Η διαφάνεια κάνει τα φαρμακεία κόστους-συν ένα μοναδικό επιχειρηματικό μοντέλο

Χωρίς εταιρικές ή ασφαλιστικές συμβάσεις, οι ελεγχόμενες τιμές των φαρμάκων μειώνουν την επιβάρυνση των ασθενών.

Όταν ο Kyle McCormick, PharmD, άνοιξε το Blueberry Pharmacy, στόχος του ήταν να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία στον ασθενή. «Πάντα με ενδιέφερε το ανεξάρτητο φαρμακείο», είπε Pharmacy Times®. «Πάντα μου άρεσε αυτό το συναίσθημα της κοινότητας, το να γνωρίζεις όλους… μπορείς πραγματικά να επηρεάσεις [patients’] ζει».

Αν και το Blueberry Pharmacy είναι ένα αόρατο κόστος συν φαρμακείο επικεντρωμένο στον ασθενή, επειδή οι ασθενείς και οι φαρμακοποιοί αλληλεπιδρούν κυρίως τηλεφωνικά, ο McCormick είπε ότι οι φαρμακοποιοί έχουν πάντα χρόνο να απαντήσουν σε ερωτήσεις ασθενών. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, για παράδειγμα, έκανε πολλά τηλεφωνήματα αναρρόφησης.

Στη συνέχεια, συνέχισε περιγράφοντας τις διαφορές μεταξύ του μοντέλου φαρμακείου κόστους-συν και του παραδοσιακού επιχειρηματικού μοντέλου φαρμακείου. «Ποια είναι η τιμή των φαρμάκων σε ένα παραδοσιακό φαρμακείο; [is] διαφορετικός [in that] χρησιμοποιούν αυτό που ονομάζεται μέση τιμή χονδρικής … για να βρουν ένα είδος τιμής καταλόγου που χρεώνουν την ασφάλιση και, στη συνέχεια, η ασφάλεια ανακτά αυτό που θα πλήρωναν πραγματικά», είπε ο ΜακΚόρμικ.

Το μοντέλο φαρμακείου κόστους-συν δεν δέχεται ασφάλιση, επομένως ακόμα κι αν ο ασθενής έχει ασφάλιση, το φαρμακείο δεν θα το δεχτεί. Χωρίς εταιρικές ή ασφαλιστικές συμβάσεις, το φαρμακείο μπορεί να καθορίσει τις τιμές των φαρμάκων, δυνητικά καθιστώντας τις χαμηλότερες από ό,τι θα ήταν με την ασφάλιση, ή τουλάχιστον στη δίκαιη τιμή της αγοράς.

Πολλά ζητήματα παραδοσιακών μοντέλων φαρμακείων περιστρέφονται γύρω από τις ασφαλιστικές αξιώσεις. Για παράδειγμα, οι συνταγές συχνά καθυστερούν λόγω των ασφαλιστικών εταιρειών που αρνούνται φάρμακα, αναστολές συνταγογράφησης και αγωγές.

Σύμφωνα με τον McCormick, το μεγαλύτερο όφελος του μοντέλου εκτός από το κόστος είναι η διαφάνεια. «Δημιουργεί άμεση εμπιστοσύνη, επομένως είμαι πρόθυμος να δείξω σε κάποιον την τιμή τιμολογίου αυτού που πλήρωσα. Δεν φοβάμαι να τους δείξω… Κερδίζω 2.000 δολάρια… αυτό το φάρμακο που είναι πραγματικότητα για ορισμένα φάρμακα. Και [the] το παραδοσιακό μοντέλο είναι ένα φάρμακο που κοστίζει $22, εδώ [they’re] Απαιτούνται 6.000 δολάρια για αυτό».

Η διαφάνεια με τους ασθενείς σχετικά με τις τιμές των φαρμάκων δημιουργεί ένα αίσθημα εμπιστοσύνης μεταξύ ασθενών και φαρμακοποιών, το οποίο διαφέρει από την παραδοσιακή σχέση μεταξύ των δύο. «Βλέπουμε ασθενείς να έρχονται σε εμάς, [and] Οι διάφορες ασφαλιστικές τους εταιρείες ζητούν γελοία ποσά για τα φάρμακά τους και μπορούμε να τους δείξουμε αμέσως πόσα μπορούν να εξοικονομήσουν χωρίς να χρησιμοποιήσουν την ασφάλισή τους, και έτσι είναι απλά σοκαρισμένοι», είπε ο ΜακΚόρμικ.

Για παράδειγμα, ένας ασθενής ήρθε στο φαρμακείο Blueberry για φθηνότερες συνταγές και επειδή το φαρμακείο είναι διαφανές, ο ασθενής συνεχίζει να είναι πελάτης. Η πραγματοποίηση αυτής της σύνδεσης είναι σημαντική γιατί τώρα ο ασθενής θα λαμβάνει συμβουλές για άλλες παθήσεις, όπως τι να πάρει για έναν πονόλαιμο, είπε ο McCormick.

Η διαφάνεια βοηθά επίσης στη δημιουργία σχέσεων με τους γιατρούς. «Διαπιστώσαμε ότι η διαφάνεια ως προς τις τιμές και η ύπαρξη χρήσιμης πηγής σχετικά με το κόστος ανοίγει πολλές πόρτες για άλλους παρόχους που δεν ξέρουν πώς να βοηθήσουν τους ασθενείς με το κόστος τους. [when] καθορίζουν κάτι», είπε ο McCormick. «Όντας ένας πόρος για αυτό [physicians] άνοιξε πραγματικά την πόρτα για καλές συζητήσεις και παραπομπές ασθενών.

Αν και μερικές φορές είναι φθηνότερο να επιλέγετε το μοντέλο φαρμακείου κόστους συν φαρμάκων, η ασφάλιση εξακολουθεί να είναι απαραίτητη ακόμη και αν οι ασθενείς δεν τη χρησιμοποιούν για τα φάρμακά τους, ειδικά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. «Όταν οι ασθενείς είναι θυμωμένοι με τον εαυτό τους [insurers] και δείτε πόσο εύκολο είναι σε έναν κόσμο χωρίς ασφάλιση, λένε, “Λοιπόν, γιατί χρειάζομαι ασφάλεια;” [have] ασφάλιση», είπε ο McCormick, προσθέτοντας ότι πάντα εξηγεί στους ασθενείς γιατί εξακολουθούν να χρειάζονται ασφάλιση.

Leave a Comment