Η εταιρεία του Χιούστον κατηγορείται για απάτη στις ασφαλιστικές αξιώσεις Lake Charles για τυφώνα – InsuranceNewsNet

Τον Οκτώβριο, ο Cain διέταξε την αναστολή όλων των υποθέσεων της εταιρείας εν αναμονή περαιτέρω επανεξέτασης, επικαλούμενος τις ανησυχίες ότι ορισμένες υποθέσεις μπορεί να είναι διπλές ή άλλως ακατάλληλες να προχωρήσουν. Τώρα, αυτές οι ανησυχίες έχουν αυξηθεί, με τον Κάιν και τουλάχιστον έναν τοπικό δικηγόρο να αναρωτιούνται εάν οι πρακτικές της εταιρείας έχουν γίνει από προβληματικές σε εγκληματικές.

Για παράδειγμα, ο Addison δεν συνειδητοποίησε ποτέ ότι ο McClenny εργαζόταν για λογαριασμό του, παρά το συμβόλαιο που η εταιρεία κατέθεσε στο δικαστήριο που έφερε την ηλεκτρονική του υπογραφή. Η εταιρεία στεγαστικών δανείων του Addison, η οποία υποτίθεται ότι θα πληρωνόταν από τον ασφαλιστή της Addison κατόπιν αιτήματος του McClenny, επίσης δεν πλήρωσε ποτέ.

«Ανησυχώ για τους πελάτες σου», είπε ο Κάιν Ουίλιαμ Χιούιπου ηγείται της εταιρείας Λουιζιάνα στο γραφείο, στο δικαστήριο.

Ο Huye αργότερα είπε σε μια συνέντευξη ότι ήταν βέβαιος ότι η εταιρεία του είχε τη δυνατότητα να εκπροσωπήσει την Addison. Δεν εξέτασε τον ισχυρισμό του Addison ότι η εταιρεία στεγαστικών δανείων δεν έλαβε ποτέ πληρωμή.

«Θα χαρούμε να ακολουθήσουμε το ίχνος ελέγχου», είπε ο Huye. «Εκπροσωπήσαμε κύριε ΆντισονΟ Addison απελευθερώθηκε από τότε ως πελάτης του McClenny’s και πλέον εκπροσωπείται αποκλειστικά από την τοπική δικηγορική εταιρεία Cox Cox Filo Camel & Wilson.

“Δεν έχω δει ποτέ αυτή την επιταγή”

Αφού ο McClenny μήνυσε για λογαριασμό περισσότερων από 1.500 πελατών μέσα σε δυόμισι μήνες, ο Cain έθεσε αιχμηρά ερωτήματα σχετικά με τις πρακτικές της εταιρείας, από το πώς έβρισκε πελάτες μέχρι το πόσο βαθιά εξέταζε κάθε υπόθεση πριν καταθέσει μήνυση.

Ο Κάιν είπε ότι ο αριθμός και το χρονοδιάγραμμα των κρουσμάτων είναι αμφίβολα. Συνολικά, έχει χειριστεί περίπου 7.000 τέτοιες υποθέσεις από τότε που χτύπησε ο τυφώνας πριν από δύο χρόνια. Οι περισσότερες εταιρείες, σημείωσε, υπέβαλαν έως και 200 ​​ή 300 θέσεις εργασίας πριν από την προθεσμία του Αυγούστου.

Οι δικηγόροι του McClenny ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιούν απλώς την τεχνολογία και το εκτεταμένο προσωπικό της εταιρείας τους για να βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Στην δικαστική του αίθουσα 13 Δεκεμβρίουρώτησε τους δικηγόρους του McClenny σχετικά με τις επιχειρηματικές πρακτικές τους σε μια σειρά ακροάσεων, χρησιμοποιώντας υποθέσεις όπως η Addison ως παραδείγματα.

Η Addison, η οποία είναι ανάπηρη και θεωρεί τον εαυτό της χαμηλού εισοδήματος, είπε ότι δεν θα μπορούσε να υπογράψει συμβόλαιο για να προσλάβει τη McClenny ακόμα κι αν το ήθελε επειδή το κινητό της που εκδόθηκε από την κυβέρνηση δεν υποστηρίζει την τεχνολογία.

Παρόμοια ερωτήματα τέθηκαν σχετικά με μια επιταγή που κατέθεσε ο McClenny από την Allstate, την ασφαλιστική εταιρεία της Addison.

