Η ισπανική Startup Twinco Capital συγκεντρώνει 12 εκατομμύρια δολάρια στη χρηματοδότηση της αλυσίδας εφοδιασμού – Εφημερίδα προμηθειών

Η Twinco Capital έκλεισε έναν κύκλο χρηματοδότησης 12 εκατομμυρίων δολαρίων σχεδόν δύο χρόνια μετά την άντληση 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μια παγκόσμια εταιρεία χρηματοδότησης της εφοδιαστικής αλυσίδας καλύπτει τη χρηματοδότηση από την αρχή του κύκλου παραγωγής, από την παραγγελία μέχρι την πληρωμή του τελικού τιμολογίου. Η ισπανική startup σχεδιάζει επίσης να συγκεντρώσει 100 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση χρέους έως τα τέλη Μαρτίου.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος Sandra Nolasco και η COO Carmen Marín ίδρυσαν την Twinco Capital το 2019 για να βοηθήσουν μεγάλες εταιρείες κυρίως στον κλάδο λιανικής και ένδυσης να αντλήσουν χρηματοδότηση για τους παγκόσμιους προμηθευτές τους. Η χρηματοδότηση μπορεί να περιλαμβάνει προκαταβολή έως και 60% της αξίας της παραγγελίας αγοράς, με το υπόλοιπο να οφείλεται κατά την παράδοση. Οι αποφάσεις χρηματοδότησης και η ίδια η διαδικασία λαμβάνονται συνήθως εντός 48 ωρών, είπε η Twinco. Οι χρήστες είναι ελεύθεροι να ακυρώσουν, να αλλάξουν ή να αλλάξουν με άλλο τρόπο τις εντολές αγοράς τους χωρίς να διακινδυνεύσουν τη χρηματοδότηση της Twinco.

Περισσότεροι από 100 προμηθευτές λειτουργούν στην πλατφόρμα σε 12 χώρες, όπως το Μπαγκλαντές, η Κίνα, το Πακιστάν, η Νότια Κορέα, η Τουρκία, η Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, η Ινδονησία και η Ισπανία. Το μοντέλο Twinco χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για να αξιολογήσει την ποιότητα και τη δύναμη μεταξύ αγοραστών και προμηθευτών, εξισορροπώντας τον παραδοσιακό οικονομικό κίνδυνο με την εμπορική απόδοση και τα δεδομένα ESG (περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διακυβέρνησης).

Η Twinco συνεργάζεται με ευρωπαίους και λατινοαμερικανούς λιανοπωλητές που αγοράζουν προϊόντα άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, κυρίως από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) στις αναδυόμενες αγορές.

«Αν θέλουμε να έχουμε παγκοσμίως ανταγωνιστικές και κοινωνικά υπεύθυνες αλυσίδες εφοδιασμού, οι προμηθευτές πρέπει να έχουν πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή χρηματοδότηση από την αρχή της παραγωγής έως την παραγγελία», δήλωσε ο Nolasco. «Επείγοντα γεγονότα όπως αυτά που βιώθηκαν τα τελευταία χρόνια έχουν εκθέσει την ευθραυστότητα των αλυσίδων εφοδιασμού που ιστορικά δεν ήταν σε θέση να προσαρμοστούν στην πολυπλοκότητα των παγκόσμιων δικτύων παραγωγής. Στην Twinco, προσφέρουμε μια ριζική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται η χρηματοδότηση για τον προληπτικό μετασχηματισμό των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού, την αύξηση της συμμετοχής των ΜΜΕ, τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και τη διασφάλιση υπεύθυνων πρακτικών προμήθειας».

Η νέα χρηματοδότηση θα βοηθήσει την εταιρεία να επεκτείνει τη γεωγραφική της εμβέλεια και τις δυνατότητες δεδομένων, είπε ο Marin. Η Twinco είπε ότι ξεκίνησε το «πρώτο πρόγραμμα χρηματοδότησης της βιώσιμης εγγενούς εφοδιαστικής αλυσίδας – Twinco ESG Tilt, όπου η επιχειρηματική ευφυΐα συνδέεται άμεσα με ευεργετικούς όρους προμηθειών και χρηματοδότησης».

PVH Corp. και εταιρείες όπως η Walmart συνεργάζονται με την HSBC Bank USA για να παρέχουν χρηματοδότηση σε προμηθευτές με βάση τους στόχους ESG τους. Η χρηματοδότηση της εφοδιαστικής αλυσίδας για τις ΜΜΕ έχει γίνει μια σημαντική κατηγορία στο fintech, όπως αποδεικνύεται από την κυκλοφορία του LFX Air8 από τη Li & Fung.

Από αριστερά προς τα δεξιά, η Stephanie Nolasco και η Carmen Marin

Ο γύρος μετοχών και δανείων της Twinco ηγήθηκε της Quona Capital, η οποία περιελάμβανε συμμετοχή από το Κεφάλαιο Κίνησης και τους υφιστάμενους επενδυτές Mundi Ventures και Finch Capital. Η Zubi Capital εξασφάλισε το επιχειρηματικό χρέος.

«Η Twinco στοχεύει σε ένα σημαντικό σημείο πόνου στη μαζική αγορά που δεν έχει διεισδύσει, που είναι η χρηματοδότηση της εφοδιαστικής αλυσίδας», δήλωσε η Monica Brand Engel, συνιδρυτής και διευθύνων εταίρος της Quona. «Στην Quona, είμαστε απίστευτα εντυπωσιασμένοι από τη δύναμη αυτής της ιδρυτικής ομάδας και του επιχειρηματικού της μοντέλου και είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε στο ταξίδι τους για την παροχή της απαραίτητης και οικονομικά προσιτής χρηματοδότησης της εφοδιαστικής αλυσίδας για να υποστηρίξουμε υπεύθυνα τα οικονομικά οφέλη. προμηθευτές αναδυόμενων αγορών».

Τόσο η εταιρεία fintech όσο και ο κύριος επενδυτής επιχειρηματικών κεφαλαίων της είναι εταιρείες που ιδρύονται από γυναίκες.

Leave a Comment