Η επιτροπή της Γερουσίας πιέζει για τη δημοσιονομική μεταρρύθμιση της εκστρατείας που έχει σταματήσει εδώ και καιρό

RICHMOND, Wash. (AP) — Μια επιτροπή της Γερουσίας της Βιρτζίνια υπέβαλε νομοσχέδιο την Τρίτη που θα απαγόρευε στους νομοθέτες να χρησιμοποιούν κεφάλαια εκστρατείας για προσωπικά έξοδα, όπως στεγαστικά δάνεια ή συνδρομές σε country club — μια αλλαγή που οι νομοθέτες αντιστέκονται εδώ και καιρό στην ψήφισή τους.

Χειροκροτήματα ξεκίνησαν στην αίθουσα μετά την ομόφωνη έγκριση του νομοσχεδίου από τη γερουσιαστή Jennifer Boysko και 3 Δημοκρατικούς συναδέλφους.

Οι νομοθέτες της Βιρτζίνια οδηγούν επί του παρόντος το έθνος στην ικανότητά τους να ξοδεύουν τις δωρεές της εκστρατείας τους για σχεδόν οτιδήποτε. Παρά τη δικομματική επιμονή των νομοθετών ότι θέλουν να συμβιβαστούν στη μεταρρύθμιση, παρόμοια νομοσχέδια που προσθέτουν περιορισμούς στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να δαπανηθούν τα κεφάλαια της εκστρατείας έχουν επαναληφθεί. χαθεί τα τελευταία χρόνια.

«Σχεδόν όλες οι άλλες πολιτείες και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απαγορεύουν τη χρήση κονδυλίων εκστρατείας από υποψηφίους ή τις οικογένειές τους», είπε ο Μπόισκο κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου. «Αλλά στη Βιρτζίνια, μπορούμε ακόμα να πάμε την οικογένειά μας σε μια κρουαζιέρα στην Καραϊβική, αν το επιλέξουμε, και δεν νομίζω ότι είναι σωστό».

σχέδιο νόμου νόμου θα απαγόρευε σε έναν υποψήφιο να χρησιμοποιήσει κεφάλαια εκστρατείας για δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν ανεξάρτητα από την αναζήτηση, την κατοχή ή την κατοχή αξιώματος. Επιτρέπει τη χρήση συνεισφορών για «συνήθεις και αποδεκτές δαπάνες που σχετίζονται με την εκστρατεία υπέρ ή την κατοχή εκλεγμένων αξιωμάτων».

Την Τρίτη, το νομοσχέδιο τροποποιήθηκε για να επιτρέψει τη χρήση κεφαλαίων εκστρατείας για δαπάνες εξαρτημένης φροντίδας που σχετίζονται με την επέκταση του αρχικού επιδόματος για τα έξοδα φροντίδας παιδιών. Αυτό περιλαμβάνει ειδικές δαπάνες που δεν μπορούν να καλύψουν τα κεφάλαια της εκστρατείας, συμπεριλαμβανομένων: στεγαστικών δανείων, ενοικίων ή λογαριασμών κοινής ωφελείας. έξοδα οχημάτων εκτός εκστρατείας· συνδρομή στη λέσχη της χώρας? διακοπές; δίδακτρα; και πρόσβαση σε ορισμένες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που δεν σχετίζονται με την καμπάνια.

Οι καταγγελίες σχετικά με την εφαρμογή του νομοσχεδίου θα παραληφθούν από το Τμήμα Εκλογών και θα διερευνηθούν από το Κρατικό Εκλογικό Συμβούλιο.

Το νομοσχέδιο αναφέρει ότι εάν το Συμβούλιο της Επικρατείας διαπιστώσει ότι ένας υποψήφιος «εσκεμμένα και εν γνώσει του παραβίασε» τις διατάξεις του νομοσχεδίου, το συμβούλιο θα τον «απαλλάξει» από την επιστροφή του ποσού που «εκτρέπεται παράνομα για προσωπική του χρήση».

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το συμβούλιο θα μπορούσε επίσης να επιβάλει αστική ποινή όχι μεγαλύτερη από 1.000 $ και όχι μεγαλύτερη από 10.000 $ για κάθε κόστος που διαπιστώνεται ότι παραβιάζει.

Επί του παρόντος, απαγορεύεται στους νομοθέτες να χρησιμοποιούν κεφάλαια καμπάνιας για προσωπικούς σκοπούς μόνο μετά το κλείσιμο των λογαριασμών τους.

Ανασκόπηση του Associated Press Το 2016, το σύστημα χρηματοδότησης της εκστρατείας του κράτους διαπίστωσε ότι ορισμένοι νομοθέτες χρησιμοποιούσαν συχνά λογαριασμούς εκστρατειών για να πληρώσουν ακριβά γεύματα και ξενοδοχεία, καθώς και προσωπικά έξοδα.

Περίπου μισή ντουζίνα μίλησαν υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου την Τρίτη.

«Απλώς πιστεύουμε ότι αυτό είναι το πιο χαμηλό φρούτο που κρέμεται, γι’ αυτό παρακαλούμε εγκρίνετε αυτό το νομοσχέδιο. Τότε δεν θα χρειαστεί να το ακούσετε τον επόμενο χρόνο», είπε η Νάνσι Μόργκαν, μέλος μιας τοπικής ομάδας μεταρρυθμίσεων για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας.

Κανείς δεν μίλησε εναντίον του. Σε προηγούμενες ακροάσεις, οι νομοθέτες εξέφρασαν ανησυχία ότι η απαγόρευση θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιπόλαιες καταγγελίες με πολιτικά κίνητρα.

Το νομοσχέδιο πρέπει να εγκρίνει την πλήρη Γερουσία προτού μεταφερθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους. Οι νομοθέτες σε αυτό το τμήμα έχουν εισαγάγει παρόμοια νομοσχέδια που δεν έχουν ακόμη ακουσθεί.

Η ίδια επιτροπή της Γερουσίας προώθησε επίσης το νομοσχέδιο Την Τρίτη, θα απαγορεύσει στους νομοθέτες να συγκεντρώσουν χρήματα κατά τη διάρκεια ειδικών συνεδριάσεων. Επί του παρόντος, η συγκέντρωση χρημάτων απαγορεύεται μόνο κατά τη σχετικά σύντομη τακτική συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ντέιβιντ Σούτερλαιν, χορηγός του νομοσχεδίου, είπε ότι δεν πιστεύει ότι οι νομοθέτες θα πρέπει να μπορούν να συγκεντρώσουν χρήματα ενώ ψηφίζουν τη νομοθεσία. Αυτή η προοπτική επαναλήφθηκε από δικηγόρους που είπαν ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει σύγκρουση συμφερόντων.

Το μέτρο πέρασε με ψήφους 12-2. Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Σκοτ ​​Σούροβελ και ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μπράις Ριβς αντιτάχθηκαν σε αυτό, επικαλούμενοι τις ανησυχίες ότι θα μπορούσε να βλάψει τους κατεστημένους αντιπάλους. Η γερουσιαστής του GOP Jill Vogel απείχε.

Leave a Comment