Αφού έφτασε ο ΜακΚλένυ 89.500 $ Κατά τη διάρκεια του διακανονισμού με την Allstate, ο ασφαλιστής έκοψε μια επιταγή για αυτό το ποσό και την έδωσε στα γραφεία της δικηγορικής εταιρείας, στην Addison και στον κάτοχο υποθηκών της, Accord Services. Τυπικά, όλα τα μέρη θα εγκρίνουν την επιταγή ως μέρος της διαδικασίας αποδέσμευσης κεφαλαίων και η εταιρεία ενυπόθηκων δανείων θα δικαιούται ένα μέρος των εσόδων. Αλλά ο Κάιν, ο εκπρόσωπος της Συμφωνίας, είπε ότι δεν γνώριζε ποτέ την ύπαρξη της επιταγής.

«Δεν έχω δει ποτέ αυτή την επιταγή», είπε ο ιδιοκτήτης της Accord Κέρμιτ Σονιέ. Επισφραγίστηκε με αγωγή με πληρεξούσιο από την εταιρεία McClenny, την οποία ο δικηγόρος του Cain και του Sonnier είπε ότι ήταν προβληματική και δυνητικά εγκληματική.

“Είναι παράνομο, είναι λάθος και κλέβει χρήματα από τον πελάτη μου” Τοντ Τάουνσλι, είπε στο δικαστήριο ο δικηγόρος του Sonnier. «Νομίζω ότι πρόκειται για εγκληματική απάτη».

Ο Huye είπε λίγα ως απάντηση σε αυτόν τον ισχυρισμό.

Ο Κάιν είπε: «Δεν είμαι ικανοποιημένος με τους ισχυρισμούς που εγείρονται. «Δεν έχω πληροφορίες για να τους διαψεύσω αυτή τη στιγμή».

Ο Huye είπε ότι η εταιρεία του από τότε συμμορφώθηκε με την εντολή του δικαστηρίου να μεταφέρει τα κεφάλαια στους νέους δικηγόρους του Addison. «Αν κάτι έγινε σωστά ή λάθος, θα το διορθώσουμε.

Σε μια άλλη ακρόαση εκείνο το απόγευμα, ο Cain εντόπισε μια σειρά από περιπτώσεις όπου οι ενάγοντες δεν ήταν ασφαλισμένοι από τις εταιρείες που διεκδίκησαν.

Κέρδος στους ανθρώπους;

Δεν είναι μόνο οι ντόπιοι που ανησυχούν για τον Κάιν. Μετά τον τυφώνα Ida, η εταιρεία άρχισε να παρέχει επιθετικά βοήθεια σε επιζώντες από καταιγίδες στα νοτιοανατολικά. Λουιζιάνακουβέρτα μητροπολίτης Νέα Ορλεάνη με επιστολές αναφοράς. Οι διαφημιστικές του πρακτικές διερευνώνται τώρα από το indi Λουιζιάνα Πειθαρχικό Συμβούλιο Εισαγγελέων, σύμφωνα με δημόσια αρχεία που εξετάστηκαν από τον Εισαγγελέα.

Keionne Jackson43, από Νέα Ορλεάνη Ο McClenny’s είναι ένας από τους πελάτες της Ida.

Τον περασμένο Αύγουστο, η Ida κατέστρεψε το σπίτι του Τζάκσον από την ταράτσα μέχρι τα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος. Προσέλαβε τον McClenny για να καταθέσει μήνυση κατά του ασφαλιστή, Προοδευτική Ασφάλιση. Οι δύο πλευρές συμβιβάστηκαν σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, τον Ιούνιο, και η Progressive εξέδωσε δύο επιταγές και τις ταχυδρόμησε στο δικηγορικό γραφείο.

Αλλά τον Νοέμβριο, ο Τζάκσον δεν είχε λάβει ακόμη τα χρήματα. Η εταιρεία διεξήγαγε τους ελέγχους, αναφέροντας τον υψηλό αριθμό πελατών ως την αιτία της καθυστέρησης. «Με απαγάγουν εδώ και σχεδόν ένα χρόνο», είπε ο Τζάκσον.

Έκτοτε, έχει λάβει μόνο δύο επιταγές 95.000 $όταν φτάσει η τελευταία επιταγή 16 Δεκεμβρίου, περισσότερο από μισό χρόνο μετά την πρώτη κυκλοφορία του από τον ασφαλιστή του. Οι ασφαλιστές υποχρεούνται από την κρατική νομοθεσία να εκδίδουν επιταγές εντός 30 ημερών από την παραλαβή της απόδειξης υλικής ζημιάς, διαφορετικά αντιμετωπίζουν κυρώσεις.

