Η δημιουργία ενός επιχειρηματία της Τάμπα

Αυτή η ιστορία εμφανίστηκε πρώτη Περιοδικό Florida Trend.

Ο Cesar Hernandez είναι Αμερικανός πρώτης γενιάς μεταναστών Μάγια από τη φυλή K’iche της Γουατεμάλας. Μεγάλωσε φτωχός στο Μπρούκλιν.

Συνελήφθη σε ηλικία 13 ετών και μπήκε σε ένα πρόγραμμα για να βοηθήσει τους νέους της πόλης να μείνουν έξω από τη φυλακή. «Μακάρι να μπορούσα να πω ότι η ζωή μου άλλαξε και είναι υπέροχο, αλλά ήταν ένα ταξίδι», λέει. Στις αρχές των 20 του, συνελήφθη άλλες πέντε φορές.

Ο Hernandez κέρδισε μια υποτροφία ποδοσφαίρου σε ένα κολέγιο στο Νέο Μεξικό, αλλά την έχασε. Επέστρεψε στη Νέα Υόρκη και γράφτηκε σε ένα κοινοτικό κολέγιο ενώ ήταν άστεγος και κοιμόταν στα τρένα τη νύχτα. «Συνέχισα να λέω στον εαυτό μου: «Αυτό θα αποδώσει, ακόμα κι αν βάλω όλα μου τα πράγματα σε μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών και κανείς δεν δει τις δυνατότητές μου».

Τότε ο Hernandez έφτασε στον πάτο. Προσπάθησε να προστατεύσει την αδερφή του από μια ομάδα ανθρώπων που τον απείλησαν και πολέμησαν εναντίον τους. Αλλά σε μια έκρηξη οργής, τσακώθηκε με έναν ντετέκτιβ και τον προσγείωσε σε ένα συγκρότημα φυλακών γνωστό ως «τάφους», που ονομάστηκε έτσι λόγω της έλλειψης παραθύρων της φυλακής. «Κάθομαι εκεί στους τάφους. Έχω ένα κάθισμα τουαλέτας δίπλα μου και θυμάμαι ότι προσευχόμουν, Θεέ μου, βγάλε με από εδώ. Φεύγω από το Μπρούκλιν».

Παραδέχτηκε την ενοχή του και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών για επιθετική επίθεση σε ντετέκτιβ. Αλλά η υπόθεση αποσύρθηκε αφού ο αστυνομικός είπε ότι εντυπωσιάστηκε που ο Ερνάντεθ είχε αναλάβει την ευθύνη για τις πράξεις του και έδειξε μεταμέλεια.

Εκπλήρωση της υπόσχεσης

Ο Hernandez αποφάσισε να ξεκινήσει από την αρχή στη Φλόριντα. «Τρεις μήνες αργότερα, ήμουν στην Τάμπα», λέει. Έκανε έρευνα σε πολλά κολέγια και αποφάσισε να κάνει αίτηση στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα. «Ένα χρόνο μετά είμαι πρόεδρος του φοιτητικού σώματος. Απλώς δεν κοίταξα ποτέ πίσω. «Επιτέλους ένιωσα ελεύθερος», λέει. «Η γνώμη μου ήταν ότι δεν ήταν απαραίτητο να ζεις. Τι μπορώ να δημιουργήσω; Τι μπορώ να μάθω;».

Στο ρόλο της ως πρόεδρος του φοιτητικού σώματος, η Hernandez άσκησε κάποτε πιέσεις για 24 ώρες για να μην αυξηθούν τα δίδακτρα. Βοήθησε να καθιερωθεί ένα φοιτητικό τέλος πράσινης ενέργειας. Αυτό συνέβαλε στην εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών στα κτίρια του πανεπιστημίου και σε άλλες πρωτοβουλίες αειφορίας. Υποστήριξε την πρόσβαση των μαθητών στη βιβλιοθήκη όλο το 24ωρο.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Hernandez ήταν επίσης διαχειριστής του USF και επέβλεπε τη διαχείριση ενός προϋπολογισμού 16 εκατομμυρίων δολαρίων για τη φοιτητική κυβέρνηση. Συμμετείχε στο κρατικό διοικητικό συμβούλιο. Προσκλήθηκε στον Λευκό Οίκο για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ομπάμα. «Πολλές από αυτές τις σχέσεις συνεχίζονται μέχρι σήμερα».

Ο Hernandez απέκτησε πτυχίο στις βιοϊατρικές επιστήμες, τις πολιτικές επιστήμες και τα οικονομικά.

