Η επένδυση στοχεύει σε μια έκταση πέντε μιλίων από το Capitol Heights έως το Largo

Σχόλιο

Θα χρειαστεί μέχρι την κομητεία του Πρίγκηπα Τζορτζ Κρατικά ομόλογα 400 εκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση του έργου Blue Line Corridor είναι μια νίκη για τη διοικητή της κομητείας Angela D. Alsobrooks, η οποία έχει εξασφαλίσει την ανάπλαση κοντά στο FedEx Field στο Landover, ακόμη και όταν τα αφεντικά της Ουάσιγκτον φεύγουν από την πόλη.

Το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων του Μέριλαντ ενέκρινε την πολυαναμενόμενη επένδυση σχετικά με Τετάρτη — ένα τελευταίο βήμα που επιτρέπει στην κομητεία να διαπραγματευτεί συμφωνίες και να ζητήσει προσφορές για την ανάπλαση της έκτασης των πέντε μιλίων από το Capitol Heights έως το Largo.

Την Τετάρτη, ο Άλσσμπρουκς τόνισε την ανάγκη η ανάπτυξη να μεταφέρει στο συμβούλιο τι σημαίνει για τον πρίγκιπα Τζορτζ, ο οποίος είπε ότι είναι μοναδικός ως «οικονομική μηχανή» της πολιτείας και της περιοχής.

«Ο διάδρομος της Blue Line είναι μια βασική πρωτοβουλία του οράματός μας για οικονομική ανάπτυξη», είπε. Οι προγραμματισμένες παροχές περιλαμβάνουν γήπεδο νεανικών αθλημάτων, αμφιθέατρο, βιβλιοθήκη και πολιτιστικό κέντρο.

Το έργο εκπληρώνει μια υπόσχεση να φέρει οικονομικό μετασχηματισμό στους Πρίγκιπα Γεωργιανούς, τους οποίους το επαρχιακό στέλεχος λέει ότι περίμεναν δεκαετίες για να δουν να αναπτύσσονται και να αξίζουν μια κοινότητα που είναι βατή με ποδήλατο και γεμάτη ανέσεις σε γειτονικές επαρχίες.

«Πρέπει να φύγουμε για να πάμε σε αυτά τα όμορφα μέρη και τώρα το αναπτύσσουμε στο σπίτι», είπε ο Άλσσμπρουκς σε συνέντευξή του.

Η χρηματοδότηση του έργου συζητήθηκε πέρυσι μεταξύ των πολιτειακών νομοθετών και τότε – Κυβερν. Λάρι Χόγκαν (δεξιά). Ο νέος του όρκος Ο διάδοχός του, ο Δημοκρατικός Γουές Μουρ, δήλωσε την Τετάρτη ότι το έργο θα είναι μια «αλλαγή του οικονομικού παιχνιδιού» για την κομητεία και μια «τεράστια νίκη» για την τοπική και την πολιτεία.

Η Βιρτζίνια θα μπορούσε να δώσει στο στάδιο των Commanders μια άλλη ματιά στον προϋπολογισμό του Youngkin

Επίσης ο Μπρουκς και άλλοι τοπικοί ηγέτες είπαν ότι η επένδυση είναι ένα σημάδι ότι οι κάτοικοι της κομητείας του Πρίγκιπα Τζορτζ δεν θα ξεχαστούν καθώς οι Διοικητές της Ουάσιγκτον εξετάζουν εάν θα εγκαταλείψουν το Landover υπέρ της DC ή της Βιρτζίνια.

«Αυτό που θέλω να μάθουν οι κάτοικοι είναι αν θα μείνουν ή θα φύγουν, δεν πρόκειται να μείνουν πίσω», είπε ο Άλσσμπρουκς, σημειώνοντας ότι η δέσμευση της ομάδας να παίξει στο Landover λήγει το 2027. “Υπάρχει μεγάλη ανησυχία για αυτό στην περιοχή… Δεν θέλουμε να είμαστε όμηροι από τους διοικητές. Πρέπει να αναπτύξουμε αυτήν την περιοχή και να επενδύσουμε σε αυτήν είτε μείνουν είτε φύγουν.”

Ο Wala Blegay (D), ο οποίος εκπροσωπεί την περιοχή στο Συμβούλιο της Κομητείας, είπε ότι πολλοί κάτοικοι στην περιοχή 6 της κομητείας, όπου τουλάχιστον μερικές εξελίξεις πρόκειται να ανέβουν, έχουν εκφράσει ανησυχίες για την έλλειψη εστιατορίων και άλλων ανέσεων κοντά στο σπίτι .

«Έχουν ωραία μεγάλα σπίτια ή ωραία σπίτια για τις οικογένειές τους, αλλά δεν έχουν πού να πάνε», είπε. «Δεν μπορείς να πεις το ίδιο για μέρη όπως το Montgomery County».

Η δημιουργία ενός διαδρόμου Blue Line θα αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες και θα βοηθήσει το κράτος να διαφοροποιήσει τη φορολογική του βάση, η οποία είναι σε μεγάλο βαθμό οικιστική, είπε.

Η έγκριση της Τετάρτης θα πυροδοτήσει μια αξιολόγηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου των αναγκών και των απαιτήσεων υποδομής για να διασφαλιστεί ότι οι δρόμοι και οι κοινότητες μπορούν να χειριστούν τα εισερχόμενα τουριστικά αξιοθέατα περιορίζοντας ταυτόχρονα το άγχος στους κατοίκους, είπε ο Blegay.

Η δημοτική σύμβουλος Krystal Oriadha (D-District 7), της οποίας η περιφέρεια αναμένεται να δει επίσης την ανάπτυξη, είπε ότι είναι ενθουσιασμένη που βλέπει επενδύσεις σε παραμελημένα μέρη του νομού.

Η Oriadha σκοπεύει να υποστηρίξει εκ μέρους της περιφέρειας για να διασφαλίσει ότι θα λάβει το “δίκαιο μερίδιο της πίτας” όταν πρόκειται για τις ανέσεις που τοποθετούνται – “γιατί το αξίζουμε”, είπε.

Ο Μπλεγκέι είπε ότι η κομητεία έχει την ευκαιρία να αλλάξει την αντίληψη ότι οι λευκοί κάτοικοι χρειάζονται για να προσελκύσουν μεγάλες επενδύσεις.

«Σημαίνει πολλά για εκείνους που μελετούν το redline και τους ανθρώπους που μελετούν την έλλειψη ανάπτυξης στις κοινότητες και όλα τα προβλήματα που παρουσιάζει η ποιοτική ανάπτυξη όταν διαφορετικές ομάδες φεύγουν», είπε. «Λοιπόν, προσπαθούμε να δείξουμε το αντίθετο. Είναι μια πλειοψηφική κοινότητα έγχρωμων ανθρώπων και ευδοκιμεί με την πλειοψηφία των έγχρωμων ανθρώπων».

Leave a Comment