Ο Τζάκσον έπρεπε να σκάψει στις λιγοστές αποταμιεύσεις του για να κάνει επισκευές στο σπίτι και να βασιστεί στη βοήθεια των μεγάλων παιδιών του για να πληρώσει τους λογαριασμούς. Επίσης, έλαβε βοήθεια αυτό το καλοκαίρι από ένα πρόγραμμα της πόλης που καλύπτει τις πληρωμές του στεγαστικού δανείου του.

Σε ένα email, ο νομικός βοηθός της εταιρείας είπε στον Τζάκσον ότι το λογιστήριο του εργάζεται επί του παρόντος σε έναν «σημαντικό όγκο ελέγχων τιμολόγησης» και ότι η υπομονή του εκτιμάται.

Την Τρίτη, ο Κάιν κατηγόρησε την εταιρεία ότι υπερέβαινε τους πελάτες και χρεώνει περισσότερα από όσα μπορούσαν να αντέξουν οι δικηγόροι τους.

«Ίσως να έχετε σωθεί όλοι πριν», είπε ο Κέιν. «Δεν πρόκειται να ξεφύγεις από αυτό μαζί μου».

Ο Huye είπε ότι ο αριθμός των πελατών που έχει αναλάβει η εταιρεία έχει κάνει περισσότερο καλό παρά κακό στους πελάτες. «Επειδή είναι μέρος μιας τόσο μεγάλης συλλογικότητας, έχουμε περισσότερη δύναμη», είπε. Οι καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των επιταγών οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην επίπονη διαδικασία συναλλαγών με τις εταιρείες στεγαστικών δανείων που πρέπει να τις εγκρίνουν, είπε, ένα πρόβλημα σε ολόκληρο τον κλάδο.

Η εταιρεία έχει υποστηρίξει επανειλημμένα ότι το σύστημα διαχείρισης υποθέσεων πολλών εκατομμυρίων δολαρίων έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται μεγάλο φόρτο εργασίας και ότι τυχόν σφάλματα ή διπλά έγγραφα δεν αποτελούν ένδειξη ελαττωμάτων του συστήματος. Στο δικαστήριο, ο Huye επανέλαβε επίσης τη δέσμευση της εταιρείας να βοηθήσει την κοινότητα να ανακάμψει και αρνήθηκε τις κατηγορίες για κερδοσκοπία.

«Είμαι χαρούμενος που έχω αυτή την ευκαιρία», είπε ο Huye. «Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να βοηθήσουμε αυτή την κοινότητα».

Σε μια τελευταία προσπάθεια στο τέλος μιας ολόκληρης ημέρας ακροάσεων, ο Huye και ο συνάδελφός του ζήτησαν απελευθέρωση για να συνεχίσουν τα πράγματα να κινούνται σε ένα πιο γρήγορο κλιπ, ένα αίτημα που ο Κάιν απέρριψε. Ο δικαστής εξέφρασε την ανησυχία του ότι η εταιρεία θα προσπαθήσει να μεσολαβήσει μαζικά, κάτι που υποστήριξε ότι ήταν κακό για τους ενάγοντες.

«Θα εκπροσωπήσεις αυτούς τους ανθρώπους», είπε ο Κάιν. «Θα δώσετε στη δουλειά τους την προσοχή που της αξίζει».

Καθώς η εταιρεία επεκτείνεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της πολιτείας και σε κοντινές περιοχές ΦλόρινταΜε τον τυφώνα Ίαν να προκαλεί εκτεταμένες καταστροφές φέτος, ο Κέιν είπε ότι ελπίζει ότι οι αμφιλεγόμενες ακροάσεις θα βοηθήσουν στη διάδοση της είδησης για τις αμφισβητούμενες πρακτικές του ΜακΚλένι.

«Αν δεν προκύψει κάτι άλλο, το ελπίζω Ανατολικός κύκλος [of Louisiana] «Δεν σας εμπιστεύομαι», είπε ο Κάιν στους δικηγόρους της εταιρείας.

___

(γ) 2022 Δικηγόρος, Μπατόν Ρουζ, Λα.

The Advocate, Μπατόν Ρουζ, Λα. Επισκεφτείτε το www.theadvocate.com

Διανέμεται από την Tribune Content Agency, LLC.

Leave a Comment