Η κατάσταση του κυβερνήτη έδειξε την ανάγκη για επένδυση της επαρχίας.

Danny X. Xiao

  • Έμφαση στις κρίσιμες υποδομές που θα συμβάλουν στην κάλυψη του κενού δρόμου και γέφυρας του Ουισκόνσιν ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
  • Ο Ντάνι Σιάο, Πρόεδρος του Κεφαλαίου του Ουισκόνσιν της Αμερικανικής Εταιρείας Πολιτικών Μηχανικών, χειροκρότησε την ομιλία του Κυβερνήτη Τόνι Έβερς στην Πολιτεία για την έμφαση που δίνει στις υποδομές.
  • Οι αδύναμοι σωλήνες σημαίνουν ότι υπολογίζεται ότι χάνονται 26 δισεκατομμύρια γαλόνια νερού κάθε χρόνο.

Οι υποδομές είναι το θεμέλιο της οικονομίας του Ουισκόνσιν και ο τρόπος ζωής των κατοίκων του. Αεροδρόμια, δρόμοι, γέφυρες, λιμάνια και εσωτερικές πλωτές οδούς μεταφέρουν αγαθά και υπηρεσίες σε όλη την πολιτεία, ενώ το ηλεκτρικό δίκτυο διατηρεί τις επιχειρήσεις σε λειτουργία. Τα συστήματα πόσιμου νερού, αποχέτευσης και όμβριων υδάτων διατηρούν τους Wisconsinites υγιείς.

Παρά τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν αυτά τα συστήματα στην καθημερινή μας ζωή, οι επενδύσεις σε υποδομές έχουν παραμεληθεί εδώ και καιρό. Οι δρόμοι και οι γέφυρες του Ουισκόνσιν αντιμετωπίζουν σχεδόν 13 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα 10 ετών, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση Keep Wisconsin Moving του WisDOT. Περίπου 1.000 γέφυρες έχουν λάβει βαθμολογία «κακής κατάστασης».

Σύμφωνα με την ASCE, κάθε νοικοκυριό των ΗΠΑ χάνει περίπου 3.300 δολάρια ετησίως λόγω αναποτελεσματικών ή ελαττωματικών συστημάτων υποδομής. Η συνεχής ιεράρχηση των βελτιώσεων των υποδομών θα μειώσει τις οικονομικές επιβαρύνσεις για τους κατοίκους του Ουισκονσινίν και θα επιτρέψει μεγαλύτερη οικονομική αποτελεσματικότητα σε ολόκληρη την πολιτεία.

Η ομιλία του Κυβερνήτη Tony Evers για την Πολιτεία της Πολιτείας (24 Ιανουαρίου) τόνισε τη σημασία του δικτύου υποδομής της πολιτείας, στο οποίο απονεμήθηκε σωρευτικός βαθμός “C” από το κεφάλαιο του Ουισκόνσιν της Αμερικανικής Εταιρείας Πολιτικών Μηχανικών (ASCE). Κάρτα αναφοράς υποδομής Wisconsin 2020. Ο Έβερς σημείωσε συγκεκριμένα τις επενδύσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια για τη βελτίωση των δρόμων και των γεφυρών, καθώς και τη δέσμευση της πολιτείας να παρέχει καθαρό πόσιμο νερό σε όλους τους κατοίκους. Ενώ το «C» δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να καυχιόμαστε, το «C-» που απονεμήθηκε το 2021 είναι υψηλότερο από τον βαθμό ASCE για ολόκληρο το έθνος.

Leave a Comment