Η επένδυση στην ηλιακή ενέργεια της Qcells $2,3 δις έχει μεγάλες δυνατότητες για τη Γεωργία

Η Γεωργία βρίσκεται στο επίκεντρο της μεγαλύτερης επένδυσης καθαρής ενέργειας στην ιστορία των ΗΠΑ και η Georgia Tech είναι έτοιμη να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην επένδυση, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και να ενισχύσει την ηλιακή υποδομή. το κράτος μας και όχι μόνο.

Η ηλιακή εταιρεία Qcells σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα κατασκευαστικό συγκρότημα 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Cartersville, βόρεια της Ατλάντα, το οποίο όχι μόνο θα κατασκευάζει εξαρτήματα τελευταίας τεχνολογίας για ηλιακούς συλλέκτες, αλλά θα κατασκευάζει και ολοκληρωμένα πάνελ που χρησιμοποιούνται σε διάφορες ρυθμίσεις. από κατοικίες έως μεγάλης κλίμακας εμπορικές και βιομηχανικές ηλιακές συστοιχίες.

Η Georgia Tech έχει κορυφαίους ερευνητές και ειδικούς παγκοσμίως στα φωτοβολταϊκά υλικά και την ηλιακή ενέργεια. Ο Juan-Pablo Correa-Baena, αναπληρωτής καθηγητής και περιστρεφόμενη έδρα στο Goizueta Junior Faculty στη Σχολή Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών, και η ερευνητική του ομάδα έχουν ανοίξει νέους δρόμους στην αναζήτηση νέων υλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη μετατροπή της ηλιακής ενέργειας.

«Το πιο σημαντικό μέρος αυτής της επένδυσης στην αμερικανική μεταποίηση είναι η επένδυση της Qcells στην ανάπτυξη της παραγωγής πλινθωμάτων και γκοφρέτας», δήλωσε η Correa-Baena. Το πυρίτιο πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία για τη δημιουργία των ηλιακών κυψελών που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος για τη συλλογή ενέργειας. Τα πλινθώματα είναι το πρώτο βήμα στη διαδικασία παραγωγής για την επεξεργασία των πρώτων υλών σε γκοφρέτες. Οι γκοφρέτες γίνονται η βάση για ολοκληρωμένα ηλιακά πάνελ.

«Με αυτήν την επένδυση, εγγυόμαστε ότι μπορούμε να ελέγξουμε πλήρως την αλυσίδα εφοδιασμού, παράγοντας όλες τις πτυχές των ηλιακών συλλεκτών τοπικά», δήλωσε ο Correa-Baena. Τελικά, ο στόχος είναι να καταστεί η ηλιακή ενέργεια πιο προσιτή για τους Αμερικανούς καταναλωτές και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας υψηλής αμοιβής για τους Γεωργιανούς.

Regents Professor στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και John H. Weitnauer Jr. Ο Πρόεδρος Ajeet Rohatgi δήλωσε: «Είναι συναρπαστικό να βλέπουμε την επανέναρξη της παραγωγής πυριτίου στις ΗΠΑ και τη Γεωργία στην πρώτη γραμμή αυτού».

Ο Rohatgi είναι ένας από τους κορυφαίους ερευνητές παγκοσμίως στα φωτοβολταϊκά – τη μετατροπή του φωτός σε ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιώντας υλικά ημιαγωγών όπως το πυρίτιο. Είναι ο ιδρυτικός διευθυντής του πρώτου πανεπιστημιακού και χρηματοδοτούμενου από την ενέργεια Κέντρου Αριστείας για την Έρευνα και την Εκπαίδευση Φωτοβολταϊκών. Οι εργασίες του κέντρου στοχεύουν στην εύρεση και βελτίωση των υλικών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ηλιακών κυψελών, καθώς και στην αύξηση της απόδοσής τους.

