Η εκπρόσωπος της M&M κάνει διάλειμμα επ’ αόριστον εν μέσω πολωτικής αλλαγής επωνυμίας

Σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Instagram, η M&M’s θα κάνει “επ’ αόριστον διάλειμμα” από έναν εκπρόσωπο. Στη θέση τους, η μάρκα καραμελών Mars Wrigley έκανε την ηθοποιό Μάγια Ρούντολφ τη νέα της εκπρόσωπο και «Αρχηγό Ψυχαγωγίας», σύμφωνα με λεπτομέρειες που κοινοποιήθηκαν στο Marketing Dive. Η πρώτη εμφάνιση του Rudolph με τη μάρκα θα είναι στην επερχόμενη καμπάνια Super Bowl LVII. Οι ομιλητές «θα φύγουν για να κυνηγήσουν άλλα πάθη».

Η απόφαση να απομακρυνθούμε από το talking candy στο μάρκετινγκ της M&M είναι μια σημαντική αλλαγή στρατηγικής για τη μάρκα καραμέλας, η οποία προσπαθεί να δώσει έμφαση σε θέματα συμπερίληψης και διαφορετικότητας από τότε που μετονομάστηκε για πρώτη φορά τη σειρά των πολύχρωμων μασκότ τον περασμένο Ιανουάριο.

Αν και η κίνηση θα μπορούσε να είναι μια παιχνιδιάρικη λάθος κατεύθυνση για να δημιουργήσει buzz για τη θέση της στο Super Bowl, φαίνεται αμφίβολο ότι η μάρκα θα παίξει άμεσα με τη διαμάχη που έχει προκαλέσει το rebrand, με τους συντηρητικούς σχολιαστές να απορρίπτουν σε μεγάλο βαθμό τις αλλαγές στα γλυκά. ένας παιάνας στο λεγόμενο «ξύπνημα».

“Αμερική, ας μιλήσουμε. Πέρυσι, κάναμε κάποιες αλλαγές στις αγαπημένες μας καραμέλες ηχείων. Δεν ήμασταν σίγουροι αν κάποιος θα το προσέξει. Και σίγουρα δεν πιστεύαμε ότι θα έσπασε το Διαδίκτυο. Αλλά τώρα το κάνουμε. Θα μπορούσε ακόμη και polarize candy shoes. Είναι αυτό που ήθελε η M&M. ήταν το πιο πρόσφατο πράγμα γιατί όλοι μας σκοπεύουμε να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά», ανέφερε η μάρκα σε μια δήλωση στο Instagram.

Ως μέρος μιας αλλαγής στρατηγικής, η M&M’s επέλεξε την ηθοποιό Maya Rudolph ως τη νέα εκπρόσωπο της μάρκας, η οποία θα εμφανιστεί στο προηγουμένως ανακοινωμένο σποτ της μάρκας στο Super Bowl. Τα υλικά τύπου που αποκάλυπταν τα σχέδια του Άρη για το Super Bowl τον Δεκέμβριο περιλάμβαναν μια σιλουέτα της καραμέλας σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, υποδηλώνοντας ότι οι μασκότ ήταν αρχικά μέρος του μεγάλου χώρου του παιχνιδιού. Ο Mars Wrigley αποχωρεί από το Super Bowl LVI το 2022.

«Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η M&M’s ανακοίνωσε ότι απαλλάσσονται από τη μακροχρόνια και (κυρίως) αγαπημένη τους μασκότ λόγω της πίεσης των συνομηλίκων τους», είπε ο Steve Merino, επικεφαλής δημιουργικός διευθυντής της Aloysius Butler & Clark, σε σχόλια μέσω email. “Τόσες πολλές επωνυμίες χρησιμοποιούν τη στιγμή του Super Bowl ως ευκαιρία για διαφήμιση. Θυμάστε όταν οι Planters προσποιήθηκαν ότι ξεφορτώθηκαν τον κύριο Peanut; Θα δούμε αν είναι αληθινό ή απλώς ένα λεπτό κέλυφος καραμέλας.”

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της μάρκας, η M&M’s θα μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη “νέα αναζήτηση” του ομιλητή τις επόμενες εβδομάδες.

Η καραμέλα Mars Wrigley κυκλοφόρησε μια νέα επωνυμία των ακτίνων της τον Ιανουάριο του 2022, δίνοντας έμφαση στη συμπερίληψη, τη συνάφεια και τις «πολύχρωμες προσωπικότητες» των χαρακτήρων. Το rebrand αποδείχθηκε πολικό, αλλά η επωνυμία παρέμεινε απτόητη, διπλασιάζοντας σκόπιμα και παρουσίασε το Purple Speaker τον Σεπτέμβριο. Η μάρκα άρχισε να πουλά πακέτα καραμελών με μόνο γυναικείες μασκότ μάρκας αυτόν τον Ιανουάριο, προκαλώντας φρέσκια οργή από τους συντηρητικούς σχολιαστές.

Όταν εισήγαγε το μωβ, η M&M’s πήρε τη διαμάχη στα σοβαρά, σημειώνοντας πώς το rebrand ενίσχυσε τις εντυπώσεις των μέσων ενημέρωσης και το συναίσθημα της επωνυμίας. Η Jessica Adelman, αντιπρόεδρος εταιρικών υποθέσεων της Mars Wrigley και επικεφαλής των παγκόσμιων επικοινωνιών, είπε στο Marketing Dive ότι η προσοχή αποδεικνύει πόσο εμβληματική είναι η επωνυμία της.

«Οι άνθρωποι θα έχουν πάντα μια αντίδραση – σημαίνει ότι είστε σχετικοί, συμμετέχετε στη συζήτηση – και το να έχετε έναν σκοπό σας βοηθά να είστε πραγματικά σαφείς και αληθινοί σχετικά με το τι σας παρακινεί και το λόγο σας για να είστε καταναλωτής. είναι ένα κενό», είπε ο Adelman.

Ενώ η M&M’s προσπάθησε να εξομαλύνει τη διαμάχη, η επανάληψη του λόγου της μπορεί επίσης να έχει μπούμερανγκ.

“Οι ισχυρές απόψεις μπορούν να δημιουργήσουν πραγματική αξία σε μια επωνυμία και η επιστροφή σε αυτό το σημείο κινδυνεύει να πει στους ανθρώπους που αρχικά συμφωνούσαν με την άποψή σας ότι δεν σας ενδιαφέρει πραγματικά”, δήλωσε ο Steve Gorski, επικεφαλής στρατηγικής της Forsman & Bodenfors. NY. , στα σχόλια email. «Η εμπορευματοποίηση μιας αιτίας ή ενός προβλήματος δεν είναι ποτέ καλή στρατηγική· θα πρέπει να έχει τις ρίζες της στη βασική επωνυμία σας και να συνδέεται ιδανικά με τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τα προϊόντα σας».

Σημείωση συντάκτη: Αυτή η ιστορία αναπτύσσεται και θα ενημερωθεί.

Πρόσθετες αναφορές παρέχονται από τον Peter Adams

Leave a Comment