αξιώσεων θανάτου. κατέθεσε μήνυση κατά της PULIC για λογαριασμό της Jain. Το 2017, ο Δρ. Η πτωχευτική περιουσία του Jain πλήρωσε στις δύο οικογένειες περίπου 680.000 δολάρια και τους ανέθεσε την απαίτηση κακής πίστης από την ασφάλιση.

Η υπόθεση συνεχίστηκε μέχρι το 2020, όταν ένα Περιφερειακό Δικαστήριο του Νέου Μεξικού έκρινε ότι οι αξιώσεις άδικου θανάτου της PULIC το 2013, Bonilla και Clark, κατά του Dr. Όταν αποφάσισε ότι χρωστούσε προστασία και αποζημίωση στην Jayne, ο PULIC Dr. Παραβίασε το ασφαλιστικό του συμβόλαιο με τον Jain και παραβίασε τα δικαιώματα του στην πολιτεία του Νέου Μεξικού. Νόμος περί αθέμιτων ασφαλιστικών πρακτικών. Την Τρίτη, μια κριτική επιτροπή του Αλμπουκέρκη διαπίστωσε ότι η PULIC παραβίασε επίσης εσκεμμένα τον Νόμο περί αθέμιτων πρακτικών και συμμετείχε σε τιμωρητικές αποζημιώσεις, με αποτέλεσμα μια ετυμηγορία 52 εκατομμυρίων δολαρίων για τιμωρητικές αποζημιώσεις.

«Είναι τιμή μας να εξασφαλίσουμε αυτήν την ετυμηγορία για οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους πολύ νωρίς λόγω ιατρικού αμέλειας», δήλωσε ο Μπεν Ντέιβις, διευθυντής του Davis Kel. «Για να προσθέσουμε προσβολή στον πόνο και την καταστροφή που αντιμετωπίζουν αυτές οι οικογένειες, στερούνται δικαιοσύνης για πάνω από μια δεκαετία λόγω αθέμιτων ασφαλιστικών πρακτικών. Αν και τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα αγαπημένα τους πρόσωπα που έχασαν, εργαζόμαστε για να κάνουμε τις ασφαλιστικές εταιρείες πιο υπεύθυνες και να αποτρέψουμε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες από παρόμοια συμπεριφορά.

«Γιορτάζουμε αυτή τη νίκη μαζί με τις οικογένειες Bonilla και Clark. Αυτές οι δύο οικογένειες βρίσκονται σε αυτόν τον δρόμο για δέκα χρόνια για δικαιοσύνη και λογοδοσία. Αυτή η απόφαση στέλνει ένα ισχυρό, σαφές μήνυμα ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Νέο Μεξικό πρέπει να τηρήσουν τις υποσχέσεις που δίνουν στους ασφαλισμένους», πρόσθεσε η Molly McGraw του νόμου McGraw.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους δικηγόρους Davis Kelin, επισκεφθείτε το daviskelin.com

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νόμο McGraw, επισκεφθείτε το lawfirmnm.com

        

Leave a Comment