Η Qcells έχτισε το πρώτο της εργοστάσιο το 2019 κοντά στο Dalton της Τζόρτζια. Μέχρι το 2022, η εταιρεία έχει γίνει ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλιακών συλλεκτών στο δυτικό ημισφαίριο. Ο Rohatgi λέει ότι οι εκπρόσωποι της Qcells επισκέφτηκαν τις ερευνητικές εγκαταστάσεις της στην πανεπιστημιούπολη και αυτός και η ομάδα του επισκέφτηκαν επίσης τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Dalton.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Qcells, Justin Lee, δήλωσε: «Καθώς η ζήτηση για καθαρή ενέργεια συνεχίζει να αυξάνεται σε εθνικό επίπεδο, είμαστε έτοιμοι να βάλουμε χιλιάδες ανθρώπους να εργαστούν δημιουργώντας πλήρως αμερικανικής κατασκευής και βιώσιμες λύσεις ηλιακής ενέργειας, από πρώτες ύλες μέχρι τελικά πάνελ. «Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με τους πελάτες μας, καθώς και με τους εθνικούς ηγέτες και τους ηγέτες της Γεωργίας, για να φέρουμε εντελώς καθαρή ενέργεια σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη χώρα».

Tim Lieuwen, Διευθύνων Σύμβουλος Ινστιτούτο Στρατηγικής Ενέργειας, Regents Professor και ο David S. Lewis Jr. Ο πρόεδρος είπε, «Η Georgia Tech είναι βασικός ηγέτης στις περισσότερες από τις βασικές τεχνολογίες που σχετίζονται με τις βιομηχανίες καθαρής ενέργειας, έχει διακεκριμένους ερευνητές και ικανότητες σε εθνικό επίπεδο και παράγει μεγάλο αριθμό προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών. αυτές τις περιοχές».

Ως εκ τούτου, η Tech έχει τη δυνατότητα να είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης σε αυτό το έργο. «Είμαστε σε μια μοναδική θέση να συνεργαστούμε με την Qcells για να βελτιώσουμε τον χειρισμό υλικών και να ανακαλύψουμε νέα υλικά, ενώ παράλληλα εφαρμόζουμε τεχνητή νοημοσύνη στις διαδικασίες παραγωγής τους για να βελτιστοποιήσουμε τις διαδικασίες και να αυξήσουμε την παραγωγικότητα», δήλωσε ο Correa-Baena.

Η ανακοίνωση είναι σημαντική όχι μόνο για την Georgia Tech, αλλά και για την πολιτεία της Τζόρτζια. Σύμφωνα με τον Lieuwen, η Γεωργία αναδεικνύεται σε κέντρο παραγωγής και τεχνολογίας καθαρής ενέργειας, χάρη σε μεγάλο βαθμό στις συνεργασίες του ινστιτούτου, την έρευνα και τις προσπάθειες ανάπτυξης του εργατικού δυναμικού. Λέει ότι οι πρόοδοι στα ηλεκτρικά οχήματα, τις μπαταρίες και την ενέργεια υδρογόνου αυξάνονται ραγδαία στην πολιτεία μας. «Είναι καλό για το Ινστιτούτο και το κράτος να υπάρχουν τέτοιου είδους εταιρείες σε τομείς όπου η Georgia Tech επικεντρώνει τις προσπάθειές της για έρευνα και ανάπτυξη».

Η επέκταση του Qcell είναι πιθανότατα μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς κορυφαίοι ερευνητές από όλη την πανεπιστημιούπολη εντοπίζουν έργα όπως αυτά όπου η τεχνική εφευρετικότητα και η καινοτομία μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

«Είμαι ενθουσιασμένη με αυτή την επέκταση της κατασκευής ηλιακών κυψελών στη Γεωργία, επειδή βασίζεται σε άλλες βιομηχανίες καθαρής ενέργειας, ηλεκτροκίνησης και αποθήκευσης ενέργειας που υπάρχουν ήδη ή σχεδιάζονται για την πολιτεία μας», δήλωσε η Τζούλια Κουμπάνεκ, καθηγήτρια και αντιπρόεδρος Διεπιστημονικών Σπουδών. «Το Νοτιοανατολικό τμήμα αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο ως κόμβος καινοτομίας καθαρής τεχνολογίας και η Georgia Tech είναι περήφανη που συμβάλλει καθοριστικά σε αυτό το οικοσύστημα».

Η παραγωγή στο νέο ηλιακό εργοστάσιο Qcells αναμένεται να ξεκινήσει το 2024.

Leave a Comment