Η αύξηση των επιτοκίων ασφάλισης ακινήτων θα αυξήσει τη δημοτικότητα της παραμετρικής ασφάλισης

Τάση: Τα ποσοστά ασφάλισης περιουσίας μπορούν να αυξηθούν από 20% έως 50%. Σύμφωνα με την Beazley, αντασφαλιστή της Lloyd’s του Λονδίνου.

Στη Φλόριντα, όπου μια εύθραυστη ασφαλιστική αγορά βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, Ο κυβερνήτης Ron DeSantis υπέγραψε πρόσφατα δύο νομοσχέδια που επιδιώκουν τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού κλάδου σε ολόκληρη την πολιτεία. και σταθεροποίηση της αγοράς ακινήτων της.

Ποιο είναι το πρόβλημα? Οι αντασφαλιστές ατυχημάτων περιουσίας, που παρέχουν ασφάλειες σε ασφαλιστές, ανακτούν κέρδη πέντε ετών που έχουν εξαφανιστεί από καταστροφές. Το Swiss Re Institute αναφέρει ότι οι μέσες ασφαλισμένες ζημίες τα τελευταία 10 χρόνια ήταν 81 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά θα ξεπεράσουν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, κυρίως λόγω του τυφώνα Ian.

στη Φλόριντα, ο ασφαλιστικός κλάδος είδε τις καθαρές ζημίες αναδοχής να υπερβαίνουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε δύο χρόνια.

  • Μόλις αυτή την εβδομάδα, Προοδευτικός Ενημέρωσε τις απώλειες ακινήτων από τον τυφώνα Ίαν και υπολόγισε τις απώλειές του πριν από την αντασφάλιση σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια.
  • Έξι ασφαλιστές στη Φλόριντα υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης φέτος και άλλοι εγκαταλείπουν την πολιτεία.

Ως αποτέλεσμα, πολλοί ασφαλισμένοι στη Φλόριντα υποφέρουν από μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων και ακυρώσεις συμβολαίων.

Αναντιστοιχία προσφοράς και ζήτησης: Η καλύτερη τιμολόγηση πολιτικής μπορεί να βελτιώσει τα έσοδα, αλλά η τιμολόγηση της κλιματικής αλλαγής είναι μια πρόκληση.

  • Τα ιστορικά δεδομένα είναι ανεπαρκή, ειδικά ενόψει των μεταβαλλόμενων κινδύνων.
  • Οι ολοένα και συχνότερες πυρκαγιές, το χαλάζι και οι πλημμύρες που δεν προσεγγίζουν την κλίμακα των ονομαζόμενων τυφώνων ενδέχεται να μην καταστρέψουν το κεφάλαιο μιας ασφαλιστικής εταιρείας. Ωστόσο, μπορούν ακόμα να εμποδίσουν τους ασφαλιστές να επιτύχουν κερδοφορία.
  • Οι περιοχές που δεν κινδύνευαν στο παρελθόν έχουν αλλάξει, για παράδειγμα λόγω της εξάπλωσης των πόλεων σε πλημμυρικές πεδιάδες.

Για ορισμένους ασφαλιστικούς επενδυτές, ο κίνδυνος δεν αξίζει να γραφτεί τώρα, ανεξάρτητα από τις αυξήσεις τιμών. Έχουν άλλες επιλογές: Τα υψηλά επιτόκια σημαίνουν ότι τα μη ασφαλιστικά περιουσιακά στοιχεία υπόσχονται καλύτερες αποδόσεις με λιγότερη αστάθεια.

Η κυβέρνηση (και οι φορολογούμενοι) αναλαμβάνουν δράση: Η Φλόριντα αγωνίζεται να διατηρήσει την ασφαλιστική αγορά ζωντανή από το 1992, όταν τα ασφάλιστρα που κατέβαλε ο τυφώνας Άντριου αποδεκάτισαν ορισμένους ασφαλιστικούς φορείς και έκαναν πολλές εναπομείνασες εταιρείες να φοβούνται να συντάξουν ή να ανανεώσουν συμβόλαια στην πολιτεία. Τον περασμένο Μάιο, πριν από την επίσημη έναρξη της περιόδου των τυφώνων και την άφιξη του τυφώνα Ian, το νομοθετικό σώμα της πολιτείας εφάρμοσε ένα μονοετές πρόγραμμα αντασφάλισης 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προερχόμενη από το Ταμείο Γενικών Εσόδων. Εκτός από το προηγούμενο ποσό, οι νεότεροι νόμοι της Φλόριντα:

  • Δημιουργώ επιπλέον αντασφαλιστικό ταμείο 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.
  • Βάζω στη θέση του κίνητρα για την αποτροπή επιπόλαιων ισχυρισμών, όπως η κατάργηση των «μονόδρομων» αμοιβών των δικηγόρων και οι νόμοι ανάθεσης που επιτρέπουν στους εργολάβους να ακολουθούν αγωγές ιδιοκτητών σπιτιού.
  • Αναγκάστε ορισμένους πελάτες της Φλόριντα να εγκαταλείψουν την Ασφάλιση Περιουσίας Πολιτών, για έναν κρατικό ασφαλιστή έσχατης ανάγκης, έναν ιδιωτικό ασφαλιστή, ακόμα κι αν το συμβόλαιο κοστίζει περισσότερο. Πρόσφατα ο αριθμός των πολιτών ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο ασφαλισμένους για πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια.
  • Θέστε αυστηρότερες προθεσμίες μέσω της διαδικασίας αξιώσεων για να εξασφαλίσετε ταχύτερες πληρωμές στους ιδιοκτήτες. Για να βοηθήσει σε μια εποχή που οι εταιρείες χτυπιούνται με μηνύσεις, το νόμος αυτός επιτρέπει στους ασφαλιστές να ξεκινούν τη διαδικασία αποζημίωσης μέσω βίντεο, φωτογραφιών και τηλεδιασκέψεων αντί να στείλετε έναν πράκτορα σε κάθε κατεστραμμένο ακίνητο.

Ναι, αλλά: Σύμφωνα με το Reinsurance News, πολλοί Οι πάροχοι αντασφαλιστικών κεφαλαίων πιστεύουν ότι αυτά τα μέτρα δεν θα είναι αρκετά να καλύψουν τα κενά που θα παραμείνουν στους πύργους των ασφαλιστών ακινήτων της Φλόριντα το επόμενο έτος – εκτός εάν γίνουν περισσότερα για να ανοικοδομηθεί η όρεξη των αντασφαλιστών για κίνδυνο στην πολιτεία.

Η παραμετρική ασφάλιση προσφέρει διέξοδο: Η αναφορά μας, Το οικοσύστημα ασφάλισης P&C των ΗΠΑεξετάζει πώς αρέσει στους insurtechs και στους κατεστημένους φορείς Ζυρίχη και Liberty Mutual παίρνουν μια σελίδα από τους αντασφαλιστές εφαρμόζοντας παραμετρική ασφάλιση για την κάλυψη κινδύνων που είναι πολύ ακριβοί για να προστατευτούν μέσω της παραδοσιακής ασφαλιστικής κάλυψης.

Leave a Comment