Ευγενική προσφορά του Florida Trend [ DAVID FISHER | Courtesy of Florida Trend ]
Παρακολουθήστε τις τάσεις που επηρεάζουν την τοπική οικονομία

Παρακολουθήστε τις τάσεις που επηρεάζουν την τοπική οικονομία

Εγγραφείτε στο δωρεάν ενημερωτικό δελτίο Business with Bay

Κάθε Τετάρτη, θα μοιραζόμαστε τα πιο πρόσφατα νέα και πληροφορίες για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές που πρέπει να γνωρίζετε.

Είστε όλοι εγγεγραμμένοι!

Θέλετε περισσότερα από τα δωρεάν, εβδομαδιαία ενημερωτικά δελτία μας στα εισερχόμενά σας; Ας αρχίσουμε.

Εξερευνήστε όλες τις επιλογές σας

Δημιουργία επιχειρηματία

«Η Τάμπα είναι ιερή για μένα. Γι’ αυτό συνεισφέρω στην πόλη και γι’ αυτό είμαι τόσο δραστήριος», λέει ο Hernandez, 37 ετών, που ίδρυσε το Tampa Bay Latino Chamber of Commerce και την Tampa Bay Mobility Alliance και υπηρετεί στην United Way Suncoast Young Leaders Society και σε άλλες κοινότητες . ομάδες.

Ο Hernandez εργάστηκε ως κοινοτικός οργανωτής για το University Area CDC στη νέα του πόλη, εργαζόμενος σε θέματα κοινωνικής ισότητας, συμπεριλαμβανομένης μιας πρωτοβουλίας για τη μείωση του εγκλήματος στο δρόμο με τη χρήση εργαζομένων, ορισμένοι από τους οποίους ήταν πρώην κατάδικοι και πρώην μέλη συμμοριών. Δούλευε για την επέκταση της πρόσβασης μέσω συγκοινωνίας, γιατί αν δεν μπορείς να φτάσεις στη δουλειά, δεν μπορείς να σηκωθείς. Ως νομοθετική βοηθός του δημοτικού συμβουλίου της Τάμπα, έμαθε για την κυβέρνηση και την πολιτική και κατάλαβε ότι οι υπεύθυνοι για την αλλαγή σχηματίζονται μαθαίνοντας πώς να διαχειρίζονται την κυβέρνηση, τις επιχειρήσεις και την πολιτική.

Συγκεντρώνοντας αυτή τη γνώση, το 2017 ίδρυσε την Omni Public, μια συμβουλευτική εταιρεία της οποίας οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν τεχνολογικές δημόσιες σχέσεις, σχέσεις με τα μέσα ενημέρωσης και κυβερνητικές σχέσεις για αναδυόμενες τεχνολογίες.

Ο Tesla ήταν ο πρώτος μεγάλος πελάτης τεχνολογίας του. Έχει επίσης συνεργαστεί με startups σε όλο τον κόσμο. Έχει ασκήσει πιέσεις για τη χρήση των σκούτερ ως εναλλακτικού τρόπου μεταφοράς και συνεργάζεται με την Hyperloop Transportation Technologies σε άλλους μη συμβατικούς τρόπους μεταφοράς. Η Omni θεωρείται επίσης πελάτης της Lazarillo, μιας Χιλιανής startup με πρόγραμμα για τυφλούς που θα ξεκινήσει σύντομα στην Τάμπα, και της Lazarillo, μιας εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης που στοχεύει να εντοπίσει πιθανούς σχολικούς σκοπευτές μέσω προγνωστικών αναλυτικών στοιχείων.

Καλλιέργεια:

  • Η Omni έγινε επταψήφια εταιρεία τον τρίτο χρόνο της και τώρα έχει περίπου 40 πελάτες και 11 υπαλλήλους από τη Λατινική Αμερική έως τη Νότια Αφρική.
  • Τον Σεπτέμβριο, ο Hernandez αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με MBA. Επέστησε την προσοχή στη νέα προσέγγιση της Οξφόρδης για την «επιχειρηματικότητα συστημάτων», η οποία περιλαμβάνει την πλοήγηση μεταξύ της βιομηχανίας, της κυβέρνησης και της πολιτικής, των κοινωνικών κανόνων και της κοινότητας για συγκεκριμένο σκοπό. «Ήξερα ότι αν επρόκειτο να γίνω καλός σύμβουλος για τους πελάτες μου, έπρεπε να πάω εκεί όπου ανέβαινε η βάση γνώσεων για αυτές τις νέες ιδέες συμβουλευτικής, και αυτό ήταν στην Οξφόρδη».

Leave a Comment