Η ισλαμική χρηματοδότηση αγκαλιάζει το fintech με χρεωστική κάρτα με χρυσό

Το πρώτο υποκατάστημα τράπεζας της Islamic Fintech Wahed στην Baker Street στο Λονδίνο. Φωτογραφία: Wahed

Η Wahed, μια ισλαμική εταιρεία fintech με έδρα τη Νέα Υόρκη, που υποστηρίζεται από τον σαουδαραβικό πετρελαϊκό γίγαντα Aramco ( 2222.SR ), κυκλοφόρησε μια χρεωστική κάρτα με χρυσό που είναι συμβατή με τη σαρία και εμποδίζει τα χρήματα των πελατών να παραμείνουν στο παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα. ενδιαφέρον

Παρουσίασε την κάρτα στα εγκαίνια του υποκαταστήματός της στο Λονδίνο στην Baker Street, το πρώτο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η νέα κάρτα αποθηκεύει τα χρήματα των πελατών σε χρυσό (GC=F), επιτρέποντάς τους να ξοδεύουν και να αποταμιεύουν χωρίς πιστωτικό κίνδυνο. Οι επενδυτές θα μπορούν επίσης να εξαργυρώσουν το χρυσό στους λογαριασμούς τους για φυσικές ράβδους.

Η Wahed, η οποία είναι επίσης μια πλατφόρμα διαπραγμάτευσης μετοχών “χαλάλ”, δήλωσε ότι ανταποκρίνεται στη ζήτηση που δεν ικανοποιείται.

Ο ιδρυτής Junaid Wahedna δήλωσε: «Η χρεωστική κάρτα με χρυσό αντιμετωπίζει ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί μουσουλμάνοι, ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι παραδοσιακά κρατούν τα χρήματά τους σε μετρητά.

Διαβάστε περισσότερα: Γιατί οι τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου μπλοκάρουν τις μεταφορές από και προς τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων; Crypto Mile

«Αυτή η πρακτική συνέβαλε σε έναν κύκλο φτώχειας και τους έκανε ευάλωτους στην απάτη.

«Η χρεωστική μας κάρτα επιτρέπει στους πελάτες να διατηρούν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε χρυσό χρησιμοποιώντας ένα εμπόρευμα που διαπραγματεύεται σε χρηματιστήριο στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSEG.L), διατηρώντας τα χρήματά τους ασφαλή, βοηθώντας τους να αναπτυχθούν και επιτρέποντάς τους να ξοδεύουν και να εξοικονομούν χρήματα χωρίς να εκτίθενται σε κίνδυνο. Ριμπάγια».

Το Riba είναι μια αραβική λέξη που αναφέρεται σε άνισες ανταλλαγές ή πληρωμές και αποπληρωμές για δανεισμό.

Σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, ο τόκος θεωρείται riba, ή άδικο, εκμεταλλευτικό κέρδος, και ως εκ τούτου απαγορεύεται.

Ο Wahedna πρόσθεσε: «Επίσης, είναι ασφαλέστερο να χρησιμοποιείται χρυσός έναντι της τρέχουσας υποτίμησης των νομισμάτων fiat, η οποία επηρεάζει όσους διατηρούν τις αποταμιεύσεις τους σε μετρητά, καθώς υποφέρουν περισσότερο από τον πληθωρισμό».

«Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το προϊόν θα προσφέρει σημαντικά οφέλη στους πελάτες μας και θα συμβάλει στη βελτίωση της οικονομικής τους ευημερίας».

Στοχεύοντας πελάτες που αναζητούν επενδύσεις συμβατές με τη Σαρία, η Wahed υποστηρίζεται από το αστέρι του UFC (Ultimate Fighting Championship) Khabib Nurmagomedov.

ΤΟΥΡΙΝΟ, ΙΤΑΛΙΑ - 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ:

Άλλοι επενδυτές περιλαμβάνουν τον διεθνή ποδοσφαιριστή Πολ Πογκμπά. Φωτογραφία: Daniele Badolato/Juventus FC via Getty

«Η κυκλοφορία του νέου υποκαταστήματος και της χρεωστικής κάρτας της Wahed στο Λονδίνο το καθιστά πιο προσιτό σε όλους», δήλωσε ο Nurmagomedov, ο οποίος είναι επίσης ο πρεσβευτής του brand Wahed. Είναι ένας από τους υψηλού προφίλ υποστηρικτές που βοήθησαν την εταιρεία να συγκεντρώσει περισσότερα από 75 εκατομμύρια δολάρια (60 εκατομμύρια £) σε χρηματοδότηση.

Άλλοι επενδυτές περιλαμβάνουν τον διεθνή ποδοσφαιριστή Paul Pogba, “στρατηγικά οικογενειακά γραφεία” και οντότητες όπως το Saudi Aramco Center for Entrepreneurship (Wa’ed).

Το ETF συμβατό με τη Σαρία της Wahed είναι καταχωρισμένο στο NASDAQ (^IXIC) ως το Wahed FTSE USA Shariah ETF (HLAL).

Έχει επίσης ένα ETF εισηγμένο στο Dow Jones (^DJI), που ονομάζεται Wahed Dow Jones Islamslam World ETF (UMMA).

Η αποστολή του είναι να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο η μουσουλμανική κοινότητα συμμετέχει στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές, καθιστώντας τις επενδύσεις προσβάσιμες και ηθικά κατάλληλες για τα 1,8 δισεκατομμύρια μουσουλμάνους παγκοσμίως.

Για πολλούς μουσουλμάνους, η επένδυση σύμφωνα με την πίστη τους είναι πιο περίπλοκη, καθώς αποκλείονται εταιρείες που αποκομίζουν τα κέρδη τους από τόκους.

Οι περισσότερες μεγάλες τράπεζες προσφέρουν προϊόντα που συμμορφώνονται με τη Σαρία, συμπεριλαμβανομένων επενδυτικών πλατφορμών όπως η HSBC (HSBA.L) και η Robinhood (HOOD). Η HSBC είναι η μόνη κορυφαία τράπεζα που προσφέρει ισλαμική υπηρεσία στεγαστικών δανείων.

Σύμφωνα με το Dollar Bureau, τα δύο ETF της Wahed είναι τα πιο κερδοφόρα ταμεία που συμμορφώνονται με τη Σαρία. Οι EFT στο NASDAQ και στο Dow Jones βρίσκονται στο νούμερο ένα και δύο πιο κερδοφόρα αμοιβαία κεφάλαια, αντίστοιχα.

Υπάρχουν εναλλακτικά ETF συμβατά με τη Σαρία, όπως το Wealthsimple Shariah World Equity Index ETF (WSHR.NE), το S&P500 (^GSPC) Shariah Industry ETF και το SP Funds S&P Global REIT Shariah ETF (SPRE).

Δείτε: Λόγοι για τους οποίους οι τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου μπλοκάρουν τα κρυπτονομίσματα | Crypto Mile

Leave a Comment